urineweginfectie (UWI) ziekte

Een infectie van de urinewegen (UTI) is een infectie in een deel van uw urine-systeem – uw nieren, urineleiders, blaas en plasbuis. De meeste infecties betrekking op de lagere urinewegen – de blaas en de plasbuis.

Vrouwen lopen een groter risico op het ontwikkelen van een UTI dan mannen. Infectie beperkt tot uw blaas kan pijnlijk en vervelend. Echter, kunnen ernstige gevolgen optreden als een UTI verspreidt naar uw nieren.

symptomen

Artsen meestal behandelen urineweginfecties met antibiotica. Maar je kunt stappen om uw kansen op het krijgen van een UTI in de eerste plaats te verminderen.

Een sterke, aanhoudende drang om te plassen; Een branderig gevoel bij het plassen; Passing frequente, kleine hoeveelheden urine; Urine die troebel; Urine dat verschijnt rood, fel roze of cola gekleurd – een teken van bloed in de urine; Sterk ruikende urine; Bekkenpijn, bij vrouwen – met name in het midden van het bekken en rond het gebied van het schaambeen

Uw urine-systeem – dat uw nieren, urineleiders, blaas en urinebuis omvat – verwijdert afvalstoffen uit je lichaam via de urine. Uw nieren, gelegen in het achterste gedeelte van uw bovenbuik, produceren urine door het filteren van afvalstoffen en vocht uit uw bloed.

Uw urine-systeem – dat uw nieren, urineleiders, blaas en urinebuis omvat – verwijdert afvalstoffen uit je lichaam via de urine. Uw nieren, gelegen in het achterste gedeelte van uw bovenbuik, produceren urine door het filteren van afvalstoffen en vocht uit uw bloed.

Uw urine-systeem – dat uw nieren, urineleiders, blaas en urinebuis omvat – verwijdert afvalstoffen uit je lichaam via de urine. Uw nieren, gelegen in het achterste gedeelte van uw bovenbuik, produceren urine door het filteren van afvalstoffen en vocht uit uw bloed.

Infectie van de blaas (cystitis). Dit type UTI wordt meestal veroorzaakt door Escherichia coli (E. coli), een soort bacterie aangetroffen in het maagdarmkanaal (GI) stelsel. Soms andere bacteriën verantwoordelijk. Geslachtsgemeenschap kan leiden tot een blaasontsteking, maar je hoeft niet seksueel actief te ontwikkelen zijn. Alle vrouwen lopen het risico van blaasontsteking door hun anatomie – in het bijzonder de korte afstand van de urethra tot de anus en de urethrale opening naar de blaas .; Infectie van de plasbuis (urethritis). Dit type UTI kan optreden wanneer GI bacteriën verspreiden van de anus naar de urethra. Ook omdat de urethra dicht bij de vagina, seksueel overdraagbare infecties zoals herpes, gonorroe, chlamydia en mycoplasma, urethritis kunnen veroorzaken.

Urineweginfecties niet altijd leiden tot tekenen en symptomen, maar wanneer ze dat doen zij kunnen omvatten

Vrouwelijke anatomie. Een vrouw heeft een kortere urinebuis dan een man doet, waarbij de afstand die bacteriën moeten reizen naar de blaas te bereiken verkort .; Seksuele activiteit. Seksueel actieve vrouwen de neiging om meer urineweginfecties dan vrouwen die niet seksueel actief zijn. Het hebben van een nieuwe seksuele partner verhoogt ook het risico .; Bepaalde vormen van anticonceptie. Vrouwen die membranen voor anticonceptie te gebruiken kunnen een hoger risico, zowel als vrouwen die gebruik maken van zaaddodende middelen .; Menopauze. Na de menopauze, een afname van circulerend oestrogeen veroorzaakt veranderingen in de urinewegen u kwetsbaarder voor infecties.

Oorzaken

UTIs kan worden over het hoofd gezien of verward met andere aandoeningen bij oudere volwassenen.

Elk type UTI kan resulteren in meer specifieke symptomen, afhankelijk van het gedeelte van de urinewegen geïnfecteerd.

Rug en zijde (flank) pijn; Hoge koorts; Schudden en rillingen; Misselijkheid; braken

Druk in het bekken; Onderbuik ongemak; Frequent, pijn bij het plassen; Bloed in de urine

Branden met plassen; ontlading

Risicofactoren

Neem contact op met uw arts als u tekenen en symptomen van een urineweginfectie te hebben.

Urinewegen afwijkingen. Babies geboren urinewegen afwijkingen die niet toestaan ​​urine het lichaam normale reactie of laat urine zich ophoopt in de urethra hebben een verhoogd risico op urineweginfecties .; Blokkades in de urinewegen. Nierstenen of een vergrote prostaat kan houden urine in de blaas en het risico van urineweginfecties .; Een onderdrukt immuunsysteem. Diabetes en andere aandoeningen die het immuunsysteem beïnvloeden – verdediging van het lichaam tegen ziektekiemen – het risico van urineweginfecties verhogen .; Catheter gebruik. Mensen die niet kunnen urineren op zichzelf en gebruik een buis (katheter) tot urineren hebben een verhoogd risico op urineweginfecties. Dit kan mensen die in het ziekenhuis, mensen met neurologische problemen die het moeilijk maken om hun vermogen om te plassen te controleren en mensen die verlamd zijn onder meer .; Een recente urine-procedure. Urine-operatie of een examen van uw urinewegen dat medische instrumenten betreft zowel het verhogen van uw risico op het ontwikkelen van een urineweginfectie.

complicaties

Urineweginfecties typisch voorkomen wanneer bacteriën de urinewegen door de urethra en beginnen te vermenigvuldigen in de blaas. Hoewel de urine-systeem is ontworpen om dergelijke microscopische indringers buiten te houden, deze verdedigingswerken soms niet. Wanneer dat gebeurt, kunnen bacteriën greep te nemen en uit te groeien tot een volwaardige infectie in de urinewegen.

Terugkerende infecties, vooral bij vrouwen die drie of meer UTIs ervaren .; Blijvende nierbeschadiging aan een acute of chronische nierontsteking (pyelonefritis) door een onbehandelde UTI .; Verhoogd risico bij zwangere vrouwen van het leveren van een laag geboortegewicht of premature baby .; Urethrale vernauwing (strictuur) bij mannen van terugkerende urethritis, eerder waargenomen werden met gonokokken urethritis .; Sepsis, een potentieel levensbedreigende complicatie van een infectie, vooral als de infectie werkt zijn weg omhoog uw urinewegen om uw nieren.

De meest voorkomende UTIs komen vooral voor bij vrouwen en de invloed op de blaas en plasbuis.

Vraag of er iets is wat je hoeft te doen op voorhand, zoals het verzamelen van een urinemonster .; Kennis te nemen van uw symptomen, zelfs als je niet zeker weet dat ze verband houden met een UTI .; Maak een lijst van alle medicijnen, vitaminen of andere supplementen die u neemt .; Schrijf een lijst van vragen aan uw arts te vragen.

Voorbereiding voor uw afspraak

Urineweginfecties komen vaak voor bij vrouwen, en veel vrouwen ervaren meer dan een infectie tijdens hun leven. Risicofactoren die specifiek zijn voor vrouwen voor urineweginfecties omvatten

Andere risicofactoren voor urineweginfecties omvatten

Wat is de meest waarschijnlijke oorzaak van mijn klachten en symptomen ?; Zijn er nog andere mogelijke oorzaken ?; Moet ik geen tests om de diagnose te bevestigen ?; Welke factoren denk je dat kan hebben bijgedragen aan mijn UTI ?; Welke benadering van de behandeling raden jullie aan ?; Als de eerste behandeling niet werkt, wat gaat u aanraden volgende ?; Ben ik met een risico op complicaties van deze aandoening ?; Wat is het risico dat dit probleem zal terugkeren ?; Welke stappen kan ik nemen om mijn kans op herhaling te verminderen ?; Moet ik een specialist?

Wanneer snel en goed behandeld, lagere urineweginfecties zelden leiden tot complicaties. Maar onbehandeld, kan een urineweginfectie ernstige gevolgen hebben.

Wanneer heeft u voor het eerst merken dat uw klachten ?; Bent u al behandeld voor een blaas of nier-infectie in het verleden ?; Hoe ernstig is uw ongemak ?; Hoe vaak heb je plassen ?; Zijn uw klachten verlicht door urineren ?; Heeft u een lage rugpijn ?; Heb je een koorts had ?; Heb je vaginale afscheiding of bloed in de urine opgemerkt ?; Ben je seksueel actief ?; Heeft u anticonceptie te gebruiken? Welk soort?; Zou je zwanger bent ?; Bent u wordt behandeld voor een andere medische voorwaarden ?; Heb je ooit een katheter gebruikt?

Complicaties van een UTI kan omvatten

Uw huisarts, nurse practitioner of andere zorgverlener kan de behandeling van de meeste infecties van de urinewegen. Als u vaak recidieven of een chronische nierziekte infectie, kunt u worden doorverwezen naar een arts die gespecialiseerd is in de urinewegen (uroloog) of nier aandoeningen (nefroloog) voor een evaluatie.

Het analyseren van een urinemonster. Uw arts kan vragen om een ​​urinemonster voor laboratoriumanalyse om te zoeken naar witte bloedcellen, rode bloedcellen of bacteriën. Om potentiële verontreiniging van het monster te voorkomen, kunt u worden geïnstrueerd om eerst uw genitale gebied afvegen met een antiseptische pad en de urine midstream verzamelen .; Groeiende urinewegen bacteriën in een lab. Laboratorium analyse van de urine wordt soms gevolgd door een urinekweek. Deze test vertelt uw arts wat bacteriën veroorzaken uw infectie en welke medicatie het meest effectief zal zijn .; Het creëren van beelden van uw urinewegen. Als u problemen frequente infecties die uw arts denkt dat kan worden veroorzaakt door een afwijking in de urinewegen, kan je een echo hebt, een computertomografie (CT) scan of magnetic resonance imaging (MRI). Uw arts kan ook gebruik maken van een contrastvloeistof om structuren in je urinewegen markeren .; Met behulp van een scope te zien in je blaas. Als u terugkerende urineweginfecties, kan uw arts een cystoscopie uit te voeren, met behulp van een lange, dunne buis met een lens (cystoscoop) om te zien in je plasbuis en de blaas. De cystoscope wordt ingebracht in je plasbuis en doorgegeven aan uw blaas.

Tests en diagnose

Ter voorbereiding van uw afspraak

Trimethoprim / sulfamethoxazol (Bactrim, Septra, andere); Fosfomycin (Monurol); Nitrofurantoin (Macrodantin, Macrobid); Ciprofloxacine (Cipro); Levofloxacin (Levaquin); Cephalexin (Keflex); Ceftriaxon (Rocephin); Azitromycine (Zithromax, Zmax); Doxycycline (Monodox, Vibramycin, anderen)

Voor een UTI, fundamentele vragen te stellen aan uw arts omvatten

Aarzel niet om andere vragen te stellen als ze zich voordoen om u tijdens uw afspraak.

Behandelingen en drugs

Uw arts zal waarschijnlijk vragen u een aantal vragen, met inbegrip van

Tests en procedures die worden gebruikt om de diagnose van urineweginfecties omvatten

Lage dosis antibiotica, aanvankelijk voor zes maanden, maar soms langer; Self-diagnose en behandeling, als je in contact blijven met uw arts; Een enkele dosis van antibiotica na seksuele activiteit als de infecties gerelateerd aan seksuele activiteit; Vaginale oestrogeen therapie als je na de menopauze bent

Lifestyle en huismiddeltjes

Cystoscopie kan uw arts om uw lagere urinewegen te bekijken om te zoeken naar afwijkingen, zoals een blaas steen. Chirurgische instrumenten kunnen door de cystoscoop worden doorgegeven aan bepaalde urinewegen aandoeningen te behandelen.

Alternatief medicijn

Cystoscopie kan uw arts om uw lagere urinewegen te bekijken om te zoeken naar afwijkingen, zoals een blaas steen. Chirurgische instrumenten kunnen door de cystoscoop worden doorgegeven aan bepaalde urinewegen aandoeningen te behandelen.

Cystoscopie kan uw arts om uw lagere urinewegen te bekijken om te zoeken naar afwijkingen in uw plasbuis en de blaas. Chirurgische instrumenten kunnen door de cystoscoop worden doorgegeven aan bepaalde urinewegen aandoeningen te behandelen.

Antibiotica zijn meestal de eerste lijn behandeling van infecties van de urinewegen. Welke geneesmiddelen worden voorgeschreven en voor hoe lang is afhankelijk van uw gezondheidstoestand en de aard van de bacteriën in uw urine.

het voorkomen

Drugs algemeen aanbevolen voor een eenvoudige urineweginfecties omvatten

Vaak symptomen duidelijk binnen een paar dagen van de behandeling. Maar je kan nodig zijn om antibiotica voor een week of meer voort te zetten. Neem het gehele verloop van antibiotica zoals voorgeschreven.

Meer informatie over urineweginfectie (UTI)

Voor een ongecompliceerde UTI die optreedt wanneer je verder gezond bent, kan uw arts een kortere kuur raden, zoals het nemen van een antibioticum voor een tot drie dagen. Maar of deze korte cursus van de behandeling is genoeg om de behandeling van uw infectie is afhankelijk van uw specifieke symptomen en medische geschiedenis.

Uw arts kan ook een pijnstiller (pijnstiller) die uw blaas en plasbuis verdooft te verlichten brandende tijdens het urineren voorschrijven, maar de pijn is meestal snel opgelucht na het starten van een antibioticum. Een veel voorkomende bijwerking van de urinewegen analgetica verkleurd urine – oranje of rood.

Als u vaak urineweginfecties, kan uw arts een bepaalde behandeling aanbevelingen, zoals maken

Meer over Urineweginfectie (UTI)

Voor een ernstige UTI, kunt u de behandeling met intraveneuze antibiotica in het ziekenhuis nodig.

Urineweginfecties kan pijnlijk zijn, maar je kunt stappen om uw pijn te verlichten, totdat antibiotica behandeling van de infectie te nemen. Volg deze tips

Veel mensen drinken cranberrysap om urineweginfecties te voorkomen. Er is een aantal aanwijzingen dat cranberry producten, in een van beide sap of tabletvorm, kan infectie te bestrijden eigenschappen hebben. Onderzoekers blijven om het vermogen van cranberrysap om urineweginfecties te voorkomen studeren, maar de resultaten zijn niet overtuigend.

Als u genieten van het drinken van cranberrysap en voel het helpt te voorkomen dat u urineweginfecties, is er weinig kwaad in, maar let op de calorieën. Voor de meeste mensen, het drinken van cranberrysap is veilig, maar sommige mensen melden maagklachten of diarree.

Echter, niet drinken cranberry sap als je het nemen bloedverdunnende medicatie zoals warfarine, medicijnen die de lever of aspirine beïnvloeden.

Drink veel water. Water helpt om uw urine te verdunnen en spoelen bacteriën .; Vermijd dranken die uw blaas kan irriteren. Vermijd koffie, alcohol en frisdranken met sap van citrusvruchten of cafeïne totdat de infectie is verdwenen. Zij kunnen uw blaas irriteren en hebben de neiging om uw frequent of dringende behoefte om te urineren verergeren .; Gebruik een verwarmingselement. Breng een warm, maar niet heet, verwarming pad om uw buik om de blaas druk of ongemak te minimaliseren.

U kunt deze stappen te nemen om het risico op infecties van de urinewegen te verminderen

Drink veel vloeistoffen, in het bijzonder water. Het drinken van water helpt verdunnen uw urine en zorgt ervoor dat u vaker zult plassen – waardoor bacteriën worden gespoeld uit uw urinewegen voordat een infectie kan beginnen .; Drink cranberry sap. Hoewel studies zijn niet overtuigend dat cranberry sap voorkomt urineweginfecties, is het waarschijnlijk niet schadelijk .; Veeg van voor naar achter. Hierbij na het plassen en na stoelgang helpt voorkomen dat bacteriën in de anale regio zich verspreidt naar de vagina en urethra .; Leeg uw blaas snel na geslachtsgemeenschap. Ook, drink een vol glas water te spoelen bacteriën helpen .; Vermijd potentieel irriterende vrouwelijke producten. Gebruik deodorant sprays of andere vrouwelijke producten, zoals douches en poeders in het genitale gebied kan de urethra irriteren .; Wijzig uw anticonceptie methode. Membranen of geolied of zaaddodende behandelde condooms kunnen alle bijdragen aan de groei van bacteriën.

1

Alert: Fluoroquinolone Antibacteriële Drugs: Drug Safety Communicatie – FDA adviseert beperking van het gebruik van bepaalde Ongecompliceerde infecties

)