urineweginfecties bij vrouwen gids – oorzaken, symptomen en behandeling opties

Wat is het?

Een urineweginfectie is een infectie met betrekking tot de organen die urine produceren en uit te voeren het uit het lichaam. Deze structuren omvatten de nieren, ureters (lange slanke verbindingsbuizen de nieren de blaas), blaas en urethra. Artsen verdelen vaak urineweginfecties in twee types, lagere luchtweginfecties en bovenste luchtwegen infecties; Lagere infecties – Besmetting van de blaas wordt genoemd cystitis (blaasontsteking). Bacteriën die normaal in de darm zijn de belangrijkste oorzaak van de lagere urinewegen. Deze bacteriën verspreiden van de anus naar de urethra en blaas, waar ze groeien, binnenvallen het weefsel en infectie .; Bovenste luchtwegen infecties – Het gaat daarbij om de urineleiders en de nieren. Deze infecties worden genoemd pyelonefritis of nier-infecties. Upper urineweginfecties meestal ontstaan ​​doordat bacteriën reizen uit de blaas naar de nieren. Soms ze zich voordoen wanneer bacteriën reizen uit andere delen van het lichaam via de bloedstroom en zich te vestigen in de nier.

symptomen

Onderste en bovenste luchtwegen infecties kunnen één of meer van de volgende symptomen veroorzaken; Ongewoon frequent urineren; Een intense aandrang om te plassen; Pijn, pijn of een branderig gevoel tijdens het plassen; Pijn, druk of gevoeligheid in het gebied van de blaas (middellijn, boven of nabij de schaamstreek); Urine die troebel ziet of ruikt fout of ongewoon sterke; Koorts, met of zonder koude rillingen; Misselijkheid en overgeven; Pijn in de zijkant of mid-to-bovenrug; Wakker uit de slaap te plassen; Bedplassen bij een persoon die meestal ‘s nachts droog geweest

Diagnose

Uw arts zal u vragen over uw symptomen en of u een urineweginfectie hebben gehad. Hij of zij zal u ook vragen stellen over je seksuele geschiedenis, met inbegrip van de geschiedenis van seksueel overdraagbare aandoeningen voor jezelf en je partner, condoomgebruik, meerdere partners, het gebruik van diafragma en / of zaaddodende middelen en of u zwanger zou kunnen zijn. Uw arts zal ook vragen of u een andere medische problemen, zoals diabetes, waardoor je meer kans op infecties te maken te hebben.

Hoe lang duurt het?

Met de juiste behandeling kan meest ongecompliceerde urineweginfecties uitgehard worden in twee tot drie dagen. Het kan enkele dagen duren voordat de symptomen van een nier-infectie volledig verdwijnen.

Hoe dit de gezondheid aandoening te voorkomen

Om te voorkomen dat infecties van de urinewegen

Hoe de behandeling van deze gezondheidstoestand

Artsen behandelen lagere en hogere urineweginfecties met antibiotica. Laboratoriumonderzoek kan de beste antibioticum voor behandeling te bepalen. De meeste ongecompliceerde lagere luchtwegen infecties worden behandeld met een drie-daagse cursus van antibiotica, hoewel vrouwen die zwanger zijn of die ziekten zoals diabetes die het immuunsysteem onderdrukken, meestal nodig om antibiotica te nemen voor langer.

Wanneer naar de dokter te bezoeken

Bel uw arts als u vaak moeten plassen, een intense drang om te plassen, pijn tijdens het urineren of andere symptomen van een infectie van de urinewegen. Je moet ook medische hulp te zoeken als u symptomen van een nier-infectie, zoals koorts, misselijkheid, braken en pijn in de zij of rug te hebben. Het is vooral belangrijk voor een zwangere vrouw die symptomen van een bovenste of onderste urinewegen haar arts noemen.

Prognose

Zodra een vrouw is genezen van blaasontsteking, heeft ze een kans op het ontwikkelen van een tweede infectie 20%. Na de tweede infectie, heeft ze een risico op een derde 30%. Als een vrouw drie of meer episoden van blaasontsteking binnen één jaar en de structuur of anatomie van de urinewegen normaal haar arts een speciaal antibioticum regime voorschrijven om het risico van toekomstige infecties te verminderen.