urofollitropine (intramusculair, subcutaan) voorzorgsmaatregelen

Het is zeer belangrijk dat uw arts controleer je de voortgang op regelmatige bezoeken om ervoor te zorgen dat het medicijn goed werkt en om te controleren op ongewenste effecten. Bloed- en urinetests, en echografie onderzoeken zijn nodig om te controleren of er geen ongewenste effecten veroorzaakt door dit geneesmiddel.

Bel uw arts meteen als u denkt dat u zwanger bent terwijl u dit geneesmiddel. U kunt een hoger risico van een buitenbaarmoederlijke zwangerschap of een miskraam hebben als u zwanger wordt terwijl het ondergaan van een IVF-procedures. Een buitenbaarmoederlijke zwangerschap kan een ernstige en levensbedreigende aandoening. Het kan ook problemen die kunnen maken het moeilijker voor u om zwanger te worden in de toekomst veroorzaken.

Dit geneesmiddel kan ernstige allergische reacties, waaronder anafylaxie veroorzaken. Anafylaxie kan levensbedreigend zijn en vereist onmiddellijke medische aandacht. Bel uw arts meteen als u een huiduitslag, jeuk, moeite met ademhalen, problemen met slikken, of zwelling van uw handen, gezicht of de mond tijdens het gebruik van dit geneesmiddel.

Als uw arts u heeft gevraagd om je basale lichaamstemperatuur (BBT) per dag op te nemen, zorg ervoor dat je weet hoe je dit moet doen. Volg nauwgezet de instructies van uw arts.

Dit geneesmiddel kan uw risico van het hebben van een probleem met de eierstokken genoemd ovariële hyperstimulatiesyndroom (OHSS) te verhogen. OHSS is een ernstig probleem dat levensbedreigend kan zijn. Bel uw arts meteen als u een ernstige pijn in de onderbuik gebied, misselijkheid, braken, gewichtstoename, diarree, verminderde urineproductie, of moeite met ademhalen.

Dit geneesmiddel kan uw risico van het hebben van een bloedstolsel, een hartaanval of een beroerte verhogen. Dit komt vaker voor bij mensen die al hart-en vaatziekten. Neem contact op met uw arts meteen als u pijn op de borst, beklemming op de borst, een snelle of onregelmatige hartslag, ongewone blozen of warmte van de huid, toegenomen hoesten, ademhalingsproblemen, een plotselinge moeilijkheden met ademhalen ‘s nachts, of abnormale zwelling in uw enkels of benen. Dit kunnen symptomen van ernstige hartproblemen of bloedstolsels.

Dit geneesmiddel kan leiden tot meer dan één ei worden vrijgegeven uit je eierstok tegelijk. Dit betekent dat u zwanger kan worden met meer dan een baby. Praat met uw arts over deze mogelijkheid voordat u start met het gebruik van dit geneesmiddel.

Dit geneesmiddel kan uw risico op eierstokkanker te verhogen als je het meer dan één keer zwanger te worden ontvangen. Praat met uw arts over deze risico’s.