Ursodiol

Therapeutische klasse: Gastro-intestinale Agent

Gebruikt Voor Ursodiol

Farmacologische klasse: Bile Acid

Ursodiol wordt ook gebruikt om primaire biliaire cirrose (PBC). PBC is een auto-immuunziekte die de lever van een patiënt veroorzaakt problemen hebben en niet goed werken.

Ursodiol is alleen beschikbaar met een recept van uw arts.

Zodra een geneesmiddel voor marketing goedgekeurd voor een bepaalde toepassing, kan ervaring blijkt dat het ook bruikbaar voor andere medische problemen. Hoewel deze toepassingen niet zijn opgenomen in de etikettering van producten, wordt Ursodiol gebruikt in bepaalde patiënten met de volgende medische aandoeningen

Bij de beslissing om een ​​medicijn te gebruiken, moeten de risico’s van het geneesmiddel worden afgewogen tegen het goed zal doen. Dit is een beslissing die u en uw arts zal maken. Voor Ursodiol, moet het volgende worden overwogen

Vertel uw arts als u ooit een ongewone of allergische reactie op Ursodiol of andere geneesmiddelen hebben gehad. Vertel uw zorgverlener als u een andere soorten allergieën, zoals voor voedsel, kleurstoffen, conserveringsmiddelen, of dieren. Voor niet-receptplichtige producten, lees het etiket of de verpakking ingrediënten zorgvuldig.

Passende studies zijn niet uitgevoerd naar de relatie van de leeftijd aan de gevolgen van Ursodiol in de pediatrische populatie. De veiligheid en werkzaamheid zijn niet vastgesteld.

Voordat u Ursodiol

Geen informatie beschikbaar over de relatie tussen leeftijd om de effecten van ursodiol bij geriatrische patiënten.

Er zijn geen adequate studies bij vrouwen voor het bepalen van zuigeling risico bij het gebruik van deze medicatie tijdens de borstvoeding. Weeg de potentiële voordelen tegen de mogelijke risico’s voordat u dit medicijn tijdens de borstvoeding.

Hoewel bepaalde geneesmiddelen niet samen helemaal gebruikt, in andere gevallen twee verschillende geneesmiddelen kunnen samen worden gebruikt, zelfs als een interactie optreden. In deze gevallen kan uw arts de dosering te veranderen, of andere voorzorgsmaatregelen nodig zijn. Vertel uw arts als u het nemen van eventuele andere recept of nonprescription (over-the-counter [OTC]) geneeskunde.

Bepaalde geneesmiddelen mogen niet gebruikt worden op of rond het tijdstip van het eten van voedsel of het eten van bepaalde soorten voedsel, aangezien interacties kunnen optreden. Gebruik van alcohol of tabak met bepaalde geneesmiddelen kunnen ook leiden tot interacties optreden. Bespreek met uw arts het gebruik van uw geneesmiddel met voedsel, alcohol of tabak.

De aanwezigheid van andere medische problemen kunnen het gebruik van Ursodiol beïnvloeden. Zorg ervoor dat u uw arts als u nog andere medische problemen, vooral

Neem Ursodiol precies zoals voorgeschreven door uw arts. Neem niet meer van te nemen, hoeft het niet meer vaak, en neem het niet voor een langere tijd dan uw dokter besteld. Om dit te doen kan de kans op bijwerkingen verhogen.

Het beste is om Ursodiol te nemen bij de maaltijd, tenzij anders voorgeschreven door uw arts.

Neem Ursodiol voor het volledige moment van de behandeling, zelfs als u zich beter begint te voelen. Als u stopt met Ursodiol te vroeg, kan de galstenen niet oplossen zo snel of helemaal niet op te lossen.

Men denkt dat het lichaamsgewicht en de soort dieet de patiënt volgt kan beïnvloeden hoe snel de stenen lossen en of er nieuwe stenen vormen. Echter, contact op met uw arts voordat je op een dieet.

Als u gebruik maakt van Urso Forte® tablets

De dosis ursodiol zal verschillend zijn voor verschillende patiënten. Volg uw arts orders of de aanwijzingen op het etiket. De volgende informatie omvat alleen de gemiddelde doses Ursodiol. Als uw dosis is anders, doe het niet veranderen, tenzij uw arts u vertelt dat te doen.

De hoeveelheid geneesmiddel die u afhankelijk van de sterkte van het geneesmiddel. Ook het aantal doses u elke dag in te nemen, de toegestane tijd tussen de doses en de duur van het geneesmiddel in te nemen ben je afhankelijk van de medisch probleem waarvoor u gebruik van het geneesmiddel.

Bel uw arts of apotheker om instructies.

Als u een dosis van Ursodiol mist, neem dan zo spoedig mogelijk of het dubbele van de volgende dosis.

Bewaar het geneesmiddel in een afgesloten container bij kamertemperatuur, weg van warmte, vocht en direct licht. Vorstvrij bewaren.

Buiten het bereik van kinderen.

Bewaar geen verouderde medicijnen of medicijnen niet meer nodig.

Vraag uw zorgverlener hoe je zou moeten ontdoen van alle medicijnen die u niet gebruikt.

Correct gebruik van Ursodiol

Het is belangrijk dat uw arts uw vooruitgang te controleren op regelmatige bezoeken. Bloedonderzoek zal moeten om de paar maanden worden gedaan terwijl u rekening Ursodiol om ervoor te zorgen dat de galstenen oplossen en uw lever goed werkt.

Neem contact op met uw arts onmiddellijk als ernstige buik- of maagpijn, vooral in de richting van de rechter kant, of ernstige misselijkheid en braken optreden. Deze symptomen kunnen betekenen dat je andere medische problemen hebben of dat uw galsteen voorwaarde moet de aandacht van uw arts.

Geen andere medicijnen niet innemen, tenzij ze hebben met uw arts besproken. Dit is inclusief recept of nonprescription (over-the-counter [OTC]) geneesmiddelen en kruiden of vitaminesupplementen.

Samen met zijn nodig effecten, kan een geneesmiddel enige ongewenste effecten veroorzaken. Hoewel niet alle van deze bijwerkingen kunnen optreden, als ze optreden kunnen ze medische hulp nodig.

Neem contact op met uw arts onmiddellijk als één van de volgende bijwerkingen optreden

Sommige bijwerkingen kunnen optreden die meestal geen directe medische zorg nodig hebben. Deze bijwerkingen kunnen verdwijnen tijdens de behandeling als uw lichaam zich aanpast aan het geneesmiddel. Ook kan uw zorgverlener in staat zijn om u te vertellen over manieren om te voorkomen of te verminderen een aantal van deze bijwerkingen. Neem contact op met uw zorgverlener als één van de volgende bijwerkingen blijven of hinderlijk zijn of als u vragen heeft over hen

Andere bijwerkingen die niet in de lijst kan zich ook voordoen bij sommige patiënten. Als u nog andere effecten opmerkt, contact op met uw zorgverlener.

Voorzorgsmaatregelen tijdens het gebruik van Ursodiol

alleen de beschikbaarheid Rx Recept

Zwangerschap categorie B geen bewezen risico voor de mens

CSA Schedule N geen gecontroleerde drug

Goedkeuring Geschiedeniskalender Drug geschiedenis aan de FDA

Galcirrose Actigall, Urso, Urso Forte

Galblaasaandoening Actigall, Urso, Urso Forte, Chenodal, chenodeoxycholzuur

Ursodiol Side Effects

Ursodiol