ustekinumab subcutane

Therapeutische klasse: Immunologische Agent

Gebruikt Voor ustekinumab

Farmacologische klasse: monoklonale antistoffen

ustekinumab is alleen beschikbaar met een recept van uw arts.

Bij de beslissing om een ​​medicijn te gebruiken, moeten de risico’s van het geneesmiddel worden afgewogen tegen het goed zal doen. Dit is een beslissing die u en uw arts zal maken. Voor ustekinumab, moet het volgende worden overwogen

Vertel uw arts als u ooit een ongewone of allergische reactie op ustekinumab of andere geneesmiddelen hebben gehad. Vertel uw zorgverlener als u een andere soorten allergieën, zoals voor voedsel, kleurstoffen, conserveringsmiddelen, of dieren. Voor niet-receptplichtige producten, lees het etiket of de verpakking ingrediënten zorgvuldig.

Passende studies zijn niet uitgevoerd naar de relatie van de leeftijd aan de gevolgen van ustekinumab injectie in de pediatrische populatie. De veiligheid en werkzaamheid zijn niet vastgesteld.

Passende studies uitgevoerd tot op heden niet aangetoond geriatrische-specifieke problemen die het nut van ustekinumab injectie bij ouderen zou beperken.

Er zijn geen adequate studies bij vrouwen voor het bepalen van zuigeling risico bij het gebruik van deze medicatie tijdens de borstvoeding. Weeg de potentiële voordelen tegen de mogelijke risico’s voordat u dit medicijn tijdens de borstvoeding.

Voordat u ustekinumab

Hoewel bepaalde geneesmiddelen niet samen helemaal gebruikt, in andere gevallen twee verschillende geneesmiddelen kunnen samen worden gebruikt, zelfs als een interactie optreden. In deze gevallen kan uw arts de dosering te veranderen, of andere voorzorgsmaatregelen nodig zijn. Als u het nemen van ustekinumab, is het vooral belangrijk dat uw arts weten of u één van de onderstaande geneesmiddelen. De volgende interacties zijn geselecteerd op basis van hun mogelijke betekenis en zijn niet noodzakelijk allemaal inbegrepen.

Ustekinumab gebruik met een van de volgende geneesmiddelen wordt gewoonlijk niet aanbevolen, maar kan in sommige gevallen nodig. Als beide geneesmiddelen samen worden voorgeschreven, kan uw arts de dosering of hoe vaak u een of beide van de geneesmiddelen te gebruiken veranderen.

Bepaalde geneesmiddelen mogen niet gebruikt worden op of rond het tijdstip van het eten van voedsel of het eten van bepaalde soorten voedsel, aangezien interacties kunnen optreden. Gebruik van alcohol of tabak met bepaalde geneesmiddelen kunnen ook leiden tot interacties optreden. Bespreek met uw arts het gebruik van uw geneesmiddel met voedsel, alcohol of tabak.

De aanwezigheid van andere medische problemen kunnen het gebruik van ustekinumab beïnvloeden. Zorg ervoor dat u uw arts als u nog andere medische problemen, vooral

Een verpleegkundige of andere opgeleide zorgverlener zal u ustekinumab geven. ustekinumab wordt gegeven als een schot onder de huid, meestal op de bovenste armen, billen, buik (maag), of dijen.

ustekinumab wordt geleverd met een handleiding Medicijnen en de patiënt instructies. Lees en volg de instructies nauwkeurig. Vraag uw arts als u vragen hebt.

Ustekinumab soms worden gegeven thuis aan patiënten die niet hoeven te worden in het ziekenhuis of de kliniek. Als u gebruik maakt van ustekinumab thuis, zal uw arts of verpleegkundige u leren hoe u voor te bereiden en te injecteren het geneesmiddel. Zorg ervoor dat u weet hoe u het geneesmiddel gebruiken.

Je zult dan het lichaam de ruimte waar dit schot kan worden gegeven. Gebruik een ander lichaam gebied elke keer dat je jezelf een schot. Blijf op de hoogte van waar je elk schot om ervoor te zorgen dat u draaien delen van het lichaam te geven. Dit zal helpen voorkomen dat huidproblemen van de injecties.

Niet schudden ustekinumab.

Je zou niet allemaal gebruik van het geneesmiddel in elk flesje (glascontainer) of voorgevulde spuit. Gebruik elke flacon of voorgevulde injectiespuit slechts één keer. Heeft een open flesje of spuit niet redden. Als het geneesmiddel in het flesje of spuit kleur veranderd is, of als u deeltjes in het, gebruik het dan niet.

De dosis ustekinumab zal verschillend zijn voor verschillende patiënten. Volg uw arts orders of de aanwijzingen op het etiket. De volgende informatie bevat alleen de gemiddelde doses van ustekinumab. Als uw dosis is anders, doe het niet veranderen, tenzij uw arts u vertelt dat te doen.

De hoeveelheid geneesmiddel die u afhankelijk van de sterkte van het geneesmiddel. Ook het aantal doses u elke dag in te nemen, de toegestane tijd tussen de doses en de duur van het geneesmiddel in te nemen ben je afhankelijk van de medisch probleem waarvoor u gebruik van het geneesmiddel.

ustekinumab moet worden besteed op een vast schema. Als u een dosis of vergeet uw geneesmiddel te gebruiken, contact op met uw arts of apotheker om instructies.

Buiten het bereik van kinderen.

Bewaar geen verouderde medicijnen of medicijnen niet meer nodig.

Vraag uw zorgverlener hoe je zou moeten ontdoen van alle medicijnen die u niet gebruikt.

Bewaar in de koelkast. Niet bevriezen.

Houd het geneesmiddel in de oorspronkelijke verpakking totdat u klaar bent om het te gebruiken zijn.

Correct gebruik van ustekinumab

Niet spuiten en naalden te hergebruiken. Doe gebruikte spuiten en naalden in een prikbestendige wegwerp container, of gooi ze zoals voorgeschreven door uw arts.

Het is zeer belangrijk dat uw arts controleer je de voortgang op regelmatige bezoeken om ervoor te zorgen dat ustekinumab goed werkt. Bloedonderzoek kan nodig zijn om te controleren op ongewenste effecten.

Het is belangrijk om te controleren met uw arts als u symptomen van een infectie, zoals koorts of rillingen, hoesten of heesheid, lagere rug of zij pijn, pijnlijk of moeilijk plassen hebben.

U moet een huidtest voor tuberculose voordat u begint met het gebruik van ustekinumab. Vertel uw arts als u of iemand in uw huis ooit een positieve reactie op een tuberculose-test heeft gehad of is blootgesteld aan tuberculose.

ustekinumab kan uw risico op het krijgen van een aantal vormen van kanker (bijvoorbeeld non-melanoma huidkanker) te verhogen. Dit is meer waarschijnlijk optreden als u ouder bent dan 60 jaar of als u ontvangt PUVA therapie (psoraleen en ultraviolet A behandeling) of medicijnen die het immuunsysteem (bijvoorbeeld steroïden) in het verleden te verzwakken. Praat met uw arts over dit risico als u zich zorgen.

ustekinumab kunnen ernstige vormen van allergische reacties, waaronder anafylaxie veroorzaken. Anafylaxie kan levensbedreigend zijn en vereist onmiddellijke medische aandacht. Bel uw arts meteen als u een huiduitslag, jeuk, heesheid, moeite met ademhalen, problemen met slikken, of zwelling van uw handen, gezicht of de mond na het ontvangen van het geneesmiddel.

Neem contact op met uw arts als u hoofdpijn, epileptische aanvallen, verwardheid, wazig zicht of andere visuele problemen. Dit kunnen symptomen van een zeldzame en ernstige aandoening, de zogenaamde reversibele posterieure leuko-encefalopathie syndroom (RPLS).

De naaldbeschermer van de voorgevulde spuit bevat droog natuurlijk rubber (een derivaat van latex), dat allergische reacties bij mensen die gevoelig zijn voor latex zijn kan veroorzaken. Vertel uw arts als u een latexallergie voordat u begint met het ontvangen van ustekinumab.

Voorzorgsmaatregelen tijdens het gebruik van ustekinumab

Terwijl u wordt behandeld met ustekinumab, en na het stoppen met de behandeling met het, geen inentingen hebben (vooral live vaccinaties) zonder goedkeuring van uw arts. Ustekinumab kan de weerstand van uw lichaam te verlagen en er is een kans dat je misschien de infectie de immunisatie is bedoeld om te voorkomen krijgen. Bovendien moeten de andere personen die in uw huishouden niet oraal poliovaccin nemen omdat er een kans dat ze konden de polio-virus doorgeven aan jou. Vermijd ook personen die recentelijk oraal poliovaccin hebben genomen. Niet in de buurt te krijgen om hen of verblijf in dezelfde kamer met hen voor zeer lang. Als u deze voorzorgsmaatregelen kunnen nemen, moet u overwegen het dragen van een beschermend masker dat de neus en mond bedekt.

Geen andere medicijnen niet innemen, tenzij ze hebben met uw arts besproken. Dit is inclusief recept of nonprescription (over-the-counter [OTC]) geneesmiddelen en kruiden of vitaminesupplementen.

Samen met zijn nodig effecten, kan een geneesmiddel enige ongewenste effecten veroorzaken. Hoewel niet alle van deze bijwerkingen kunnen optreden, als ze optreden kunnen ze medische hulp nodig.

Neem contact op met uw arts onmiddellijk als één van de volgende bijwerkingen optreden

Sommige bijwerkingen kunnen optreden die meestal geen directe medische zorg nodig hebben. Deze bijwerkingen kunnen verdwijnen tijdens de behandeling als uw lichaam zich aanpast aan het geneesmiddel. Ook kan uw zorgverlener in staat zijn om u te vertellen over manieren om te voorkomen of te verminderen een aantal van deze bijwerkingen. Neem contact op met uw zorgverlener als één van de volgende bijwerkingen blijven of hinderlijk zijn of als u vragen heeft over hen

Andere bijwerkingen die niet in de lijst kan zich ook voordoen bij sommige patiënten. Als u nog andere effecten opmerkt, contact op met uw zorgverlener.

ustekinumab Side Effects

ustekinumab

alleen de beschikbaarheid Rx Recept

Zwangerschap categorie B geen bewezen risico voor de mens

CSA Schedule N geen gecontroleerde drug

Goedkeuring Geschiedeniskalender Drug geschiedenis aan de FDA

Artritis psoriatica prednison, Humira, methotrexaat, triamcinolon, dexamethason, Decadron, Enbrel, Remicade, Otezla, cortisone, Cimzia

Psoriasis Humira, methotrexaat, Remicade, cyclosporine, Stelara, infliximab, adalimumab, acitretin, Soriatane, Trexall, Neoral, Rasuvo