uveitis symptomen

roodheid Eye, pijn oog, lichtgevoeligheid, wazig zien, Dark, drijvende vlekken in je gezichtsveld (floaters); verminderd zicht

Wanneer moet u een arts te raadplegen

De tekenen, symptomen en kenmerken van uveitis bevatten

Symptomen kunnen plotseling optreden en erger snel, hoewel in sommige gevallen zijn ze geleidelijk aan ontwikkelen. Zij kunnen schade aan één of beide ogen.

De uvea is de middelste laag van weefsel in de wand van het oog. Het bestaat uit de iris, het ciliaire lichaam en choroidea. Choroid is ingeklemd tussen de retina en sclera. Het netvlies ligt aan de binnenwand van het oog en de sclera is de buitenste witte deel van de oogwand. De uvea biedt bloedtoevoer naar de diepe lagen van de retina. Het type uveitis u afhankelijk van welk deel of delen van het oog ontstoken

In elk van deze voorwaarden, kunnen de gelei-achtig materiaal in het midden van je oog (glasachtig lichaam) ontstoken en geïnfiltreerd met ontstekingscellen worden.

Neem contact op met uw arts als u denkt dat u de waarschuwingssignalen van uveitis. Hij of zij kan u doorverwijzen naar een oogarts (oogarts). Als je met een aanmerkelijke pijn aan de ogen en onverwachte problemen met het gezichtsvermogen, onmiddellijk medische hulp inroepen.

Iritis (anterieure uveïtis) invloed op de voorkant van je oog en is de meest voorkomende vorm,. Cyclitis (intermediaire uveïtis) invloed op de ciliaire lichaam. Choroiditis en retinitis (posterior uveitis) van invloed op de achterkant van je oog;. Diffuse uveïtis (panuveitis) treedt op wanneer alle lagen van de uvea ontstoken zijn.