uvulopalatopharyngoplasty chirurgie voor snurken

Slaapstoornis Trends

Uvulopalatopharyngoplasty (UPPP) is een procedure die wordt gebruikt om overtollig weefsel te verwijderen in de keel van de luchtwegen verbreden. Dit kan soms de lucht te laten bewegen door de keel gemakkelijker als je inademt, het verminderen van snurken. De weefsels verwijderd kunnen

Het duurt ongeveer 3 weken om te herstellen van een operatie. Het kan heel moeilijk slikken gedurende deze tijd. Hierdoor slechts 60% van die met de operatie zeggen dat ze het opnieuw ondergaan. 1

Uvulopalatopharyngoplasty wordt soms gebruikt voor de behandeling van snurken bij mensen, zodat hun bed partner beter slapen. Het wordt zelden gebruikt en alleen overwogen in gevallen van zeer ernstige snurken wanneer andere behandelingen hebben gefaald. Het kan worden gebruikt bij mensen die

UPPP is vaak effectief in het verminderen van snurken in eerste instantie. Op lange termijn geneest snurken in 46% tot 73% van de mensen die deze operatie hebben ondergaan. 1

Complicaties tijdens de operatie onder accidentele schade aan omringende bloedvaten of weefsels.

Complicaties na de operatie kunnen

Chirurgie wordt zelden gebruikt voor de behandeling van snurken. Het is misschien niet helemaal genezen snurken, en de risico’s van de operatie mag niet het kleine voordeel dat u krijgen de moeite waard zijn.

Als je slaap apneu ontwikkelen na UPPP, kan de diagnose worden uitgesteld, omdat je niet snurken. Snurken is het belangrijkste symptoom van slaapapneu.

Snurken is niet altijd beschouwd als een medisch probleem, dus verzekering kan geen betrekking op de behandeling.

Alvorens een operatie moeten alle mensen die snurken niet-chirurgische behandeling te proberen.

Laser-assisted uvulopalatoplasty ook kan worden gebruikt voor de behandeling snurken.

Voltooiing van de operatie informatie formulier (PDF) (Wat is een PDF-document?) Om u te helpen voor te bereiden op deze operatie.

Kashima ML (2007). Geselecteerde aandoeningen van de neus en keel: Epistaxis, snurken, anosmia, heesheid, en hik. In NH Fiebach et al., Eds., Principles of Ambulante Medicine, 7th ed., Blz. 1849-1864. Philadelphia: Lippincott Williams & Wilkins.

Anne C. Poinier, MD – Interne Medicin; Mark A. Rasmus, MD – Longziekten, Critical Care Medicine, Sleep Medicine

9 september 2014

De kleine vingervormige stukje weefsel (huig) die naar beneden hangt van de achterkant van het dak van de mond in de keel; Een deel van het dak van de mond (zachte gehemelte); Overtollig weefsel keel, amandelen en amandelen, en de keelholte.

Overtollig weefsel in de neus, mond of keel dat blokkeert de luchtwegen; Niet stoppen met snurken na het maken van veranderingen in levensstijl, zoals het verliezen van gewicht en slapen op hun kant.

Slaperigheid en periodes waarin de ademhaling stopt (slaapapneu), zowel in verband met de geneeskunde (anesthesie) dat maakte je slaapt tijdens de operatie; Zwelling, pijn, infectie en bloeden; Een zere keel en problemen met slikken; Afvoer van afscheidingen in de neus en een nasale kwaliteit stem. Speech kunnen worden beïnvloed door deze operatie; Vernauwing van de luchtwegen in de neus en keel.