uw gids voor diabetes: type 1 en type 2

Take Care van uw diabetes Each Day; Bewaak uw diabetes; Voorkom Diabetes Problemen; Take Care van uw diabetes tijdens Special Times of Events; Uw Diabetes Care Records; Punten om te onthouden; ; Uitspraak Guide; Voor meer informatie; Dankwoord

Uw gids voor diabetes: type 1 en type 2

Meer informatie over Diabetes

Veel organisaties bieden ondersteuning aan patiënten en medische professionals. Bekijk de volledige lijst van de Diabetes Disease Organisaties (PDF, 293 KB).

Op deze pagina

U kunt leren hoe om te zorgen voor uw diabetes en sommige van de ernstige problemen diabetes kan veroorzaken te voorkomen. Hoe meer je weet, hoe beter u kunt uw diabetes beheren.

Deel dit boekje met uw familie en vrienden, zodat ze meer over diabetes zullen begrijpen. Zorg er ook voor om uw gezondheidszorg team vragen alle vragen die u zou kunnen hebben.

Wat is diabetes?

U kunt leren hoe om te zorgen voor uw diabetes.

Wat is diabetes ?; Wat is prediabetes ?; Wat zijn de tekenen en symptomen van diabetes ?; Wat voor soort diabetes heb je ?; Waarom heb je nodig om te zorgen voor uw diabetes ?; Wie maakt deel uit van uw zorgverzekeraar team?

Diabetes is wanneer uw bloedglucose, ook wel bloedsuiker te hoog is. Bloedglucose is de belangrijkste soort suiker gevonden in uw bloed en uw belangrijkste bron van energie. Glucose komt uit het voedsel dat je eet en is ook gemaakt in de lever en spieren. Je bloed vervoert glucose naar alle cellen van uw lichaam te gebruiken voor energie.

zeer dorst; urineren vaak; gevoel erg hongerig; gevoel erg moe; het verliezen van gewicht zonder te proberen; zweren dat langzaam genezen; droge, jeukende huid; gevoelens van spelden en naalden in je voeten; verliezen gevoel in je voeten; wazig zicht

Uw alvleesklier – een orgaan, gelegen tussen je buik en rug, dat helpt bij de spijsvertering-releases een hormoon maakt, de zogenaamde insuline in je bloed. Insuline helpt je bloed carry glucose naar alle cellen van uw lichaam. Soms is je lichaam niet genoeg insuline maken of insuline niet zoals het zou moeten werken. Glucose blijft dan in je bloed en niet je cellen te bereiken. Uw bloedsuikerspiegel te hoog worden en kan diabetes of prediabetes veroorzaken.

Na verloop van tijd, met te veel glucose in het bloed kan leiden tot gezondheidsproblemen.

nemen van foto’s, ook wel injecties, insuline .; Soms geneesmiddelen via de mond .; het maken van gezonde voedingskeuzes .; fysiek actief .; de controle van uw bloeddruk. De bloeddruk is de kracht van de bloedstroom in de bloedvaten .; controle van uw cholesterolgehalte. Cholesterol is een soort vet in de cellen van uw lichaam, in uw bloed, en in veel voedingsmiddelen.

Prediabetes is wanneer de hoeveelheid glucose in het bloed boven normaal nog niet hoog is, genaamd diabetes. Met prediabetes, uw kansen op het krijgen van type 2 diabetes, hart-en vaatziekten en beroerte hoger zijn. Bij sommige gewichtsverlies en matige fysieke activiteit, kunt u vertragen of het type 2 diabetes te voorkomen. U kunt zelfs terugkeren naar de normale glucose niveaus, eventueel zonder enige medicijnen.

met behulp van diabetes geneesmiddelen; het maken van gezonde voedingskeuzes; fysiek actief; uw bloeddruk onder controle niveaus; het beheersen van uw cholesterolgehalte

De symptomen van diabetes

Sommige mensen met diabetes geen van deze tekenen of symptomen. De enige manier om te weten als je diabetes hebt is om uw arts te doen een bloedtest.

Wat is prediabetes?

De drie belangrijkste vormen van diabetes zijn type 1, type 2 en zwangerschapsdiabetes. Mensen kunnen diabetes te ontwikkelen op elke leeftijd. Zowel vrouwen als mannen kunnen diabetes ontwikkelen.

Type 1 diabetes, die vroeger jeugddiabetes genoemd worden, ontwikkelt zich meestal bij jonge mensen; echter, kan type 1 diabetes ontwikkelen ook bij volwassenen. Bij type 1 diabetes, uw lichaam maakt niet langer insuline of genoeg insuline omdat het lichaam het immuunsysteem, die normaal gesproken beschermt u tegen infectie door het wegwerken van bacteriën, virussen en andere schadelijke stoffen, is aangevallen en vernietigd de cellen die insuline maken.

De behandeling van type 1 diabetes omvat

Type 2 diabetes, dat vroeger ouderdomsdiabetes genoemd te worden, kunnen mensen van invloed op elke leeftijd, zelfs kinderen. Echter, type 2 diabetes ontwikkelt zich het vaakst in de middelbare leeftijd en ouderen. Mensen met overgewicht en inactieve zijn ook meer kans op het ontwikkelen van het type 2 diabetes.

Type 2 diabetes begint meestal met insulineresistentie-een aandoening die optreedt wanneer vet-, spier- en levercellen gebruik geen insuline om glucose in de cellen van het lichaam te dragen voor de energie. Daardoor heeft het lichaam meer insuline om glucose in cellen. Eerst de pancreas houdt met de extra vraag door meer insuline. Na verloop van tijd gaat de alvleesklier onvoldoende insuline toen de bloedsuikerspiegel verhogen, zoals na de maaltijd te maken. Als de alvleesklier niet meer genoeg insuline kan maken, moet u de behandeling van uw type 2 diabetes.

De behandeling van diabetes type 2 omvat

Zwangerschapsdiabetes kan ontwikkelen wanneer een vrouw zwanger is. Zwangere vrouwen hormonen die kan leiden tot insulineresistentie. Alle vrouwen insulineresistentie laat in de zwangerschap. Als de alvleesklier onvoldoende insuline maakt tijdens de zwangerschap, een vrouw ontwikkelt zwangerschapsdiabetes.

Overgewicht of obesitas vrouwen hebben een hogere kans op zwangerschapsdiabetes. Ook het verkrijgen van te veel gewicht tijdens zwangerschap kan je kans op het ontwikkelen zwangerschapsdiabetes verhogen.

Zwangerschapsdiabetes gaat meestal weg nadat de baby is geboren. Echter, een vrouw die zwangerschapsdiabetes heeft eerder zal Type 2 diabetes later in het leven. Baby’s van moeders die zwangerschapsdiabetes hadden ook meer kans op obesitas te ontwikkelen en type 2 diabetes.

Meer informatie over diabetes en zwangerschap wordt in theernment gezondheid onderwerp, wat ik moet weten over zwangerschapsdiabetes.

Na verloop van tijd kan diabetes leiden tot ernstige problemen met uw bloedvaten, hart, zenuwen, nieren, mond, ogen en voeten. Deze problemen kunnen leiden tot een amputatie, die operatie om een ​​beschadigde teen, voet of been te verwijderen, bijvoorbeeld.

Wat zijn de tekenen en symptomen van diabetes?

Het ernstigste probleem wordt veroorzaakt door diabetes hartziekte. Als je diabetes hebt, bent u meer dan twee keer zoveel kans als mensen zonder diabetes aan hart-en vaatziekten of een beroerte. Met diabetes, mag u niet de gebruikelijke tekenen of symptomen van een hartaanval. De beste manier om te zorgen voor uw gezondheid te nemen is om samen met uw gezondheidszorg team om uw bloedglucose, bloeddruk en cholesterolgehalte in uw streefwaarden te houden. Targets zijn nummers die je streven naar.

een endocrinoloog voor meer gespecialiseerde diabeteszorg; een diëtist, een verpleegkundige of een gecertificeerde diabetes opvoeder-experts die informatie over het beheren van diabetes kunnen bieden; een adviseur of een professionele geestelijke gezondheidszorg; een apotheker; een tandarts; een oogarts of een optometrist voor oogverzorging; een podotherapeut voor voetverzorging

Wat voor soort diabetes heb je?

De meeste mensen met diabetes krijgen zorg van de primaire zorgverleners, zoals internisten, huisartsen, of kinderartsen. Een team van zorgverleners kan ook het verbeteren van uw diabeteszorg.

Naast een primaire zorgverlener, kan uw gezondheidszorg team omvatten

Als diabetes maakt je verdrietig of boos voelen, of als u andere problemen die je zorgen te maken, moet u met een hulpverlener of geestelijke gezondheid professional praten. Uw arts of gecertificeerd diabetes opvoeder kan u helpen bij een vertrouwenspersoon te vinden.

Praat met uw arts over wat vaccins en vaccinaties, of schoten, moet je van ziek te houden. Het voorkomen van ziekte is een belangrijk onderdeel van de verzorging van uw diabetes.

Wanneer u de leden van uw gezondheidszorg team, vragen veel vragen. Maak een lijst van vragen voor uw bezoek. Zorg ervoor dat u alles wat u moet weten over de verzorging van uw diabetes te begrijpen.

Wanneer u de leden van uw gezondheidszorg team, vragen veel vragen. Maak een lijst van vragen voor uw bezoek.

Waarom heb je nodig om te zorgen voor uw diabetes?

Ga naar Take Care van uw diabetes Each Day

Wie maakt deel uit van uw zorgverzekeraar team?

Theernment danken; Michael L. Parchman, M.D., mijl per uur, F.A.A.F.P., MacColl Center for Health Care Innovation, Group Health Research Institute, Marion J. Franz, M.S., R. D., L.D., C.D.E., Minneapolis, Minnesota

februari 2014