uw risico op osteoporose en botbreuken

 archieven inhoud na 2 jaar aan onze lezers kunnen gemakkelijk vinden van de meest actuele inhoud te waarborgen; Als u de meest actuele informatie vinden, kunt u uw onderwerp van belang in te voeren in onze zoekvak.

Wanneer de meeste van ons denken aan de “botontkalking” bekend als osteoporose, beeld dat wij een zwakke oudere vrouw met een gebroken heup of gebogen schouders. Maar je kunt niet zeggen of iemand osteoporose gewoon door te kijken naar hen. Artsen moeten uw persoonlijke en familiale voorgeschiedenis, uw gewoonten, evenals een test botdichtheid te bekijken om uw persoonlijke risico’s te vinden.

“Het zou een oudere dame, een man, of een jongere vrouw, die is prima, maar is 5 voet lang en weegt 93 pond,” zegt Ethel S. Siris, MD, van de Columbia University Medical Center in New York.

Als u al gediagnosticeerd met osteoporose je weet dat je nodig hebt om veel essentiële voedingsstoffen, zoals calcium en vitamine D. Blijkt dat het ontbijt kan de beste tijd om uw gezondheid van de botten een lift te geven. Het merendeel van de voedingsmiddelen en dranken nu verrijkt met calcium zijn start-your-day soorten smaken: Jus d’orange. Melk. Cereal; Zeker, de USDA stelt gebakken haring bovenaan de lijst van calciumrijke voeding. Maar wie weet een goed recept voor dat? En instant chocolade pudding is vrij hoog op de lijst – maar is dat …

Osteoporose ontstaat wanneer ons lichaam nieuw bot niet zo snel hoeft te bouwen als ze oud bot te verwijderen. Botten zwak en broos en hebben meer kans op fractuur of breken.

Sommige fracturen gebeuren wanneer u een grote daling te nemen, terwijl anderen iets zo onschuldig als een knuffel of gewoon bukken kunnen volgen. Breuken als gevolg van osteoporose komen het meest voor in de wervelkolom en heup.

“Als een oudere vrouw of man heeft een fractuur, moeten we zien of ze hebben een lage botmassa of osteoporose,” zegt Siris. Dit is de grootste rode-vlag waarschuwing dat meer fracturen kunnen volgen.

Een test van de botdichtheid kan osteoporose te diagnosticeren voordat een gebroken been optreedt. De National Osteoporosis Foundation raadt dit X-ray voor

Sommige artsen gebruik maken van de FRAX formule (Fracture Risk Assessment Tool) om de kans op het breken van een bot in de komende 10 jaar te schatten. Het voegt omhoog langs breuken, geslacht, roken, alcoholgebruik en soms botdichtheid testresultaten in de heup, en andere factoren.