uw spijsvertering en hoe het werkt

Je spijsvertering en hoe het werkt

Wat is het spijsverteringsstelsel?

Wat is het spijsverteringsstelsel ?; Waarom is de spijsvertering belangrijk ?; Hoe werkt de spijsvertering werk ?; Hoe werkt voedsel bewegen door het maag-darmkanaal ?; Hoe kan spijsverteringssappen in elk orgaan van het maagdarmkanaal af te breken voedsel ?; Wat gebeurt er met de verteerde voedsel moleculen ?; Hoe wordt het verteringsproces gecontroleerde ?; Punten om te onthouden;

Op deze pagina

Het spijsverteringsstelsel bestaat uit het maagdarmkanaal (GI) stelsel-ook wel het spijsverteringskanaal-en de lever, pancreas en galblaas. Het maagdarmkanaal is een reeks van holle organen verenigd in een lange, kronkelende buis van de mond tot de anus. De holle organen die deel uitmaken van het maagdarmkanaal zijn de mond, slokdarm, maag, dunne darm, dikke darm-die het rectum-en anus omvat. Voedsel in de mond en gaat naar de anus door de holle organen van het maagdarmkanaal. De lever, pancreas, galblaas en de vaste organen van het spijsverteringssysteem. De spijsvertering helpt het lichaam verteren van voedsel.

Bacteriën in het maag-darmkanaal, ook wel darmflora of microbiome, helpen bij de spijsvertering. Delen van het zenuwstelsel en de bloedsomloop systemen ook een rol spelen bij de spijsvertering. Samen een combinatie van zenuwen, hormonen, bacteriën, bloed en de organen van het spijsverteringssysteem completeert de ingewikkelde taak van het verteren het voedsel en vloeistoffen een persoon verbruikt per dag.

Het spijsverteringsstelsel

Waarom is de spijsvertering belangrijk?

Spijsvertering belangrijk voor de afbraak van voedsel in voedingsstoffen die het lichaam gebruikt voor energie, groei en herstel van cellen .; Spijsvertering werkt door het verplaatsen van voedsel door het gastro-intestinale (GI) stelsel .; Spijsvertering begint in de mond met kauwen en eindigt in de dunne darm .; Als voedsel gaat door de maag-darmkanaal, het zich mengt met spijsverteringssappen, waardoor grote moleculen van het voedsel af te breken in kleinere moleculen. Het lichaam absorbeert deze kleinere moleculen door de wanden van de dunne darm in de bloedstroom, waardoor ze levert aan de rest van het lichaam .; Afval van digestie pass dikke darm en uit het lichaam als een vaste stof genaamd ontlasting .; Spijsverteringssappen bevatten enzymen die voedsel af te breken in verschillende voedingsstoffen .; De dunne darm absorbeert meest gedigereerd voedselmoleculen, evenals water en mineralen, en geeft deze door aan andere delen van het lichaam voor opslag of verdere chemische verandering. Hormoon en zenuw toezichthouders controle van de spijsvertering.

Spijsvertering belangrijk voor de afbraak van voedsel in voedingsstoffen die het lichaam gebruikt voor energie, groei en herstel van cellen. Eten en drinken worden omgezet in kleinere moleculen van voedingsstoffen voor het bloed te absorberen en voert deze aan cellen door het hele lichaam. Het lichaam breekt voedingsstoffen uit eten en drinken in koolhydraten, eiwitten, vetten en vitamines.

Koolhydraten. Koolhydraten zijn suikers, zetmeel en vezels in veel voedingsmiddelen. Koolhydraten zijn eenvoudige of complex genaamd, afhankelijk van hun chemische structuur. Eenvoudige koolhydraten omvatten suikers nature in voedingsmiddelen zoals fruit, groenten, melk en melkproducten, en suikers toegevoegd tijdens voedselverwerking. Complexe koolhydraten zijn zetmeel en vezels in volkoren brood en granen, zetmeelrijke groenten en peulvruchten. De Dietary Guidelines for Americans 2010, beveelt aan dat 45-65 procent van de totale dagelijkse calorieën afkomstig uit koolhydraten. 1

Eiwit. Voedingsmiddelen zoals vlees, eieren en bonen bestaan ​​uit grote moleculen van eiwit dat het lichaam verteert in kleinere moleculen genaamd aminozuren. Het lichaam absorbeert aminozuren door de dunne darm in het bloed, die vervolgens voert deze in het lichaam. De Dietary Guidelines for Americans 2010, beveelt aan dat 10 tot 35 procent van de totale dagelijkse calorieën afkomstig uit eiwitten. 1

Vetten. Vetmoleculen zijn een rijke bron van energie voor het lichaam en helpen het lichaam te absorberen vitaminen. Oliën, zoals maïs, koolzaad, olijf, saffloer, soja en zonnebloemolie, zijn voorbeelden van gezonde vetten. Boter, verkorten, en snacks zijn voorbeelden van minder gezonde vetten. Tijdens de spijsvertering, het lichaam breekt vetmoleculen in vetzuren en glycerol. De Dietary Guidelines for Americans 2010, beveelt aan dat 20 tot 35 procent van de totale dagelijkse calorieën afkomstig zijn uit vet. 1

Vitamines. Wetenschappers classificeren vitaminen van het fluïdum waarin ze oplossen. Water-oplosbare vitaminen omvatten alle B-vitamines en vitamine C. In vet oplosbare vitaminen omvatten vitamine A, D, E en K. Elk vitamine een andere rol bij de groei en de gezondheid van het lichaam. Het lichaam slaat vet oplosbare vitaminen in de lever en vetweefsel, terwijl het lichaam in water oplosbare vitaminen niet gemakkelijk opslaan en spoelt de extra in de urine. Lees meer over vitaminen op het Bureau van voedingssupplementen website www.ods.odernment.

Spijsvertering werkt door het verplaatsen van voedsel door het maag-darmkanaal. Spijsvertering begint in de mond met kauwen en eindigt in de dunne darm. Als voedsel gaat door de maag-darmkanaal, het zich mengt met spijsverteringssappen, waardoor grote moleculen van het voedsel af te breken in kleinere moleculen. Het lichaam absorbeert deze kleinere moleculen door de wanden van de dunne darm in de bloedstroom, waardoor ze levert aan de rest van het lichaam. Afval van digestie pass dikke darm en uit het lichaam als een vaste stof genaamd ontlasting.

Tabel 1 toont de onderdelen van het spijsverteringsproces uitgevoerd door elke spijsverteringsorgaan, waaronder verkeer van levensmiddelen, type digestievloeistof gebruikt en voedseldeeltjes door dat orgaan gebroken.

Hoe werkt de spijsvertering werkt?

De grote, holle organen van het maagdarmkanaal bevatten een laag spier die de wanden mogelijk maakt te bewegen. De beweging van orgel muren zogenaamde peristaltiek-stuwt voedsel en vloeistof door het maag-darmkanaal en mengt de inhoud binnen elk orgaan. Peristaltiek ziet eruit als een oceaan golf reis door de spier als het samentrekt en ontspant.

Slokdarm. Wanneer een persoon slikt, voedsel duwt in de slokdarm, de gespierde buis die voedsel en vloeistoffen draagt ​​uit de mond naar de maag. Slikken eenmaal begint, wordt onvrijwillige en verloopt onder de controle van de slokdarm en de hersenen. De onderste esophagus sfincter, een ringvormige spier op de kruising van de slokdarm en de maag, regelt de doorgang van voedsel en vloeistof tussen de slokdarm en de maag. Als voedsel komt bij de gesloten kringspier, de spier ontspant en laat eten gaan door naar de maag.

Maag. De maag winkels ingeslikt voedsel en vloeistof, mengt het voedsel en vloeistof met maag-sap produceert, en langzaam leegt de inhoud ervan, de zogenaamde maagbrij, in de dunne darm. De spier van het bovenste deel van de maag ontspant grote hoeveelheden ingeslikt materiaal accepteren van de slokdarm. De spieren van het onderste deel van de maag mengt het voedsel en vloeistof met verteringssappen.

Dunne darm. De spieren van de dunne darm mix voedsel met spijsverteringssappen van de alvleesklier, lever en darmen en druk het mengsel uit om verdere vertering. De wanden van de dunne darm verteerd absorberen de voedingsstoffen in de bloedbaan. Het bloed levert de voedingsstoffen naar de rest van het lichaam.

Dikke darm. De afvalstoffen van de spijsvertering onder meer onverteerde delen van voedsel en ouder cellen van het maagdarmkanaal voering. Spieren duwen van deze afvalstoffen in de dikke darm. De dikke darm absorbeert water en eventuele resterende voedingsstoffen en verandert het afval van vloeistof in ontlasting. De endeldarm slaat kruk totdat het krukje duwt uit het lichaam tijdens de stoelgang.

Spijsverteringssappen bevatten enzymen-stoffen die de snelheid van chemische reacties in het lichaam, dat break voedsel naar beneden in verschillende voedingsstoffen.

Speekselklieren. Speeksel geproduceerd door de speekselklieren bevochtigt eten dus gemakkelijker zich door de slokdarm naar de maag. Speeksel bevat tevens een enzym dat begint het zetmeel af te breken uit de voeding.

Klieren in de maagwand. De klieren in de maagwand veroorzaken maagzuur en een enzym dat eiwitten verteert.

Alvleesklier. De alvleesklier een sap met verschillende enzymen die koolhydraten, vetten en eiwitten breken voedsel. De alvleesklier levert digestievloeistof naar de dunne darm door middel van kleine buizen genoemd leidingen.

Lever. De lever produceert een digestievloeistof genaamd gal. De galblaas slaat gal tussen de maaltijden. Wanneer een persoon eet, de galblaas knijpt gal via de galwegen, waarbij de galblaas en lever verbinding met de dunne darm. De gal mengt met het vet in de voeding. De galzuren ontbinden vet in de waterige inhoud van de darm, net als hoe detergenten te ontbinden vet uit de pan, zodat de darm en alvleesklier enzymen kunnen de vetmoleculen te verteren.

Dunne darm. Digestievloeistof geproduceerd door de dunne darm combineert met pancreas sap en gal om de spijsvertering te voltooien. Het lichaam van de afbraak van eiwitten voltooid en de uiteindelijke afbraak van zetmeel produceert glucosemoleculen die absorberen in het bloed. Bacteriën in de dunne darm maken enkele van de enzymen die nodig zijn om koolhydraten te verteren.

Hoe werkt voedsel bewegen door het maag-darmkanaal?

De dunne darm absorbeert meest gedigereerd voedselmoleculen, evenals water en mineralen, en geeft deze door aan andere delen van het lichaam voor opslag of verdere chemische verandering. Gespecialiseerde cellen helpen geabsorbeerd materialen steken de darmwand in de bloedbaan. De bloedstroom draagt ​​eenvoudige suikers, aminozuren, glycerol, en sommige vitaminen en zouten naar de lever. Het lymfestelsel, een netwerk van vaten die witte bloedcellen transporteren en een vloeistof genaamd lymfe door het hele lichaam, absorbeert vetzuren en vitaminen.

Hoe kan spijsverteringssappen in elk orgaan van het maagdarmkanaal af te breken voedsel?

Hormoon en zenuw toezichthouders controle van de spijsvertering.

De cellen in het slijmvlies van de maag en dunne darm produceren en vrijgeven hormonen die de functies van het spijsverteringssysteem regelen. Deze hormonen stimuleren de productie van spijsverteringssappen en reguleren eetlust.

Twee types van zenuwen helpen de werking van het spijsverteringsstelsel controle: extrinsieke en intrinsieke zenuwen.

Extrinsieke of buiten zenuwen sluit de spijsverteringsorganen naar de hersenen en het ruggenmerg. Deze zenuwen chemische stoffen vrijkomen die de spierlaag van het maagdarmkanaal veroorzaken om ofwel contract of ontspannen, afhankelijk van of voedselbehoeften verteren. De intrinsieke of binnen zenuwen in het maagdarmkanaal worden geactiveerd wanneer voedsel rekt de wanden van de holle organen. De zenuwen vrij groot aantal substanties die versnellen of vertragen van de beweging van voedsel en de productie van spijsverteringssappen.

Wat gebeurt er met de verteerde voedsel moleculen?

Het National Institute of Diabetes en spijsvertering en Kidney Diseases ernment) en andere componenten van theernment ernment) uit te voeren en steun het onderzoek naar een groot aantal ziekten en aandoeningen.

Hoe wordt het verteringsproces gecontroleerd?

Wat zijn, en zijn ze geschikt voor u ?; maken deel uit van het klinisch onderzoek en in het hart van alle medische vooruitgang. kijken naar nieuwe manieren om te voorkomen, op te sporen, of behandeling van de ziekte. Onderzoekers ook gebruiken om te kijken naar andere aspecten van de zorg, zoals het verbeteren van de kwaliteit van leven voor mensen met chronische ziekten. Zoek uit of precies bij u passen.

Wat zijn open ?; die momenteel open en werven kan worden bekeken op www.ClinicalTrials.

Punten om te onthouden

Deze informatie kan content over medicatie en, wanneer genomen zoals voorgeschreven, de voorwaarden ze behandelen bevatten. Toen voorbereid, deze inhoud onder de meest actuele gegevens beschikbaar. Voor updates of voor vragen over medicijnen, contact opnemen met de Amerikaanse Food and Drug Administration gratis op 1-888-INFOernment (1-888-463-6332) of bezoek wwwernment. Raadpleeg uw zorgverzekeraar voor meer informatie.

Theernment danken; Michael Wallace, M.D., mijl per uur, Mayo Clinic

september 2013