Vaginale Kanker

De vagina is het kanaal leidt van de baarmoederhals (de opening van de baarmoeder) aan de buitenkant van het lichaam. Bij de geboorte van een baby gaat uit van het lichaam via de vagina (ook wel het geboortekanaal). Vergroot Anatomie van het vrouwelijke voortplantingssysteem. De organen in het vrouwelijk voortplantingssysteem omvatten de baarmoeder, eierstokken, eileiders, baarmoeder en vagina. De baarmoeder heeft een gespierde buitenste laag heet de myometrium en een binnenvoering genaamd het endometrium.

Vaginale kanker is niet gebruikelijk. Er zijn twee hoofdtypen van vaginale kanker

Alles wat je risico op het krijgen van een ziekte toeneemt is een risicofactor genoemd. Het hebben van een risicofactor, betekent niet dat je wil; kanker krijgen, niet met risicofactoren betekent niet dat je wil; kanker niet te krijgen. Praat met uw arts als u denkt dat u in gevaar. Risicofactoren voor vaginale kanker zijn de volgende

Vaginale kanker vaak niet vroege tekenen of symptomen. Het kan worden gevonden tijdens een routine bekken examen en Pap-test. Tekenen en symptomen kunnen worden veroorzaakt door vaginale kanker of andere aandoeningen. Neem contact op met uw arts als u een van de volgende

De volgende tests en procedures kunnen worden gebruikt

De prognose (kans op herstel) is afhankelijk van de volgende

Wanneer dit wordt geconstateerd in de vroege stadia, kan vaginale kanker vaak worden genezen.

Behandeling opties zijn afhankelijk van het volgende

Het proces wordt gebruikt om te achterhalen of kanker zich heeft verspreid binnen de vagina of andere; lichaamsdelen heet staging. De verzamelde informatie uit het; staging proces bepaalt het stadium van de ziekte. Het is belangrijk te weten; het podium om de behandeling te plannen. De volgende procedures kunnen worden gebruikt in het proces opvoeren

Kanker kan zich verspreiden door het weefsel, het lymfesysteem, en het bloed

Wanneer kanker zich uitbreidt naar een ander deel van het lichaam, heet metastase. Kankercellen te breken uit de buurt van waar ze begonnen (primaire tumor) en reis door het lymfesysteem of bloed.

De metastatische tumor hetzelfde type kanker als de primaire tumor. Als bijvoorbeeld vaginale kanker verspreidt naar de longen, de kankercellen in de long eigenlijk vaginale kankercellen. De ziekte metastatische vaginale kanker, niet longkanker.

Deze abnormale cellen niet kanker. Vaginale intraepithelial neoplasie (tevergeefs) is gegroepeerd op basis van hoe diep de abnormale cellen in het weefsel voering van de vagina

VAIN kan kanker worden en verspreid in de vaginawand. VAIN wordt ook wel fase 0.

In fase I, is kanker gevonden in alleen in de vaginawand.

In fase II, is kanker verspreid door de wand van de vagina op het weefsel rond de vagina .; Kanker niet heeft verspreid naar de wand van het bekken.

In fase III is kanker uitgezaaid naar de wand van het bekken.

Fase IV is ingedeeld in stadium IVA en het stadium IVB

Terugkerende vaginale kanker is kanker die is teruggekeerd (terug) nadat deze is behandeld. De kanker kan terugkomen in de vagina of in andere delen van het lichaam.

Verschillende soorten behandelingen beschikbaar voor patiënten met vaginale kanker. Sommige behandelingen zijn standaard (de momenteel gebruikte behandeling) en sommige worden getest in klinische studies. Een behandeling klinisch onderzoek is een onderzoek bedoeld om te helpen bij het verbeteren van de huidige behandelingen of het verkrijgen van informatie over nieuwe behandelingen voor patiënten met kanker. Bij klinische studies tonen aan dat een nieuwe behandeling beter is dan de standaard behandeling, kan de nieuwe behandeling de standaardbehandeling geworden. Patiënten kunnen willen denken over het nemen deel aan een klinische proef. Sommige klinische studies zijn alleen open voor patiënten die nog niet begonnen met de behandeling.

Chirurgie is de meest voorkomende behandeling van vaginale kanker. De volgende chirurgische procedures worden gebruikt

Huidtransplantatie kan een operatie volgen, te repareren of te reconstrueren de vagina. Huidtransplantatie is een chirurgische ingreep waarbij de huid wordt bewogen van het ene deel van het lichaam naar het andere. Een stukje gezonde huid is afkomstig uit een deel van het lichaam dat meestal verborgen, zoals de bil of de dij, en gebruikt voor het repareren of opnieuw het gebied chirurgisch behandeld.

Zelfs als de arts alle kanker die kan worden gezien op het moment van de operatie verwijdert, kunnen patiënten worden gegeven bestraling na operatie om kankercellen die worden achtergelaten doden. Behandeling gegeven na de operatie, om het risico te verminderen dat de kanker terugkomt, heet adjuvante therapie.

Radiotherapie is een behandeling van kanker, dat hoog-energetische röntgenstraling of andere vormen maakt gebruik van straling om kankercellen te doden of te voorkomen dat ze groeien. Er zijn twee types van stralingstherapie. Externe radiotherapie maakt gebruik van een machine buiten het lichaam aan straling te sturen in de richting van de kanker. Inwendige bestraling therapie maakt gebruik van een radioactieve stof verzegeld in naalden, zaden, draden, of katheters die rechtstreeks in of in de buurt van de kanker worden geplaatst. De manier waarop de bestralingstherapie krijgt, is afhankelijk van het type en het stadium van de kanker wordt behandeld.

Chemotherapie is een behandeling van kanker die drugs gebruikt om de groei van kankercellen te stoppen, hetzij door het doden van de cellen of door het stoppen van delen. Wanneer chemotherapie via de mond wordt genomen of geïnjecteerd in een ader of spier, de drugs in de bloedbaan en kan invloed hebben op kankercellen in het lichaam (systemische chemotherapie). Wanneer chemotherapie rechtstreeks in de cerebrospinale vloeistof, een orgaan of een lichaamsholte wordt geplaatst, zoals de buik, de drugs voornamelijk invloed kankercellen in deze gebieden (regionale chemotherapie). De manier waarop de chemotherapie wordt afhankelijk van het type en het stadium van de kanker wordt behandeld.

Topische chemotherapie voor plaveiselcelcarcinoom vaginale kanker kan worden toegepast op de vagina in een crème of lotion.

Deze samenvatting sectie beschrijft behandelingen die worden onderzocht in klinische onderzoeken. Het mag niet vergeten elke nieuwe behandeling wordt bestudeerd. Informatie over klinisch onderzoek is beschikbaar via dit forum.

Radiosensitiseermiddelen zijn medicijnen die tumorcellen gevoeliger voor bestralingstherapie maken. Combineren met radiotherapie radiosensitizers kan meer tumorcellen te doden.

Voor sommige patiënten, deel te nemen aan een klinische proef kan de beste behandeling keuze. Klinische proeven zijn onderdeel van het kankeronderzoek proces. Klinische studies zijn gedaan om erachter te komen of nieuwe behandelingen van kanker zijn veilig en effectief is of beter is dan de standaard behandeling.

Veel van de huidige standaard behandelingen voor kanker op basis van eerdere klinische proeven. Patiënten die deelnemen aan een klinische proef kan de standaard behandeling ontvangen of een van de eersten om een ​​nieuwe behandeling te ontvangen.

Patiënten die deelnemen aan klinische proeven ook helpen bij het verbeteren van de manier waarop kanker zal in de toekomst worden behandeld. Zelfs wanneer klinische studies niet leiden tot een effectievere nieuwe behandelingen, ze vaak te beantwoorden belangrijke vragen en hulp onderweg onderzoek naar voren.

Sommige klinische studies bevatten alleen patiënten die nog niet hebben ontvangen behandeling. Andere proeven-test behandelingen voor patiënten bij wie de kanker is niet beter geworden. Er zijn ook klinische proeven die nieuwe manieren om kanker te stoppen herhaling (terug) of de bijwerkingen van kankerbehandeling verminderen testen.

Klinische studies vinden plaats in vele delen van het land. Zie de paragraaf Behandeling Opties die volgt voor links naar de huidige behandeling klinische studies. Deze zijn afkomstig uit bedrijf van klinische proeven.

Enkele tests die werden uitgevoerd om de kanker te diagnosticeren of te weten het stadium van de kanker kan worden herhaald. Sommige tests zullen worden herhaald om te zien hoe goed de behandeling werkt. Beslissingen over het voortzetten, wijzigen of stoppen met de behandeling kan worden gebaseerd op de resultaten van deze tests.

Behandeling van vaginale intraepithelial neoplasie (tevergeefs) 1 is meestal een afwachtend beleid.

Behandeling van VAIN 2 en 3 kunnen onder meer de volgende

Behandeling van stadium I plaveiselcelcarcinoom vaginale kanker kunnen onder

Behandeling van fase I vaginale adenocarcinoom kunnen onder meer de volgende

fase I vaginale kanker. Praat met uw arts over klinische proeven die precies bij u kan zijn. Algemene informatie over klinische studies is beschikbaar via dit forum.

Behandeling van stadium II vaginale kanker is hetzelfde voor plaveiselcelcarcinoom en adenocarcinoom. De behandeling kan onder meer de volgende

stadium II vaginale kanker. Praat met uw arts over klinische proeven die precies bij u kan zijn. Algemene informatie over klinische studies is beschikbaar via dit forum.

Behandeling van stadium III vaginale kanker is hetzelfde voor plaveiselcelcarcinoom en adenocarcinoom. De behandeling kan onder meer de volgende

stadium III vaginale kanker. Praat met uw arts over klinische proeven die precies bij u kan zijn. Algemene informatie over klinische studies is beschikbaar via dit forum.

Behandeling van stadium IVA vaginale kanker is hetzelfde voor plaveiselcelcarcinoom en adenocarcinoom. De behandeling kan onder meer de volgende

stadium IVA vaginale kanker. Praat met uw arts over klinische proeven die precies bij u kan zijn. Algemene informatie over klinische studies is beschikbaar via dit forum.

Behandeling van stadium IVB vaginale kanker is hetzelfde voor plaveiselcelcarcinoom en adenocarcinoom. De behandeling kan onder meer de volgende

Hoewel er geen antikankergeneesmiddelen is aangetoond dat patiënten met stadium IVB vaginale kanker langer leven helpen, worden ze vaak behandeld met regimes voor baarmoederhalskanker. (Zie het overzicht op baarmoederhalskanker Treatment.)

stadium IVB vaginale kanker. Praat met uw arts over klinische proeven die precies bij u kan zijn. Algemene informatie over klinische studies is beschikbaar via dit forum.

Behandeling van recidiverende vaginale kanker kunnen onder

Hoewel er geen antikankergeneesmiddelen is aangetoond dat patiënten met recidiverende vaginale kanker langer leven helpen, worden ze vaak behandeld met regimes voor baarmoederhalskanker. (Zie het overzicht op baarmoederhalskanker Treatment.)

recidiverende vaginale kanker. Praat met uw arts over klinische proeven die precies bij u kan zijn. Algemene informatie over klinische studies is beschikbaar via dit forum.

vaginale kanker, zie de volgende

Voor algemene informatie over kanker en andere middelen van de National Cancer Institute, zie de volgende

Deze vorm van kanker informatie samenvatting over actuele informatie over de behandeling van vaginale kanker. Het is bedoeld om te informeren en te helpen patiënten, families en verzorgers.

de Adult Treatment Editorial Board.

Een klinisch onderzoek is een onderzoek om een ​​wetenschappelijke vraag te beantwoorden, zoals de vraag of een behandeling beter is dan de andere. Trials zijn gebaseerd op eerdere studies en het geleerde in het laboratorium. Elke proef geeft antwoord op een aantal wetenschappelijke vragen om nieuwe en betere manieren om kankerpatiënten te helpen. Tijdens de behandeling klinisch onderzoek wordt informatie verzameld over de effecten van een nieuwe behandeling en hoe goed het werkt. Als een klinische studie toont aan dat een nieuwe behandeling beter is dan een momenteel wordt gebruikt, kan de nieuwe behandeling “standaard.” Patiënten kunnen willen denken over het nemen deel aan een klinische proef. Sommige klinische studies zijn alleen open voor patiënten die nog niet begonnen met de behandeling.

Adult Treatment Editorial Board. Vaginale behandeling van kanker. Bethesda, MD: / types / vaginale / patiënt / vaginale-behandeling-. . [PMID: 26389348]