vaginale pessaria en verzakking

Incontinentie / OAB Trends

Een vaginaal pessarium is een verwijderbaar apparaat geplaatst in de vagina. Het is ontworpen om gebieden van verzakking te ondersteunen.

Uw arts zal uw pessarium passen aan de bekkenorganen op hun plaats te houden zonder dat ongemak. Pessaria zijn er in verschillende maten en moeten zorgvuldig worden gemonteerd. Zie een beeld van hoe een pessarium moeten passen.

Pessaria met succes kan worden gebruikt om andere gynaecologische aandoeningen, zoals een uterus die in de verkeerde stand behandelen.

Uw pessarium wordt aangebracht op het kantoor van uw arts. Het kan nodig zijn om te experimenteren met verschillende soorten pessaria om een ​​die goed voelt voor u te vinden. Uw arts zal je leren hoe te verwijderen, schoon en plaats de pessarium op een regelmatig schema. Als het moeilijk is voor u om te verwijderen en te vervangen uw pessarium, kunt u het regelmatig op het kantoor van uw arts gedaan.

Pessaria worden gebruikt als een niet-chirurgische aanpak voor de behandeling van de verzakking.

Open wonden in de vaginawand; Bloeden; Wegslijten van de vaginawand. In ernstige gevallen kan een opening (fistel) te vormen tussen de vagina en het rectum; Bolling van het rectum tegen de vaginawand (rectocele vorming).

Pessaria worden ook gebruikt wanneer de symptomen van verzakking zijn mild of wanneer de vruchtbare leeftijd is niet compleet. Ze kunnen worden gebruikt bij vrouwen die andere ernstige chronische gezondheidsproblemen, zoals hart- of longziekte, die een chirurgische ingreep gevaarlijker maken.

Pessaria worden soms gebruikt om te zien wat het effect van de operatie voor verzakking zal op urine-symptomen. Dit heet een “pessarium-test.” Als u problemen met incontinentie met een pessarium laten opnemen, kan een afzonderlijke operatie om de incontinentie probleem op te lossen worden gedaan op hetzelfde moment als een prolaps operatie.

Pessaria worden soms gebruikt om baarmoederprolaps bij jonge vrouwen te behandelen tijdens de zwangerschap. In dit geval, het pessarium houdt de baarmoeder in de juiste positie voor het vergroot en wordt gevangen in het vaginale kanaal.

Pessaria niet genezen verzakking, maar helpen bij het beheren en vertragen de progressie van de verzakking. Zij voegen ondersteuning van de vagina en verhoging van dichtheid van de weefsels en spieren van het bekken. Symptomen verbeteren in veel vrouwen die een pessarium gebruiken. En voor sommige vrouwen, symptomen verdwijnen. 1

Mogelijke complicaties van het dragen van een pessarium omvatten

Complicaties worden geminimaliseerd door een pessarium dat goed past en niet teveel druk op de wand van de vagina. Uw pessarium moet regelmatig worden gecontroleerd door uw arts totdat beide van u tevreden bent met de pasvorm.

Bij postmenopauzale vrouwen oestrogeen (room, ring of tabletten) wordt soms gebruikt met een pessarium om irritatie veroorzaakt door het pessarium.

Volg de instructies van uw arts voor het reinigen van uw pessarium. Regelmatige reiniging vermindert het risico op complicaties. De schoonmaak schema wordt bepaald door de aard van de verzakking en de specifieke merk van pessarium.

Pessaria vaak zijn een effectief instrument voor het beheer van verzakking zonder operatie. Zij kunnen de beste keuze als je een jonge vrouw die niet is voltooid hebben van kinderen, als u heeft verteld dat een operatie riskant zou zijn voor u, of als u niet wilt chirurgie voor andere redenen hebben.

Voor sommige vrouwen kan een pessarium niet een goede keuze na een hysterectomie zijn. Dit komt doordat de wanden van de vagina niet langer van de baarmoeder en baarmoederhals worden gehouden. Vrouwen met ernstige prolaps na een hysterectomie kan moeite hebben het houden van het pessarium in de plaats hebben.

Afhankelijk van uw comfort niveau en het soort pessarium, kunt u in staat om het pessarium verlaten tijdens de geslachtsgemeenschap. Maar je kunt een diafragma (een ronde rubber apparaat dat wordt gebruikt als een barrière methode van anticonceptie) niet invoegen terwijl het dragen van een pessarium. Als u nog niet de menopauze bereikt hebben, kunt u anticonceptie bespreken met uw arts.

Vul het speciale behandeling informatieformulier (PDF) (Wat is een PDF-document?) Om u te helpen deze behandeling te begrijpen.

Gleason JL, et al. (2012). Verzakking. In JS Berek, ed., Berek en Novak’s Gynaecologie, 15de ed., Blz. 906-939. Philadelphia: Lippincott Williams & Wilkins.

CC Liang et al. (2004). Pessarium test om postoperatieve urine-incontinentie bij vrouwen die een hysterectomie voor verzakking te voorspellen. Obstetrie en Gynaecologie, 104 (4): 795-800.

Weber AM, Richter HE (2005). Verzakking. Obstetrie en Gynaecologie, 106 (3): 615-634.

Sarah Marshall, MD – Family Medicin; Femi Olatunbosun, MB, FRCSC – Obstetrie en Gynaecologie

20 juni 2014