vardenafil (oraal) voorzorgsmaatregelen

Het is belangrijk dat u al uw artsen die u vardenafil nemen vertellen. Als u dringende medische zorg nodig heeft voor een hartprobleem, is het belangrijk dat uw arts weet wanneer u voor het laatst nam vardenafil.

Gebruik dit geneesmiddel niet als u ook een nitraat medicijn tegen angina of hoge bloeddruk. Enkele voorbeelden van nitraat geneesmiddelen zijn nitroglycerine, isosorbide, Imdur®, Nitro-Bid®, Nitro-Dur®, Nitrol® zalf, Nitrolingual® spray, Nitrostat® en Transderm Nitro®. Sommige illegale ( “street”) drugs genoemd “poppers” bevatten ook nitraten zoals amyl nitraat en butyl nitraat. Gebruik dit geneesmiddel niet als u ook gebruik maken van riociguat (Adempas®).

Als u een langdurige of pijnlijke erectie 4 uur of meer ervaren, neem dan contact op met uw arts meteen. Deze aandoening kan snelle medische behandeling nodig hebben om ernstige en blijvende schade aan uw penis te voorkomen.

Als u een plotselinge verlies van het gezichtsvermogen in één of beide ogen, neem dan contact op met uw arts meteen.

Neem contact op met uw arts meteen als u een plotselinge afname van het gehoor of verlies van het gehoor met duizeligheid of een piep in de oren.

Als u al gebruik van medicijnen voor hoge bloeddruk (hypertensie), kunnen vardenafil uw bloeddruk gaat te laag te maken. Bel uw arts meteen als je visie, verwardheid, duizeligheid, flauwvallen, duizeligheid of wazig bij het opstaan ​​plotseling vanuit een liggende of zittende houding, zweten, of ongewone vermoeidheid of zwakte.

Geen andere medicijnen niet innemen, tenzij ze hebben met uw arts besproken. Dit is inclusief recept of nonprescription (over-the-counter [OTC]) geneesmiddelen en kruiden of vitaminesupplementen.