varicella-virus vaccin onderhuids

Toepassingen voor varicella-virus vaccin

Therapeutische klasse: Vaccin

Varicella (algemeen bekend als waterpokken) is een infectie die gemakkelijk van de ene persoon naar de andere. Waterpokken gewoonlijk een milde infectie, maar soms kan het ernstige problemen, zoals longontsteking, ontsteking van de hersenen en een zeldzame ziekte genaamd Reye syndroom.

Immunisatie tegen waterpokken wordt aanbevolen voor iedereen die 12 jaar of ouder die geen waterpokken heeft gehad. Immunisatie tegen waterpokken wordt afgeraden voor kinderen jonger dan 12 maanden oud.

U kan worden beschouwd als immuun voor waterpokken zijn alleen als u het juiste aantal varicella doses vaccin hebben gekregen (1 dosis als je tussen de 12 maanden en 12 jaar, of 2 doses als u 13 jaar of ouder). U kunt ook worden beschouwd als immuun voor zijn als u een arts de diagnose van een eerdere waterpokken infectie of als u een bloedtest waaruit blijkt dat je immuun zijn voor varicella zijn hebben gehad.

Varicella virusvaccin (Zostavax®) ook gebruikt voor het voorkomen van herpes zoster (algemeen bekend als gordelroos) bij mensen 50 jaar en ouder.

Dit vaccin is om alleen door of onder toezicht van uw arts of andere bevoegde zorgverlener worden toegediend.

Bij de beslissing om een ​​vaccin te gebruiken, moeten de risico’s van het nemen van het vaccin worden afgewogen tegen het goed zal doen. Dit is een beslissing die u en uw arts zal maken. Voor dit vaccin, moet het volgende worden overwogen

Vóór het gebruik van varicella-virus vaccin

Vertel uw arts als u ooit een ongewone of allergische reactie op varicella virus vaccin of andere geneesmiddelen hebben gehad. Vertel uw zorgverlener als u een andere soorten allergieën, zoals voor voedsel, kleurstoffen, conserveringsmiddelen, of dieren. Voor niet-receptplichtige producten, lees het etiket of de verpakking ingrediënten zorgvuldig.

Varivax® (voor het voorkomen van waterpokken) -een passende studies uitgevoerd tot op heden niet aangetoond pediatrische-specifieke problemen die het nut van varicella-virus vaccin bij kinderen van 1 jaar en ouder zou beperken. Echter, varicella virusvaccin afgeraden voor kinderen jonger dan 12 maanden.

Zostavax® (ter voorkoming van gordelroos) -Dit vaccin mag niet worden gebruikt bij kinderen.

Passende studies uitgevoerd tot op heden niet aangetoond geriatrische-specifieke problemen die het nut van varicella-virus vaccin bij ouderen zou beperken.

Studies bij vrouwen wijzen erop dat deze medicatie vormt een minimaal risico voor de zuigeling bij gebruik tijdens het geven van borstvoeding.

Hoewel bepaalde geneesmiddelen niet samen helemaal gebruikt, in andere gevallen twee verschillende geneesmiddelen kunnen samen worden gebruikt, zelfs als een interactie optreden. In deze gevallen kan uw arts de dosering te veranderen, of andere voorzorgsmaatregelen nodig zijn. Wanneer u dit vaccin krijgt toegediend, is het vooral belangrijk dat uw arts weten of u één van de onderstaande geneesmiddelen. De volgende interacties zijn geselecteerd op basis van hun mogelijke betekenis en zijn niet noodzakelijk allemaal inbegrepen.

dit vaccin ontvangen met een van de volgende geneesmiddelen wordt gewoonlijk niet aanbevolen, maar kan in sommige gevallen nodig. Als beide geneesmiddelen samen worden voorgeschreven, kan uw arts de dosering of hoe vaak u een of beide van de geneesmiddelen te gebruiken veranderen.

Het ontvangen van dit vaccin samen met een van de volgende geneesmiddelen kunnen een verhoogd risico van bepaalde bijwerkingen veroorzaken, maar het gebruik van beide geneesmiddelen kan de beste behandeling voor u zijn. Als beide geneesmiddelen samen worden voorgeschreven, kan uw arts de dosering of hoe vaak u een of beide van de geneesmiddelen te gebruiken veranderen.

Bepaalde geneesmiddelen mogen niet gebruikt worden op of rond het tijdstip van het eten van voedsel of het eten van bepaalde soorten voedsel, aangezien interacties kunnen optreden. Gebruik van alcohol of tabak met bepaalde geneesmiddelen kunnen ook leiden tot interacties optreden. Bespreek met uw arts het gebruik van uw geneesmiddel met voedsel, alcohol of tabak.

De aanwezigheid van andere medische problemen kunnen het gebruik van dit vaccin beïnvloeden. Zorg ervoor dat u uw arts als u nog andere medische problemen, vooral

Een verpleegkundige of andere opgeleide zorgverlener zal u of uw kind dit vaccin te geven. Dit vaccin wordt gegeven als een schot onder de huid (meestal in de bovenarm).

Kinderen van 12 maanden tot 12 jaar kan een tweede schot binnen 3 maanden nodig heeft na ontvangst van de eerste dosis Varivax®. Tieners en volwassenen moeten een “booster” schot 4-8 weken na de eerste dosis van het vaccin.

Volwassenen die Zostavax® mag slechts één dosis van het vaccin te ontvangen, tenzij uw arts u anders.

Dit vaccin wordt geleverd met een patiënt informatie insert. Zorg ervoor dat u alle informatie in het inzetstuk te begrijpen. Vraag uw arts als u vragen hebt.

Vertel uw arts voordat u dit vaccin krijgt als je ernstig ziek zijn of als u een koorts van meer dan 101,3 ° F.

Dit vaccin moet worden gegeven op een vast schema. Als u of uw kind de geplande dosis gemist, bel dan met uw arts of arts van uw kind voor een andere afspraak zo spoedig mogelijk.

Het is zeer belangrijk dat u of uw kind terug te keren naar het kantoor van uw arts op het juiste moment als u of uw kind een tweede dosis van het vaccin nodig heeft. Zorg ervoor dat u uw arts van bijwerkingen die optreden na uw kind dit vaccin te melden.

Niet zwanger gedurende 3 maanden te worden na ontvangst van varicella-virus vaccin zonder eerst met uw arts. Er is een kans dat dit vaccin problemen tijdens de zwangerschap kan veroorzaken. Als u denkt dat u zwanger bent, vertel uw arts meteen. Uw arts kunt u deelnemen aan een zwangerschap register voor patiënten die met dit vaccin.

Correct gebruik van varicella-virus vaccin

Zostavax® mag niet worden gebruikt in de plaats van Varivax®.

Zostavax® mag niet worden gebruikt bij kinderen.

Vertel uw arts dat u of uw kind dit vaccin hebben gekregen

Dit vaccin kan leiden tot ernstige vormen van allergische reacties, waaronder anafylaxie veroorzaken. Anafylaxie kan levensbedreigend zijn en vereist onmiddellijke medische aandacht. Bel uw arts meteen als u een huiduitslag, jeuk, heesheid, moeite met ademhalen, problemen met slikken, of zwelling van uw handen, gezicht of de mond na het vaccin ontvangen.

Heeft aspirine of geneesmiddelen die aspirine (zoals bepaalde koude geneesmiddelen) voor 6 weken na ontvangst van dit vaccin bevat geen rekening. Controleer zorgvuldig het etiket van enige pijn, hoofdpijn of koude geneeskunde u of uw kind te gebruiken om te zorgen dat het niet aspirine of salicylzuur bevatten.

U of uw kind in staat zijn om het virus naar andere mensen passeren na het krijgen van dit vaccin. U of uw kind moet nauw contact met mensen die een hoog risico op het krijgen van waterpokken gedurende 6 weken na ontvangst van dit vaccin te voorkomen. Mensen die het meeste risico van het virus van u vangen van zijn zwangere vrouwen, pasgeboren baby’s en mensen van wie de lichamen kunnen infectie niet vechten (zoals bij beenmerg en vaatziekten, kanker behandeling met geneesmiddelen of AIDS). Praat met uw arts over deze risico’s.

Geen andere medicijnen niet innemen, tenzij ze hebben met uw arts besproken. Dit is inclusief recept of nonprescription (over-the-counter [OTC]) geneesmiddelen en kruiden of vitaminesupplementen.

Samen met zijn nodig effecten, kan een geneesmiddel enige ongewenste effecten veroorzaken. Hoewel niet alle van deze bijwerkingen kunnen optreden, als ze optreden kunnen ze medische hulp nodig.

Voorzorgsmaatregelen tijdens het gebruik van varicella-virus vaccin

Neem contact op met uw arts of verpleegkundige onmiddellijk als een van de volgende bijwerkingen optreden

Sommige bijwerkingen kunnen optreden die meestal geen directe medische zorg nodig hebben. Deze bijwerkingen kunnen verdwijnen tijdens de behandeling als uw lichaam zich aanpast aan het geneesmiddel. Ook kan uw zorgverlener in staat zijn om u te vertellen over manieren om te voorkomen of te verminderen een aantal van deze bijwerkingen. Neem contact op met uw zorgverlener als één van de volgende bijwerkingen blijven of hinderlijk zijn of als u vragen heeft over hen

Andere bijwerkingen die niet in de lijst kan zich ook voordoen bij sommige patiënten. Als u nog andere effecten opmerkt, contact op met uw zorgverlener.

alleen de beschikbaarheid Rx Recept

Zwangerschap Categorie C risico kan niet worden uitgesloten

varicella-virus vaccin Side Effects

varicella virusvaccin

CSA Schedule N geen gecontroleerde drug

Varicella-zoster, preventie varicella-virus vaccin, Varivax, ProQuad, mazelen virus vaccin / bof virus vaccin / rubella virus vaccin / varicella-virus vaccin