varicella-zoster immunoglobuline intramusculair

Therapeutische klasse: Immune Serum

Toepassingen voor varicella-zoster immunoglobuline

Varicella-zoster immunoglobuline werkt door het geven van uw lichaam de antilichamen die het nodig heeft om het te beschermen tegen het varicella-zoster-virus (VZV). Dit heet passieve bescherming. Deze passieve bescherming duurt lang genoeg om je lichaam te beschermen, totdat je lichaam zijn eigen antilichamen kunnen produceren tegen VZV.

Varicella (algemeen bekend als waterpokken) is een infectie die gemakkelijk van de ene persoon naar de andere. Waterpokken gewoonlijk een milde infectie, maar soms kan het ernstige problemen, zoals longontsteking, ontsteking van de hersenen en een zeldzame ziekte genaamd Reye syndroom.

varicella-zoster immunoglobuline wordt alleen gegeven door of onder toezicht van uw arts of andere zorgverlener.

Bij de beslissing om een ​​medicijn te gebruiken, moeten de risico’s van het geneesmiddel worden afgewogen tegen het goed zal doen. Dit is een beslissing die u en uw arts zal maken. Voor varicella-zoster immunoglobuline, moet het volgende worden overwogen

Vertel uw arts als u ooit een ongewone of allergische reactie op varicella-zoster immunoglobuline of andere geneesmiddelen hebben gehad. Vertel uw zorgverlener als u een andere soorten allergieën, zoals voor voedsel, kleurstoffen, conserveringsmiddelen, of dieren. Voor niet-receptplichtige producten, lees het etiket of de verpakking ingrediënten zorgvuldig.

Passende studies uitgevoerd tot op heden niet aangetoond pediatrische-specifieke problemen die het nut van varicella-zoster immunoglobuline bij kinderen zou beperken.

Passende studies uitgevoerd tot op heden niet aangetoond geriatrische-specifieke problemen die het nut van varicella-zoster immunoglobuline bij ouderen zou beperken. Echter, oudere patiënten hebben meer kans om de bloedstolling problemen die voorzichtigheid bij patiënten die een varicella-zoster immunoglobuline nodig hebben.

Vóór het gebruik van varicella-zoster immunoglobuline

Er zijn geen adequate studies bij vrouwen voor het bepalen van zuigeling risico bij het gebruik van deze medicatie tijdens de borstvoeding. Weeg de potentiële voordelen tegen de mogelijke risico’s voordat u dit medicijn tijdens de borstvoeding.

Hoewel bepaalde geneesmiddelen niet samen helemaal gebruikt, in andere gevallen twee verschillende geneesmiddelen kunnen samen worden gebruikt, zelfs als een interactie optreden. In deze gevallen kan uw arts de dosering te veranderen, of andere voorzorgsmaatregelen nodig zijn. Vertel uw arts als u het nemen van eventuele andere recept of nonprescription (over-the-counter [OTC]) geneeskunde.

Bepaalde geneesmiddelen mogen niet gebruikt worden op of rond het tijdstip van het eten van voedsel of het eten van bepaalde soorten voedsel, aangezien interacties kunnen optreden. Gebruik van alcohol of tabak met bepaalde geneesmiddelen kunnen ook leiden tot interacties optreden. Bespreek met uw arts het gebruik van uw geneesmiddel met voedsel, alcohol of tabak.

De aanwezigheid van andere medische problemen kunnen het gebruik van varicella-zoster immunoglobuline beïnvloeden. Zorg ervoor dat u uw arts als u nog andere medische problemen, vooral

U zult varicella-zoster immunoglobuline ontvangen terwijl u zich in een ziekenhuis of kliniek. Een arts, verpleegkundige of andere opgeleide zorgverlener zal u immunoglobuline geven varicella-zoster. Het wordt gegeven als een schot bovenarm (deltaspier) of dijspier.

Het is zeer belangrijk dat uw arts controleert u nauw samen om ervoor te zorgen dat varicella-zoster immunoglobuline goed werkt. Bloedonderzoek kan nodig zijn om te controleren op ongewenste effecten.

varicella-zoster immunoglobuline kan leiden tot ernstige vormen van allergische reacties, waaronder anafylaxie veroorzaken. Anafylaxie kan levensbedreigend zijn en vereist onmiddellijke medische aandacht. Vertel het uw arts meteen als u een huiduitslag, jeuk, moeite met ademhalen, problemen met slikken, of zwelling van uw handen, gezicht of de mond nadat u het geneesmiddel ontvangt.

Bloedstolling problemen kunnen optreden wanneer u het ontvangen van varicella-zoster immunoglobuline. Dit is meer waarschijnlijk optreden als u een oudere, of als u een voorgeschiedenis van atherosclerose (verharding van de vetten in de slagaders), hart en bloedvaten problemen, bloeden problemen, of langdurige tijd van niet opstaan ​​of zitten. Vertel het uw arts meteen als u pijn op de borst, moeite met ademhalen, gevoelloosheid of zwakte in uw arm of been, of aan één kant van het lichaam, moeite om te zien of spreken, of plotselinge of ernstige hoofdpijn.

varicella-zoster immunoglobuline is gemaakt van gedoneerd menselijk bloed. Sommige menselijk bloed producten zijn virussen aan mensen die ze hebben ontvangen verzonden, hoewel het risico laag is. Human donoren en donorbloed zijn beide getest op virussen om de overdracht risico laag te houden. Praat met uw arts over dit risico als je bezorgd bent.

Terwijl u wordt behandeld met varicella-zoster immunoglobuline, geen inentingen (vaccinaties) zonder goedkeuring van uw arts te hebben. Levend virus vaccins (zoals mazelen, bof, rubella, varicella) mag niet worden gegeven binnen 3 maanden na ontvangst van varicella-zoster immunoglobuline.

Samen met zijn nodig effecten, kan een geneesmiddel enige ongewenste effecten veroorzaken. Hoewel niet alle van deze bijwerkingen kunnen optreden, als ze optreden kunnen ze medische hulp nodig.

Neem contact op met uw arts of verpleegkundige onmiddellijk als een van de volgende bijwerkingen optreden

Sommige bijwerkingen kunnen optreden die meestal geen directe medische zorg nodig hebben. Deze bijwerkingen kunnen verdwijnen tijdens de behandeling als uw lichaam zich aanpast aan het geneesmiddel. Ook kan uw zorgverlener in staat zijn om u te vertellen over manieren om te voorkomen of te verminderen een aantal van deze bijwerkingen. Neem contact op met uw zorgverlener als één van de volgende bijwerkingen blijven of hinderlijk zijn of als u vragen heeft over hen

Andere bijwerkingen die niet in de lijst kan zich ook voordoen bij sommige patiënten. Als u nog andere effecten opmerkt, contact op met uw zorgverlener.

alleen de beschikbaarheid Rx Recept

Zwangerschap Categorie C risico kan niet worden uitgesloten

Correct gebruik van varicella-zoster immunoglobuline

CSA Schedule N geen gecontroleerde drug

Varicella-zoster aciclovir, Valtrex, valacyclovir, foscarnet, Foscavir, GamaSTAN S / D, immunoglobuline intramusculair, varicella zoster immunoglobuline, VariZIG

 of gaan deelnemen aan het varicella zoster immunoglobuline steungroep te verbinden met anderen die dezelfde interesses hebben.

Voorzorgsmaatregelen tijdens het gebruik van varicella-zoster immunoglobuline

varicella-zoster immunoglobuline Side Effects

varicella zoster immunoglobuline