vasodilatoren

Vasodilatoren behandeling van een aantal voorwaarden, met inbegrip van hoge bloeddruk. Lees meer over deze klasse van medicatie.

Vaatverwijdende middelen zijn medicijnen die openen (verwijden) bloedvaten. Ze beïnvloeden de spieren in de wanden van slagaders en aders, waardoor de spieren van het aanhalen en de wanden van vernauwing.

Daardoor stroomt het bloed gemakkelijker door je vaten. Je hart moet niet zo hard te pompen, het verminderen van uw bloeddruk.

Sommige geneesmiddelen die worden gebruikt voor de behandeling van hypertensie, zoals calciumantagonisten – die voorkomen dat calcium uit het invoeren van aderwanden – ook verwijden de bloedvaten. Maar de vaatverwijdende middelen die direct werken op de vaatwanden zijn hydralazine en minoxidil.

Artsen schrijven vasodilatoren in verschillende omstandigheden te voorkomen, behandelen of verbeteren van symptomen, zoals

Direct vasodilatatoren zijn sterke medicijnen die in het algemeen alleen gebruikt wanneer andere medicijnen niet voldoende hebben gecontroleerd uw bloeddruk.

Deze medicijnen hebben een aantal bijwerkingen, waarvan sommige vereisen andere geneesmiddelen tegen te gaan.

Bijwerkingen zijn

een bezoek aan uw arts