vegetarian: is het beter dan het eten van vlees?

Door Diana Kelly

Het Gerucht: vegetariërs gezonder zijn dan vleeseters

Je hebt buzz gehoord door de jaren heen, dat is beter voor je gezondheid na een vegetarisch dieet, en je hebt waarschijnlijk lees een paar artikelen in tijdschriften met een celeb of twee die uit zwoer vlees en dierlijke producten en “magisch” verloren gewicht. Zo heeft een noodlanding op water vlees automatisch gelijk gewicht te verliezen? Zal het echt helpen om langer te leven en gezonder algehele?

The Verdict: Vegetarisch dieet kan ongezond zijn als je niet oppast

Allereerst, wat precies betekent “vegetarian”? Er zijn twee soorten van vegetarisch dieet: lacto-ovo en strikte (veganistisch). De meeste vegetariërs vallen in de categorie lacto-ovo: Ze eten alleen niet-dierlijke producten (fruit, groenten, granen, noten, soja, etc.), maar eet dierlijke bijproducten, zoals yoghurt en eieren. In termen van voedingsbehoeften, zijnde een lacto-ovo vegetarisch is niet zo verschillend van het zijn van een vleeseter, volgens Katherine Tallmadge, RD, LD, voorbij media woordvoerder van de Academie voor Voeding en Diëtetiek. Veganisten, echter, eet geen dierlijke producten dan ook – en als gevolg daarvan, “ze moeten heel voorzichtig zijn in hun selectie van voedsel, zodat ze alle voedingsstoffen die ze nodig hebben”, aldus Tallmadge. (Chips zijn veganistisch, na alles.)

Dat gezegd hebbende, na een vegetarisch dieet “kan qua voedingswaarde superieur aan een andere manier van eten,” zegt Tallmadge. “Het kan een van de gezondste manieren om te eten, want we weten dat plantaardig voedsel worden geladen met voedingsstoffen om onze gezondheid te beschermen.”

Volgens de Academie voor Voeding en Diëtetiek, een evidence-based evaluatie is gebleken dat een vegetarisch dieet wordt geassocieerd met een lager risico op overlijden door ischemische hartziekten. Vegetariërs lijken lagere low-density lipoprotein cholesterol, lagere bloeddruk en lagere tarieven van hypertensie en type 2 diabetes dan vleeseters. Vegetariërs ook de neiging om een ​​lagere body mass index, lagere totale kanker en lagere risico van chronische ziekte.

Maar als je vegetarisch co-werknemer noshing vettig vegetarische hamburgers en frietjes elke dag voor de lunch, is hij waarschijnlijk gezonder zijn dan jij, die altijd bestelt de gegrilde zalm? Absoluut niet!

gezonde, lekkere recepten, van en goed eten magazine.

Terwijl u oefenen, moet je tussen tellen …