ventilatiemogelijkheden voor COPD – topic overzicht

Mechanische ventilatie betekent dat je een machine helpen ademen. Als u COPD, kunt u deze behandeling nodig hebt wanneer je ademhaling problemen plotseling erger en erger te blijven. Deze ademhaling aanvallen worden genoemd COPD exacerbaties of flare-ups.

Emfyseem is een chronische (langdurige) longziekte, meestal veroorzaakt door roken. Emfyseem is de belangrijkste vorm van chronische obstructieve longziekte (COPD); Diagnosticeren emfyseem vereist gewoonlijk longfunctietesten, gecombineerd met een geschiedenis van symptomen zoals kortademigheid. Er is geen emfyseem behandeling buiten longtransplantatie. Echter, emfyseem behandelingen symptomen verbeteren en het behoud van de longfunctie.

Er zijn twee soorten ventilatie

Niet-invasieve ventilatie

De volledige naam voor deze is niet-invasieve positieve druk ventilatie, soms afgekort tot NPPV. Een machine duwt lucht in je longen door middel van een masker dat je neus of je neus en mond bedekt.

Deze behandeling wordt in het algemeen aanbevolen als je met een zeer harde tijd ademhaling als gevolg van een COPD-aanval en plotselinge long mislukking. 1, 2

Studies tonen aan dat deze behandeling: 1, 2

Maar studies tonen ook aan dat mensen met slechts milde COPD aanslagen niet worden geholpen door deze behandeling. 1

Het is niet duidelijk of deze behandeling helpt mensen met een ernstige stabiele COPD. Studies hebben aangetoond tegenstrijdige resultaten. Sommige onderzoek toont een mogelijke positieve baten. Ander onderzoek toont geen voordeel. 3 Meer onderzoek moet worden gedaan.

Mensen die een zeer lage bloeddruk, worden niet ademen op hun eigen, en zijn niet volledig in staat om na te denken en te communiceren met zorgverleners worden niet beschouwd als goede kandidaten voor deze behandeling. Voor hen is invasieve mechanische ventilatie beschouwd veiliger.

invasieve beademing

Niet-invasieve: Er wordt niets in uw mond of keel gestoken; Invasieve: Een luchtslang wordt ingevoegd in je keel.

Kan verblijf in het ziekenhuis te verkorten; Helpt meer mensen overleven in het ziekenhuis; Maakt het minder waarschijnlijk dat je een buisje in uw luchtpijp nodig heeft.

In invasieve mechanische ventilatie, wordt een beademingsbuis ingebracht in de luchtpijp en een machine krachten lucht in je longen.

Hoewel dit je leven tijdens een COPD-aanval kan redden, is het niet altijd helpen. Overweeg te praten met uw arts en uw familie van tevoren over wat voor soort behandeling die u wilt.

Bedenk dat

Je zult waarschijnlijk pijnstillers en een kalmerend middel om u te kalmeren nodig. U kan af en toe nodig medicijnen om de ademhalingsspieren verlamd, zodat de machine zijn werk kan doen; De geneesmiddelen maken het moeilijk voor u om te communiceren met zorgverleners. En ze kunnen schadelijke effecten op uw bloeddruk en darmfunctie hebben; De behandeling kan eerder een ingeklapte long hebben, waarbij er lucht in de borst die zich buiten de long maken; Je hebt een hoger risico op een soort longontsteking genoemd ventilator-geassocieerde pneumonie. De beademingsbuis kunnen interfereren met hoe je lichaam werkt om een ​​longontsteking te voorkomen. Dit type longontsteking is waarschijnlijk veroorzaakt door bacteriën die resistent zijn tegen antibiotica. Dat maakt het moeilijk te behandelen. Er is minder risico op het krijgen van deze longontsteking met niet-invasieve ventilatie; Hoewel het zeldzaam is, kan de ademhaling van buizen de stembanden of de luchtpijp schaden.