ventriculaire fibrillatie oorzaken

Ventriculaire fibrillatie te begrijpen, overweeg dan een normale hartslag.

Wanneer uw hart klopt, de elektrische impulsen die leiden tot het samentrekken volgen een nauwkeurig pad door je hart. Onderbreking in deze impulsen kan een onregelmatige hartslag (aritmie) veroorzaken.

Je hart is verdeeld in vier kamers. De kamers op elke helft van je hart vormen twee aangrenzende pompen, met een bovenste kamer (atrium) en een onderste kamer (ventrikel).

Tijdens een hartslag, de kleinere, minder gespierde atria contract en vul de ontspannen ventrikels met bloed. Deze inkrimping start na de sinusknoop – een kleine groep cellen in uw rechterboezem – stuurt een elektrische impuls waardoor uw rechter en linker atria te contracteren.

Wat is een normale hartslag?

De impuls reist vervolgens naar het centrum van je hart, naar de atrioventriculaire knoop, die ligt op het pad tussen uw atria en de ventrikels. Vanaf hier de impuls verlaat de atrioventriculaire knoop en reist door uw ventrikels, waardoor ze te contracteren en de pomp bloed door je hele lichaam.

De oorzaak van ventriculaire fibrillatie is niet altijd bekend. De meest voorkomende oorzaak is een probleem in de elektrische impulsen reis door je hart na een eerste hartaanval of problemen die voortvloeien uit een litteken in uw hart spierweefsel van een eerdere hartaanval.

Wat zijn de oorzaken ventrikelfibrilleren?

Sommige gevallen van ventriculaire fibrillatie beginnen als een snelle hartslag genaamd ventriculaire tachycardie (VT). Deze snelle, regelmatige kloppen van het hart wordt veroorzaakt door abnormale elektrische impulsen die beginnen in de ventrikels.

Meest VT komt voor bij mensen met een hart-gerelateerde problemen, zoals littekens of schade door een hartaanval. Soms VT kan duren minder dan 30 seconden (niet-aanhoudende) en mogen niet leiden tot symptomen. Maar VT kan een teken zijn van meer ernstige hartproblemen zijn. Als VT duurt langer dan 30 seconden, zal het meestal leiden tot hartkloppingen, duizeligheid of flauwvallen. Onbehandelde VT zal vaak leiden tot ventriculaire fibrillatie.

De meeste gevallen van ventriculaire fibrillatie zijn gekoppeld aan een vorm van hartkwaal.