ventriculaire tachycardie – topic overzicht

Als u meer wilt weten over supraventriculaire tachycardie (SVT), ga dan naar het onderwerp Supraventricular Hartkloppingen.

Hartkloppingen, een ongemakkelijk besef van het hart snel en onregelmatig kloppen; Duizeligheid of licht in het hoofd; Kortademigheid; Pijn op de borst of druk; Bijna- flauwvallen of flauwvallen (syncope); Zwakke pols of geen pols.

Ventriculaire tachycardie is een snel hartritme dat begint in het onderste deel van het hart (ventrikel). Indien onbehandeld, kunnen sommige vormen van ventriculaire tachycardie erger en leiden tot ventriculaire fibrillatie, die levensbedreigend kan zijn.

Ventriculaire tachycardie is een snel, maar regelmatig ritme. Het kan leiden tot ventriculaire fibrillatie, die snel en onregelmatig. Met ventriculaire fibrillatie, de hartslagen zijn zo snel en onregelmatige dat het hart stopt met pompen van bloed. Ventriculaire fibrillatie is een belangrijke oorzaak van plotselinge hartdood.

Soms is niet bekend wat de oorzaak van ventriculaire tachycardie, vooral als het voorkomt bij jonge mensen. Maar in de meeste gevallen ventriculaire tachycardie wordt veroorzaakt door hart-en vaatziekten, zoals een eerdere hartaanval, een aangeboren hartafwijking, hypertrofische of verwijde cardiomyopathie, of myocarditis. Soms ventriculaire tachycardie optreedt na een hartoperatie. Erfelijke hartritmestoornissen, zoals lange QT-syndroom of Brugada-syndroom, zijn zeldzaam oorzaken van ventriculaire tachycardie.

Sommige geneesmiddelen, waaronder anti-aritmische geneesmiddelen, die worden gebruikt om andere soorten abnormale hart ritmes-behandeling kan ventriculaire tachycardie. Minder vaak voorkomende oorzaken zijn bloed onevenwichtigheden, zoals een laag kaliumgehalte en andere elektrolyt onevenwichtigheden.

Nonprescription decongestiva, kruiden (met name die welke ma huang of ephedra bevatten), dieetpillen, en “pep” pillen bevatten vaak stimulerende middelen die episodes van ventriculaire tachycardie kan leiden. Illegale drugs (zoals stimulerende middelen, zoals coca├»ne) kunnen ook ventriculaire tachycardie veroorzaken. Het is belangrijk te weten welke stoffen een effect hebben op u en hoe ze te vermijden.

In ventriculaire tachycardie, de hartslag te snel en de ventrikels niet effectief pompen zuurstofrijk bloed naar de rest van het lichaam. Ventriculaire tachycardie kan levensbedreigend zijn.

symptomen zijn onder meer

Dit hartritme is gevaarlijk voor de meeste mensen. Als het meer dan alleen maar een paar seconden duurt, kan het veranderen in ventriculaire fibrillatie, die plotselinge dood veroorzaakt.