Veramyst (neusspray) gebruikt, dosering & bijwerkingen

Wat is Veramyst?

Veramyst neusspray wordt gebruikt voor de behandeling van een verstopte neus, niezen, loopneus en jeukende of tranende ogen veroorzaakt door seizoensgebonden of het hele jaar door allergieën.

De Flonase merk van dit geneesmiddel voor gebruik bij volwassenen en kinderen die ten minste 4 jaar oud. Veramyst mogen worden gebruikt bij kinderen zo jong als 2 jaar oud.

Voordat u Veramyst, vertel uw arts als u glaucoom of cataract, leverziekte, diabetes, herpes simplex virus van uw ogen, tuberculose of een andere infectie, zweren of zweren in uw neus, of als u onlangs heeft gehad letsel of een operatie aan jouw neus.

Belangrijke gegevens

Het kan tot enkele dagen van het gebruik Veramyst neusspray voordat uw symptomen verbeteren. Vertel uw arts als uw symptomen niet verbeteren na een week van de behandeling.

Veramyst kan bloedcellen die uw lichaam bij het bestrijden van infecties helpen verlagen. Voorkomen dat in de buurt van mensen die ziek zijn of infecties. Bel uw arts voor preventieve behandeling als u bent blootgesteld aan waterpokken of mazelen. Deze voorwaarden kan ernstige of zelfs dodelijke bij mensen die gebruik maken van Veramyst zijn.

Gooi de Veramyst fles weg nadat je 120 sprays hebt gebruikt, zelfs als er nog geneesmiddel in de fles.

Niet toedienen Veramyst om een ​​kind jonger dan 2 jaar zonder medisch advies. Corticosteroïden kunnen beïnvloeden groei bij kinderen. Praat met uw arts als u denkt dat uw kind niet groeit in een normaal tempo tijdens het gebruik van Veramyst.

Voordat u dit geneesmiddel

Volg alle aanwijzingen op uw geneesmiddel label en pakket. Vertel elk van uw zorgverleners over al uw medische aandoeningen, allergieën, en alle geneesmiddelen die u gebruikt.

Je moet niet gebruiken Veramyst als u allergisch bent fluticason zijn.

Fluticason kan je immuunsysteem verzwakken, waardoor het makkelijker voor u om een ​​infectie te krijgen of verergering van een infectie die u al hebt of onlangs. Vertel uw arts over een ziekte of infectie u in de afgelopen weken hebben gehad.

Om ervoor te zorgen dat u veilig kunt gebruiken Veramyst, vertel uw arts als u een van deze andere voorwaarden

tuberculose of een andere infectie of ziekte

glaucoom en cataract

leverziekte

herpes simplex virus van uw ogen

zweren of zweren in uw neus; of

als u onlangs letsel of een operatie aan uw neus.

Het is niet bekend of Veramyst een ongeboren baby zal schaden. Gebruik dit geneesmiddel niet zonder advies van een arts als u zwanger bent of van plan bent zwanger te worden.

Ook uw arts als je diabetes hebt. Steroïde geneesmiddelen kunnen de glucose (suiker) in uw bloed of urine te verhogen. U kan ook nodig zijn om de dosering van uw diabetes medicatie aan te passen.

Het is niet bekend of fluticason neus overgaat in de moedermelk of als het een zogende baby kan schaden. Gebruik dit geneesmiddel niet zonder advies van een arts als u borstvoeding geeft een baby zijn.

Corticosteroïden kunnen op de groei bij kinderen. Vertel uw arts als uw kind niet groeit in een normaal tempo tijdens het gebruik van dit geneesmiddel.

Gebruik Veramyst precies zoals voorgeschreven door uw arts. Gebruik precies zoals aangegeven op het etiket, of zoals voorgeschreven door uw arts. Niet gebruiken in grotere of kleinere hoeveelheden of langer dan aanbevolen. Niet eens met dit geneesmiddel met een andere persoon, ook al hebben ze dezelfde symptomen die je hebt.

Priming helpt om ervoor te zorgen dat je altijd dezelfde volledige dosis van het geneesmiddel te krijgen. Je moet prime Veramyst neusspray

voordat u een nieuwe fles te gebruiken voor de eerste keer.

als je niet hebt gebruikt uw Veramyst neusspray gedurende 30 dagen of langer.

Als de dop is gebleven van de fles voor 5 dagen of langer.

Hoe moet ik Veramyst gebruiken?

als het apparaat niet goed lijkt te werken.

Om de prime Veramyst neusspray

Met de pet op, schud het apparaat ook. Dit is belangrijk om het geneesmiddel een vloeistof die nevel maken.

Neem de dop door te knijpen de vingergrepen en het trekken recht af.

Houd het apparaat met het mondstuk naar boven gericht en van u af. Plaats uw duim of vingers op de knop. Druk op de knop helemaal in 6 keer of tot een fijne nevel sprays uit het mondstuk. De neusspray is nu klaar voor gebruik.

De gebruikelijke dosering van Veramyst is 1 tot 2 verstuivingen in ieder neusgat eenmaal per dag. Uw dosering kan worden veranderd na uw symptomen verbeteren. Volg alle doseringsinstructies zeer zorgvuldig.

Voordat u een dosis, blaas je neus om uw neusgaten te wissen. Schud de fles goed. Doe dan deze 3 eenvoudige stappen: Place, Press, herhalen.

1. PLAATS

Kantel je hoofd naar voren een beetje. Houd het apparaat rechtop. Plaats de spuitmond in een van uw neusgaten.

Richt het einde van het mondstuk naar de zijkant van je neus, ver weg van het centrum van je neus (tussenschot). Dit helpt om het geneesmiddel naar het rechter deel van je neus.

2. DRUK

Druk op de knop helemaal in 1 keer te spuiten de geneeskunde in je neus, terwijl je inademt.

Gebruik geen Veramyst spuitbus niet in uw ogen. Als je dat doet, spoel uw ogen goed met water.

Wat gebeurt er als ik een dosis gemist?

Neem de Veramyst nozzle uit je neus. Adem uit door je mond.

Wat gebeurt er als ik een overdosis?

3. Herhaal

Om het geneesmiddel te leveren aan het andere neusgat, Herhaal stap 1 en 2 in het andere neusgat.

Wat moet ik vermijden tijdens het gebruik van Veramyst?

Als uw zorgverlener u heeft verteld om 2 sprays te nemen in elk neusgat, herhaalt u stap 1-3 opnieuw.

Plaats de dop op het apparaat nadat u klaar bent met het innemen van uw dosis.

Elk kind met behulp van Veramyst moeten onder toezicht van een volwassene tijdens het gebruik van de neusspray.

Veramyst bijwerkingen

Deze medicatie wordt geleverd met de patiënt instructies voor veilig en effectief gebruik, en aanwijzingen voor het vullen van de inhalator. Volg deze aanwijzingen aandachtig door. Vraag uw arts of apotheker als u vragen hebt.

Als u overgestapt naar fluticason van een andere steroïde medicijnen, stop dan niet met behulp van de andere steroïde plotseling of je kan vervelende ontwenningsverschijnselen te hebben. Praat met uw arts over taps toelopend uw steroïde dosis alvorens volledig te stoppen.

Om zeker te zijn Veramyst is geen schadelijke effecten op je neus of sinussen veroorzaken, kan uw arts nodig heeft om uw vooruitgang te controleren op een regelmatige basis.

Het kan enkele dagen duren voordat uw symptomen verbeteren. Houd het gebruik van de medicatie zoals voorgeschreven en vertel uw arts als uw symptomen niet verbeteren na een week van de behandeling.

Bewaar Veramyst in een rechtopstaande positie bij kamertemperatuur, weg van vocht en warmte. Gooi de spuitfles wegtrapte na je 120 sprays hebt gebruikt, zelfs als er nog geneesmiddel in de fles.

Gebruik de gemiste dosis zodra u eraan denkt. Sla de gemiste dosis over als het bijna tijd is voor uw volgende dosis. Gebruik geen extra medicijnen om de gemiste dosis.

Een overdosis van Veramyst zal naar verwachting niet levensbedreigende symptomen. Echter, kan langdurig gebruik van hoge steroïde doses termijn leiden tot symptomen zoals dunner huid, blauwe plekken, veranderingen in de vorm of locatie van lichaamsvet (vooral in je gezicht, nek, rug en de taille), verhoogde acne of gezichtshaar, menstruatieproblemen, impotentie, of verlies van interesse in seks.

Voorkom dat de spray in uw ogen of mond. Als dit wel gebeurt, spoelen met water.

Voorkomen dat in de buurt van mensen die ziek zijn of infecties. Bel uw arts voor preventieve behandeling als u bent blootgesteld aan waterpokken of mazelen. Deze voorwaarden kan ernstige of zelfs dodelijke bij mensen die gebruik maken van Veramyst zijn.

Get dringende medische hulp als u symptomen van een allergische reactie op Veramyst hebben: netelroos; moeilijke ademhaling; zwelling van uw gezicht, lippen, tong of keel.

Bel meteen als u uw arts

ernstige of voortdurende neusbloedingen

luidruchtige ademhaling, loopneus, of korstvorming rond de neusgaten

roodheid, zweren, of witte vlekken in de mond of keel

koorts, rillingen, zwakte, misselijkheid, braken, griepsymptomen

elke wond die niet genezen; of

wazig zicht, pijn aan de ogen, of het zien van halo’s rond lichten.

Vaak Veramyst bijwerkingen kunnen zijn

minor bloedneus, brandend of jeuk in je neus

zweren of witte vlekken in of rond je neus

Welke andere drugs zullen Veramyst beïnvloeden?

hoest, moeite met ademhalen

hoofdpijn, pijn in de rug

Veramyst (fluticason neus)

sinus pijn, keelpijn, koorts; of

misselijkheid, braken.

Dit is niet een volledige lijst van bijwerkingen en anderen kunnen optreden. Bel uw arts voor medisch advies over de bijwerkingen. U kan bijwerkingen te melden aan de overheid bij de regering-1088.

Vertel uw arts over al uw huidige medicijnen en eventuele u start of stopt met het gebruik, in het bijzonder

antischimmelmiddel; of

antiviraal geneesmiddel voor de behandeling van hepatis C of HIV / AIDS.

Deze lijst is niet compleet. Andere geneesmiddelen kunnen interageren met fluticason nasale, inclusief recept en over-the-counter geneesmiddelen, vitaminen en plantaardige producten. Niet alle mogelijke interacties worden vermeld in deze medicatie gids.

8.02.2015-08-28, 07:34:31.

Zwangerschap Categorie C risico kan niet worden uitgesloten

CSA Schedule N geen gecontroleerde drug

Allergische rhinitis prednison, promethazine, Zyrtec, fluticason nasale, loratadine, Flonase, Benadryl, montelukast, cetirizine, Singulair, triamcinolon

Rhinitis fluticason nasale, Flonase, Bromfed, Dimetapp Children’s Koude & Allergy, Nacon