verzakking van de vaginawand symptomen, oorzaken en behandelingen

Women’s Health Trends

Vaginale verzakking optreedt wanneer het bovenste gedeelte van de vagina verliest zijn normale vorm en zakkers of zakt in het vaginale kanaal of buiten de vagina. Het kan alleen of samen met verzakking van de blaas (cystocele), urethra (urethrocele), rectum (rectocele) of dunne darm (enterokèle) optreden. Vaginale verzakking wordt meestal veroorzaakt door zwakke bekken en vaginale weefsel en spieren. Het gebeurt het meest bij vrouwen bij wie de baarmoeder verwijderd (hysterectomie).

Tijdens de operatie wordt de top van de vagina de onderbuik (buik) wand bevestigd, de lage rug (lumbale) wervelkolom of de ligamenten van het bekken. Vaginale verzakking wordt meestal gerepareerd via de vagina of een abdominale incisie en kunnen gebruik maken van ofwel uw weefsel of kunstmatig materiaal te betrekken.

Algemene anesthesie wordt meestal gebruikt voor vaginale gewelf prolaps reparatie. U kunt in het ziekenhuis blijven 1-2 dagen. U zult waarschijnlijk in staat zijn om terug te keren naar uw normale activiteiten in ongeveer 6 weken. Vermijd zware inspanning voor de eerste 6 weken. En verhoog uw activiteitenniveau geleidelijk.

De meeste vrouwen zijn in staat om geslachtsgemeenschap te hervatten in ongeveer 6 weken.

Reparatie van een verzakking van de vaginawand wordt gedaan om symptomen zoals verzakking of afhangende van de top van de vagina in het vaginale kanaal, urinaire incontinentie en pijnlijke geslachtsgemeenschap beheren.

Pelvic zwaarte; Rugpijn; Een massa bolling in het vaginale kanaal of uit de vagina die staan ​​en lopen moeilijk kunnen maken; Onvrijwillige release van urine (incontinentie); Vaginale bloeden.

Vaginale verzakking komt vaak met andere verzakking. Dus vertel uw arts over andere symptomen die u kan hebben. Als uw arts vindt verzakking van andere organen in het bekken of tijdens uw routine bekken-examen, kan dat probleem ook worden gerepareerd tijdens de operatie.

Bloeden; Milde bil pijn voor 1 tot 2 maanden na de ingreep; Urine-incontinentie; Urineretentie; Infectie; De vorming van een abnormale opening of aansluiting tussen de organen of lichaamsdelen (fistel).

Vermijd roken; Verblijf in een gezond gewicht voor uw lengte; Vermijd constipatie; Vermijd activiteiten die spanning op de onderste bekkenspieren, zoals zwaar tillen of lange periodes van staan.

Uw arts kan een onderzoek doen terwijl u een pessarium in je vagina. Dit examen zal helpen hem of haar te zien of urine-incontinentie een probleem zou zijn na de operatie. Als het examen blijkt dat urine-incontinentie een probleem zijn, kan een operatie worden uitgevoerd op hetzelfde moment om het probleem te verhelpen.

Er zijn vele chirurgische manieren om een ​​verzakking van de vaginawand te lossen. De aard van de operatie heb je zal afhangen van de arts die het, waar u het hebt gedaan, en uw unieke gezondheidssituatie. Deskundigen verschillen van mening over welke operatie geeft patiënten de beste resultaten. 1

Complicaties van chirurgie voor vaginale verzakking zijn zeldzaam, maar omvatten

Chirurgische behandeling kan enige verlichting, maar niet alle, van de problemen die een vaginale verzakking. Als pijn in het bekken, lage rugpijn of pijn bij het vrijen aanwezig voor de operatie is, kan de pijn aanhouden na de operatie. Symptomen van urineretentie kan terugkomen of verergeren na de operatie.

U kunt bepalen veel van de activiteiten die mogelijk hebben bijgedragen aan je vaginale verzakking of maakte het nog erger. Na de operatie

Voltooiing van de operatie informatie formulier (PDF) (Wat is een PDF-document?) Om u te helpen voor te bereiden op deze operatie.

Lentz GM (2012). Anatomische defecten van de buikwand en de bekkenbodem. In GM Lentz et al., Eds., Comprehensive Gynecology, 6de ed., Blz. 453-474. Philadelphia: Mosby Elsevier.

Sarah Marshall, MD – Family Medicin; Femi Olatunbosun, MB, FRCSC – Obstetrie en Gynaecologie

12 maart 2014