Victoza pen: toepassingen, dosering & bijwerkingen

Wat is Victoza?

Victoza wordt gebruikt in combinatie met een dieet en lichaamsbeweging voor de behandeling van type 2 diabetes.

Victoza wordt meestal gegeven na andere diabetes geneesmiddelen zijn geprobeerd zonder succes. Victoza is niet voor de behandeling van type 1 diabetes.

De Saxenda merk van liraglutide wordt gebruikt in combinatie met een dieet en lichaamsbeweging om mensen te helpen gewicht te verliezen als ze bepaalde gezondheidsproblemen. Saxenda niet voor de behandeling van type 1 of type 2 diabetes. Gebruik geen Saxenda en Victoza.

Belangrijke gegevens

Je mag Victoza niet gebruiken als u meerdere endocriene neoplasie type 2 (tumoren in uw klieren), een persoonlijke of familiale voorgeschiedenis van medullaire schildklierkanker, insuline-afhankelijke diabetes, of als u in een staat van diabetische ketoacidose (bel uw arts voor behandeling met insuline)

In dierstudies, liraglutide veroorzaakt schildklier tumoren of schildklierkanker. Het is niet bekend of deze effecten zouden optreden bij mensen die een vaste dosis.

Bel uw arts onmiddellijk als u tekenen van een schildklier tumor, zoals zwelling of een brok in je nek, problemen met slikken, een hese stem, of kortademigheid.

Voor het gebruik van Victoza, vertel uw arts als u maagproblemen hebben veroorzaakt trage spijsvertering, nier of lever en vaatziekten, hoge bloeddruk, hoge triglyceriden, of als u ooit heb gehad pancreatitis, galstenen, of alcoholisme.

Voor het gebruik van Victoza

U mag geen borstvoeding geven tijdens het gebruik van Victoza. Deel nooit een injectie pen met een andere persoon. Het delen van injectiepennen kan toestaan ​​ziekte zoals hepatitis of HIV door te geven van de ene persoon naar de andere.

Victoza is slechts een deel van een compleet programma van de behandeling die ook voeding, lichaamsbeweging, gewicht onder controle, voetverzorging, oogzorg, tandheelkundige zorg, en het testen van uw bloedsuiker kan omvatten.

Je moet geen gebruik maken van Victoza als u allergisch bent voor liraglutide zijn, of als u

multipele endocriene neoplasie type 2 (tumoren in uw klieren)

een persoonlijke of familiale voorgeschiedenis van medullair schildkliercarcinoom (een vorm van schildklierkanker); of

als je in een staat van diabetische ketoacidose (contact op met uw arts voor de behandeling met insuline).

Om ervoor te zorgen Victoza veilig is voor u, vertel uw arts als u

maagproblemen veroorzaakt trage spijsvertering

nier- of leverziekte

hoge triglyceriden (een type vet in het bloed)

hart problemen

een geschiedenis van pancreatitis

een geschiedenis van galstenen

een geschiedenis van alcoholisme; of

een voorgeschiedenis van depressie of zelfmoordgedachten.

In dierstudies, liraglutide veroorzaakt schildklier tumoren of schildklierkanker. Het is niet bekend of deze effecten zouden optreden bij mensen die een vaste dosis. Vraag uw arts over uw risico.

Het is niet bekend of Victoza een ongeboren baby zal schaden. Vertel uw arts als u zwanger bent of van plan bent zwanger te worden.

Het is niet bekend of liraglutide overgaat in de moedermelk of als het een zogende baby kan schaden. U mag geen borstvoeding geven tijdens het gebruik van Victoza.

Victoza is niet goedgekeurd voor gebruik door iedereen jonger dan 18 jaar oud.

Hoe moet ik Victoza gebruiken?

Victoza wordt meestal gegeven een keer per dag. Volg alle aanwijzingen op uw recept label. Uw arts kan incidenteel uw dosis veranderen om ervoor te zorgen dat u de beste resultaten te krijgen. Do Victoza niet in grotere of kleinere hoeveelheden of langer dan aanbevolen.

Victoza wordt onderhuids geïnjecteerd op elk moment van de dag, met of zonder voedsel. U zal worden getoond hoe injecties gebruik thuis. Niet zelf-injecteren van dit geneesmiddel als u niet begrijpt hoe de injectie te geven en op de juiste voer gebruikte naalden en spuiten.

Victoza wordt geleverd in een voorgevulde injectiepen. Vraag uw apotheker welk type naalden zijn het best te gebruiken met uw pen.

Uw zorgverlener zal u de beste plaatsen op je lichaam te injecteren Victoza. Gebruik een andere plaats elke keer dat u een injectie te geven. Niet injecteren in dezelfde plek twee keer op een rij.

Lees alle patiënteninformatie, medicatie gidsen, en instructie lakens aan u verstrekt. Vraag uw arts of apotheker als u vragen hebt.

Gebruik geen Saxenda en Victoza. Deze twee merken bevatten dezelfde werkzame stof, maar ze moeten niet samen worden gebruikt.

Niet gebruiken Victoza als deze kleuren veranderd of ziet er troebel, of als het deeltjes bevat. Bel uw apotheker om nieuwe medicijnen.

Lage bloedsuikerspiegel (hypoglykemie) kan iedereen overkomen die diabetes heeft. Symptomen zijn onder meer hoofdpijn, honger, zweten, verwardheid, prikkelbaarheid, duizeligheid, of een gevoel wankel. Houd altijd een bron van suiker met u in het geval u een lage bloedsuikerspiegel. Sugar bronnen zijn onder andere vruchtensap, Hard Candy, crackers, rozijnen, en niet-light frisdrank. Zorg ervoor dat uw familie en vrienden weten hoe om u te helpen in geval van nood.

Als u een ernstige hypoglykemie en kan niet eten of drinken, gebruik dan een glucagon injectie. Uw arts kan een glucagon noodhulp injectie kit voor te schrijven en u vertellen hoe het te gebruiken.

Ook let op tekenen van een hoge bloedsuikerspiegel (hyperglykemie), zoals verhoogde dorst, vaak plassen, honger, droge mond, fruitige adem geur, slaperigheid, droge huid, wazig zien, en gewichtsverlies.

Controleer uw bloedsuikerspiegel zorgvuldig in tijden van stress, reizen, ziekte, een operatie of medische noodsituatie, zware lichamelijke inspanning, of als u alcohol drinkt of maaltijden overslaan. Deze dingen kunnen invloed hebben op uw glucosespiegel en uw behoeften dosis kan ook veranderen. Heeft uw dosis Victoza of doseringsschema niet wijzigen zonder advies van uw arts.

Gebruik een wegwerp naald slechts eenmaal. Volg eventuele regionale of plaatselijke wetten over het weggooien van gebruikte naalden en spuiten. Gebruik een lekke band-proof “scherpe voorwerpen” afvalcontainer (waar er een te krijgen vraag dan uw apotheker en hoe je het weg te gooien). Houd deze container buiten het bereik van kinderen en huisdieren.

Victoza is slechts een deel van een volledige behandeling programma dat ook voeding, lichaamsbeweging, gewicht onder controle, regelmatig controleren van de bloedsuikerspiegel, en bijzondere medische verzorging kan omvatten. Volg de instructies van uw arts op de voet.

Victoza doseren informatie

Het opslaan van ongeopende injectie pennen: Bewaren in de koelkast. Niet bevriezen Victoza, en gooi de medicatie als het bevroren is geworden. Heeft een ongeopend injectiepen niet als de vervaldatum op het etiket is verstreken.

Wat gebeurt er als ik een dosis gemist?

Het opslaan na het eerste gebruik: U mag “in-use” Victoza injectie pennen in de koelkast of bij kamertemperatuur te houden. Bescherm de pennen tegen vocht, warmte en zonlicht. Gebruik binnen 30 dagen. Verwijder de naald voordat u een injectie pen, en houd de dop op de pen wanneer niet in gebruik.

Gebruikelijke dosis voor volwassenen van Victoza voor diabetes type 2

Wat gebeurt er als ik een overdosis?

Initiële dosis: 0,6 mg subcutaan eenmaal per dag gedurende 1 week, deze dosis dient gastrointestinale symptomen te verminderen en geen effectieve dosis voor glycemische controle .; Onderhoud dosering: Injecteer 1,2 mg subcutaan eenmaal per dag, als aanvaardbare glykemische controle niet wordt bereikt, kan oplopen tot 1,8 mg subcutaan eenmaal per dag; Maximale dosis: 1,8 mg eenmaal per dag; reacties; -Consider Dosis reductie van de insuline secretie om het risico van hypoglykemie te verminderen .; -Dit Geneesmiddel wordt niet aanbevolen als een eerste lijn therapie voor patiënten met onvoldoende glykemische controle op dieet en lichaamsbeweging .; Gebruik: Als aanvulling op dieet en lichaamsbeweging om de glykemische controle bij volwassenen met diabetes mellitus type 2 te verbeteren.

Gebruik de gemiste dosis zodra u eraan denkt. Sla de gemiste dosis over als het bijna tijd is voor uw volgende dosis. Gebruik geen extra medicijnen om de gemiste dosis.

Wat moet ik vermijden tijdens het gebruik van Victoza?

Deel nooit een injectie pen met een andere persoon. Het delen van injectiepennen kan toestaan ​​ziekte zoals hepatitis of HIV door te geven van de ene persoon naar de andere.

Get dringende medische hulp als u symptomen van een allergische reactie op Victoza hebben: netelroos; snelle hartslag; duizeligheid; moeite met ademhalen of slikken; zwelling van uw gezicht, lippen, tong of keel.

Bel meteen als u uw arts

racen of beukende hartslagen

plotselinge veranderingen in stemming of gedrag

ernstige aanhoudende misselijkheid, braken of diarree

tekenen van een schildklier tumor – zwelling of een brok in je nek, problemen met slikken, een hese stem, het gevoel kortademig

galblaas problemen – koorts, pijn in de bovenbuik, klei-gekleurde ontlasting, geelzucht (geel van uw huid of ogen)

symptomen van pancreatitis – ernstige pijn in uw bovenste maag verspreiden naar uw rug, misselijkheid met of zonder braken, snelle hartslag

ernstig lage bloedsuikerspiegel – extreme zwakte, verwarring, tremoren, zweten, snelle hartslag, moeite met spreken, misselijkheid, braken, snelle ademhaling, flauwvallen en inbeslagneming (convulsies); of

nierproblemen – weinig of geen plassen; pijnlijke of moeilijk plassen; zwelling in uw voeten of enkels; vermoeidheid of kortademigheid.

Vaak Victoza bijwerkingen kunnen zijn

misselijkheid (vooral wanneer u start met liraglutide), braken, buikpijn

maagklachten, verlies van eetlust

hoofdpijn, duizeligheid, vermoeidheid; of

diarree, constipatie.

Dit is niet een volledige lijst van bijwerkingen en anderen kunnen optreden. Bel uw arts voor medisch advies over de bijwerkingen. U kan bijwerkingen te melden aan de overheid bij de regering-1088.

Victoza kan je spijsvertering vertragen en kan het langer duren voor je lichaam om alle geneesmiddelen die u via de mond te nemen.

Vertel uw arts over al uw huidige medicijnen en eventuele u start of stopt met het gebruik, in het bijzonder

insuline; of

Victoza bijwerkingen

mondelinge diabetes geneeskunde – Glucotrol, Metaglip, Amaryl, Avandaryl, Duetact, Diabeta, Micronase, Glucovance, en anderen.

Deze lijst is niet compleet. Andere geneesmiddelen kunnen interageren met liraglutide, inclusief recept en over-the-counter geneesmiddelen, vitaminen en plantaardige producten. Niet alle mogelijke interacties worden vermeld in deze medicatie gids.

Welke andere drugs zullen Victoza beïnvloeden?

Victoza (liraglutide)

6.01.2016-04-13, 11:43:49.

Zwangerschap Categorie Meerdere Risico afhankelijk van gebruik

CSA Schedule N geen gecontroleerde drug

Weight Loss fentermine, Contrave, Megace, megestrol, Belviq, Saxenda, Adipex-P, Qsymia, liraglutide, oxandrolon, fentermine / topiramaat

Diabetes type 2 metformine, insuline aspart, glipizide, Januvia, glimepiride, Lantus, glyburide, pioglitazon, Invokana, Tradjenta, Glucophage, Janumet