vinblastine intraveneus

Intraveneuze naald of katheter moet correct worden gepositioneerd alvorens vinblastine lekkage wordt geïnjecteerd in het omringende weefsel kan aanzienlijke irritatie veroorzaken. Als extravasatie optreedt, moet de injectie onmiddellijk worden stopgezet, en de eventuele resterende deel van de dosis moet dan worden opgenomen in een andere ader. Lokale injectie van hyaluronidase en bij matige warmte naar het gebied van lekkage helpen dispergeren het geneesmiddel en men denkt dat ongemak en de mogelijkheid van cellulitis minimaliseren.

Gebruikt voor vinblastine

Therapeutische klasse: Antineoplastische Agent

Farmacologische klasse: antimitoticum

Vinblastine interfereert met de groei van kankercellen, die uiteindelijk worden vernietigd. Aangezien de groei van normale lichaamscellen ook kan worden beïnvloed door vinblastine, zullen andere effecten optreden. Sommige van deze kunnen ernstig zijn en moeten worden gemeld aan uw arts. Andere effecten, zoals haaruitval, kan niet ernstig zijn, maar kan zorgen baren. Sommige effecten doen zich niet tot maanden of jaren nadat het geneesmiddel wordt gebruikt.

Voordat u begint met de behandeling met vinblastine, moet u en uw arts te praten over de goede vinblastine zal zo goed doen als de risico’s van het gebruik ervan.

Vinblastine is om alleen door of onder direct toezicht van uw arts worden toegediend.

Zodra een geneesmiddel voor marketing goedgekeurd voor een bepaalde toepassing, kan ervaring blijkt dat het ook bruikbaar voor andere medische problemen. Hoewel deze toepassingen niet zijn opgenomen in de etikettering van producten, wordt vinblastine gebruikt in bepaalde patiënten met de volgende medische aandoeningen

Bij de beslissing om een ​​medicijn te gebruiken, moeten de risico’s van het geneesmiddel worden afgewogen tegen het goed zal doen. Dit is een beslissing die u en uw arts zal maken. Voor vinblastine, moet het volgende worden overwogen

Voordat u vinblastine

Vertel uw arts als u ooit een ongewone of allergische reactie op vinblastine of andere geneesmiddelen hebben gehad. Vertel uw zorgverlener als u een andere soorten allergieën, zoals voor voedsel, kleurstoffen, conserveringsmiddelen, of dieren. Voor niet-receptplichtige producten, lees het etiket of de verpakking ingrediënten zorgvuldig.

vinblastine is getest bij kinderen en is niet aangetoond dat verschillende bijwerkingen of problemen dan in volwassenen veroorzaken.

Veel geneesmiddelen zijn niet getest bij oudere mensen. Daarom kan het niet bekend of ze werken precies dezelfde manier in jongere volwassenen of indien zij veroorzaken verschillende bijwerkingen of problemen bij ouderen. Er is geen specifieke informatie over het gebruik van vinblastine bij ouderen.

Er zijn geen adequate studies bij vrouwen voor het bepalen van zuigeling risico bij het gebruik van deze medicatie tijdens de borstvoeding. Weeg de potentiële voordelen tegen de mogelijke risico’s voordat u dit medicijn tijdens de borstvoeding.

Hoewel bepaalde geneesmiddelen niet samen helemaal gebruikt, in andere gevallen twee verschillende geneesmiddelen kunnen samen worden gebruikt, zelfs als een interactie optreden. In deze gevallen kan uw arts de dosering te veranderen, of andere voorzorgsmaatregelen nodig zijn. Als u het nemen van vinblastine, is het vooral belangrijk dat uw arts weten of u één van de onderstaande geneesmiddelen. De volgende interacties zijn geselecteerd op basis van hun mogelijke betekenis en zijn niet noodzakelijk allemaal inbegrepen.

Vinblastine gebruik met een van de volgende geneesmiddelen wordt afgeraden. Uw arts kan besluiten om u te behandelen met deze medicatie of wijzigen enkele van de andere geneesmiddelen die u neemt.

Vinblastine gebruik met een van de volgende geneesmiddelen wordt gewoonlijk niet aanbevolen, maar kan in sommige gevallen nodig. Als beide geneesmiddelen samen worden voorgeschreven, kan uw arts de dosering of hoe vaak u een of beide van de geneesmiddelen te gebruiken veranderen.

Het gebruik van vinblastine met een van de volgende geneesmiddelen kunnen een verhoogd risico op bepaalde bijwerkingen veroorzaken, maar het gebruik van beide geneesmiddelen kan de beste behandeling voor u zijn. Als beide geneesmiddelen samen worden voorgeschreven, kan uw arts de dosering of hoe vaak u een of beide van de geneesmiddelen te gebruiken veranderen.

Bepaalde geneesmiddelen mogen niet gebruikt worden op of rond het tijdstip van het eten van voedsel of het eten van bepaalde soorten voedsel, aangezien interacties kunnen optreden. Gebruik van alcohol of tabak met bepaalde geneesmiddelen kunnen ook leiden tot interacties optreden. Bespreek met uw arts het gebruik van uw geneesmiddel met voedsel, alcohol of tabak.

De aanwezigheid van andere medische problemen kunnen het gebruik van vinblastine beïnvloeden. Zorg ervoor dat u uw arts als u nog andere medische problemen, vooral

Vinblastine wordt soms gegeven samen met bepaalde andere geneesmiddelen. Als u gebruik maakt van een combinatie van geneesmiddelen, is het belangrijk dat u elk op het juiste moment te ontvangen. Als u het nemen van een aantal van deze geneesmiddelen via de mond, vraag uw zorgverlener om u te helpen een manier om ze op de juiste momenten.

Tijdens het gebruik van vinblastine, kan uw arts wilt u extra te drinken, zodat u meer urine passeert. Dit zal helpen voorkomen nierproblemen en houd uw nieren goed werken.

Vinblastine veroorzaakt soms misselijkheid en braken. Het is echter zeer belangrijk dat u doorgaat met het geneesmiddel ontvangen, zelfs als je begint te voelen ziek. Vraag uw zorgverlener naar manieren om deze effecten te verminderen.

De dosis vinblastine zal verschillend zijn voor verschillende patiënten. Volg uw arts orders of de aanwijzingen op het etiket. De volgende informatie omvat alleen de gemiddelde doses vinblastine. Als uw dosis is anders, doe het niet veranderen, tenzij uw arts u vertelt dat te doen.

De hoeveelheid geneesmiddel die u afhankelijk van de sterkte van het geneesmiddel. Ook het aantal doses u elke dag in te nemen, de toegestane tijd tussen de doses en de duur van het geneesmiddel in te nemen ben je afhankelijk van de medisch probleem waarvoor u gebruik van het geneesmiddel.

Het is zeer belangrijk dat uw arts uw vooruitgang te controleren op regelmatige bezoeken om ervoor te zorgen dat vinblastine goed werkt en om te controleren op ongewenste effecten.

Terwijl u wordt behandeld met vinblastine, en na het stoppen met de behandeling met het, geen inentingen (vaccinaties) zonder goedkeuring van uw arts te hebben. Vinblastine kan de weerstand van uw lichaam te verlagen en er is een kans dat je misschien de infectie de immunisatie is bedoeld om te voorkomen krijgen. Andere mensen in uw huishouden moet oraal poliovaccin niet nemen omdat er een kans dat ze konden de polio-virus doorgeven aan jou. Vermijd ook personen die oraal poliovaccin in de afgelopen maanden hebben plaatsgevonden. Niet in de buurt om ze te krijgen, en blijf niet in dezelfde kamer met hen voor zeer lang. Als u deze voorzorgsmaatregelen kunnen nemen, moet u overwegen het dragen van een beschermend masker dat de neus en mond bedekt.

Vinblastine kan het aantal witte bloedcellen in het bloed tijdelijk te verlagen, waardoor de kans op het krijgen van een infectie. Ook kan het aantal bloedplaatjes, die noodzakelijk zijn voor een goede bloedstolling zijn verlagen. Als dit gebeurt, zijn er bepaalde voorzorgsmaatregelen die u kunt nemen, vooral wanneer uw bloedcellen laag is, om het risico van infectie of bloeden te verminderen

Correct gebruik van vinblastine

Als vinblastine ongeluk sijpelt uit de ader waarin het wordt geïnjecteerd, kan de huid beschadigen en leiden tot een aantal littekens. Vertel de arts of verpleegkundige meteen als u roodheid, pijn of zwelling op de plaats van injectie te merken.

Naast hun werking nodig, kunnen geneesmiddelen zoals vinblastine soms ongewenste effecten zoals bloed problemen, haaruitval en andere bijwerkingen veroorzaken. Deze en andere effecten worden hieronder beschreven. Ook vanwege de werking van deze geneesmiddelen op het lichaam, is er een kans dat ze kunnen leiden tot andere ongewenste effecten die niet kunnen optreden tot maanden of jaren na het geneesmiddel wordt gebruikt. Deze vertraagde effecten kunnen bepaalde vormen van kanker, zoals leukemie. Bespreek deze mogelijke effecten op met uw arts.

Hoewel niet alle van deze bijwerkingen kunnen optreden, als ze optreden kunnen ze medische hulp nodig.

Neem contact op met uw arts onmiddellijk als één van de volgende bijwerkingen optreden

Neem contact op met uw arts zo spoedig mogelijk als een van de volgende bijwerkingen optreden

Sommige bijwerkingen kunnen optreden die meestal geen directe medische zorg nodig hebben. Deze bijwerkingen kunnen verdwijnen tijdens de behandeling als uw lichaam zich aanpast aan het geneesmiddel. Ook kan uw zorgverlener in staat zijn om u te vertellen over manieren om te voorkomen of te verminderen een aantal van deze bijwerkingen. Neem contact op met uw zorgverlener als één van de volgende bijwerkingen blijven of hinderlijk zijn of als u vragen heeft over hen

vinblastine veroorzaakt vaak een tijdelijk verlies van haar. Na behandeling met vinblastine, zelfs tijdens de behandeling is afgelopen, of soms, moet de normale haargroei terugkeren.

Andere bijwerkingen die niet in de lijst kan zich ook voordoen bij sommige patiënten. Als u nog andere effecten opmerkt, contact op met uw zorgverlener.

Voorzorgsmaatregelen tijdens het gebruik van vinblastine

alleen de beschikbaarheid Rx Recept

Zwangerschap Categorie D Positief bewijs van de risico’s

CSA Schedule N geen gecontroleerde drug

Goedkeuring Geschiedeniskalender Drug geschiedenis aan de FDA

carboplatin kanker, fluorouracil, cyclofosfamide, doxorubicine, Cytoxan, vincristine

vinblastine Side Effects

vinblastine

Kaposi-sarcoom Taxol, paclitaxel, Doxil, vinblastine, interferon alfa-2b, doxorubicine liposomale

Hodgkin lymfoom cyclofosfamide, doxorubicine, Cytoxan, Opdivo, nivolumab, vincristine

Histiocytose vinblastine, Velban