vinblastine (intraveneuze route) beschrijving en merknamen

Vinblastine behoort tot de groep van geneesmiddelen bekend als antineoplastische middelen. Het wordt gebruikt om bepaalde vormen van kanker, waaronder lymfoom en kanker van de borst of testikels, evenals enkele goedaardige aandoeningen.

Vinblastine interfereert met de groei van kankercellen, die uiteindelijk worden vernietigd. Aangezien de groei van normale lichaamscellen ook kan worden beïnvloed door vinblastine, zullen andere effecten optreden. Sommige van deze kunnen ernstig zijn en moeten worden gemeld aan uw arts. Andere effecten, zoals haaruitval, kan niet ernstig zijn, maar kan zorgen baren. Sommige effecten doen zich niet tot maanden of jaren nadat het geneesmiddel wordt gebruikt.

Voordat u begint met de behandeling met vinblastine, moet u en uw arts te praten over de goede van dit geneesmiddel zal zo goed doen als de risico’s van het gebruik ervan.

Vinblastine is om alleen door of onder direct toezicht van uw arts worden toegediend.

Zodra een geneesmiddel voor marketing goedgekeurd voor een bepaalde toepassing, kan ervaring blijkt dat het ook bruikbaar voor andere medische problemen. Hoewel deze toepassingen niet zijn opgenomen in de etikettering van producten, wordt vinblastine gebruikt in bepaalde patiënten met de volgende medische aandoeningen

Oplossing, poeder voor oplossing

Dit product is beschikbaar in de volgende toedieningsvormen