vinblastine (intraveneuze route) bijwerkingen

Naast hun werking nodig, kunnen geneesmiddelen zoals vinblastine soms ongewenste effecten zoals bloed problemen, haaruitval en andere bijwerkingen veroorzaken. Deze en andere effecten worden hieronder beschreven. Ook vanwege de werking van deze geneesmiddelen op het lichaam, is er een kans dat ze kunnen leiden tot andere ongewenste effecten die niet kunnen optreden tot maanden of jaren na het geneesmiddel wordt gebruikt. Deze vertraagde effecten kunnen bepaalde vormen van kanker, zoals leukemie. Bespreek deze mogelijke effecten op met uw arts.

Hoewel niet alle van deze bijwerkingen kunnen optreden, als ze optreden kunnen ze medische hulp nodig.

Neem contact op met uw arts onmiddellijk als één van de volgende bijwerkingen optreden

Neem contact op met uw arts zo spoedig mogelijk als een van de volgende bijwerkingen optreden

Sommige bijwerkingen kunnen optreden die meestal geen directe medische zorg nodig hebben. Deze bijwerkingen kunnen verdwijnen tijdens de behandeling als uw lichaam zich aanpast aan het geneesmiddel. Ook kan uw zorgverlener in staat zijn om u te vertellen over manieren om te voorkomen of te verminderen een aantal van deze bijwerkingen. Neem contact op met uw zorgverlener als één van de volgende bijwerkingen blijven of hinderlijk zijn of als u vragen heeft over hen

Dit geneesmiddel veroorzaakt vaak een tijdelijk verlies van haar. Na behandeling met vinblastine, zelfs tijdens de behandeling is afgelopen, of soms, moet de normale haargroei terugkeren.

Andere bijwerkingen die niet in de lijst kan zich ook voordoen bij sommige patiënten. Als u nog andere effecten opmerkt, contact op met uw zorgverlener.