vinorelbine intraveneuze

Dit product is uitsluitend voor IV gebruik, intrathecale toediening van andere vinca-alkaloïden heeft geleid tot de dood. Toediening van vinorelbine is gecontra-indiceerd bij patiënten met een voorbehandeling granulocyten telt minder dan 1000 cellen / mm (3). De dosering moet worden aangepast aan bloedtellingen compleet met verschillen verkregen op de dag van de behandeling. Het is uiterst belangrijk dat de intraveneuze naald of katheter op de juiste plaats voordat vinorelbine wordt geïnjecteerd om extravasatie veroorzaken weefselbeschadiging necrose en / of tromboflebitis voorkomen.

Gebruikt Voor vinorelbine

Therapeutische klasse: Antineoplastische Agent

Farmacologische klasse: antimitoticum

Vinorelbine interfereert met de groei van kankercellen, die uiteindelijk worden vernietigd. Aangezien de groei van normale cellen ook kunnen worden beïnvloed door vinorelbine, andere effecten optreden. Sommige van deze kunnen ernstig zijn en moeten worden gemeld aan uw arts. Andere effecten, zoals haaruitval, kan niet ernstig zijn, maar kan zorgen baren. Sommige effecten treedt mogelijk pas maanden of jaren na het geneesmiddel wordt gebruikt.

Voordat u begint met de behandeling met vinorelbine, moet u en uw arts te praten over de goede vinorelbine zal zo goed doen als de risico’s van het gebruik ervan.

Vinorelbine is om alleen door of onder direct toezicht van uw arts worden toegediend.

Zodra een geneesmiddel voor marketing goedgekeurd voor een bepaalde toepassing, kan ervaring blijkt dat het ook bruikbaar voor andere medische problemen. Hoewel dit gebruik niet bij productetiket wordt vinorelbine in bepaalde patiënten met de volgende medische aandoening

Bij de beslissing om een ​​medicijn te gebruiken, moeten de risico’s van het geneesmiddel worden afgewogen tegen het goed zal doen. Dit is een beslissing die u en uw arts zal maken. Voor vinorelbine, moet het volgende worden overwogen

Voordat u vinorelbine

Vertel uw arts als u ooit een ongewone of allergische reactie op vinorelbine of andere geneesmiddelen hebben gehad. Vertel uw zorgverlener als u een andere soorten allergieën, zoals voor voedsel, kleurstoffen, conserveringsmiddelen, of dieren. Voor niet-receptplichtige producten, lees het etiket of de verpakking ingrediënten zorgvuldig.

Er is geen specifieke informatie vergelijken met het gebruik van vinorelbine bij kinderen met het gebruik in andere leeftijdsgroepen. Veiligheid en werkzaamheid van vinorelbine bij kinderen zijn niet vastgesteld.

Vinorelbine is onderzocht bij ouderen. Hoewel patiënten ouder dan 65 jaar een geringe toename van bijwerkingen dan patiënten jonger dan 65 jaar zijn getoond, de algemene veiligheid en werkzaamheid van vinorelbine niet verschillend voor ouderen.

Er zijn geen adequate studies bij vrouwen voor het bepalen van zuigeling risico bij het gebruik van deze medicatie tijdens de borstvoeding. Weeg de potentiële voordelen tegen de mogelijke risico’s voordat u dit medicijn tijdens de borstvoeding.

Hoewel bepaalde geneesmiddelen niet samen helemaal gebruikt, in andere gevallen twee verschillende geneesmiddelen kunnen samen worden gebruikt, zelfs als een interactie optreden. In deze gevallen kan uw arts de dosering te veranderen, of andere voorzorgsmaatregelen nodig zijn. Wanneer u ontvangt vinorelbine, is het vooral belangrijk dat uw arts weten of u één van de onderstaande geneesmiddelen. De volgende interacties zijn geselecteerd op basis van hun mogelijke betekenis en zijn niet noodzakelijk allemaal inbegrepen.

Het gebruik van vinorelbine met een van de volgende geneesmiddelen wordt niet aanbevolen. Uw arts kan besluiten om u te behandelen met deze medicatie of wijzigen enkele van de andere geneesmiddelen die u neemt.

Vinorelbine gebruik met een van de volgende geneesmiddelen wordt gewoonlijk niet aanbevolen, maar kan in sommige gevallen nodig. Als beide geneesmiddelen samen worden voorgeschreven, kan uw arts de dosering of hoe vaak u een of beide van de geneesmiddelen te gebruiken veranderen.

Bepaalde geneesmiddelen mogen niet gebruikt worden op of rond het tijdstip van het eten van voedsel of het eten van bepaalde soorten voedsel, aangezien interacties kunnen optreden. Gebruik van alcohol of tabak met bepaalde geneesmiddelen kunnen ook leiden tot interacties optreden. Bespreek met uw arts het gebruik van uw geneesmiddel met voedsel, alcohol of tabak.

De aanwezigheid van andere medische problemen kunnen het gebruik van vinorelbine beïnvloeden. Zorg ervoor dat u uw arts als u nog andere medische problemen, vooral

Vinorelbine wordt soms gegeven samen met bepaalde andere geneesmiddelen. Als u gebruik maakt van een combinatie van geneesmiddelen, is het belangrijk dat u elk op het juiste moment te ontvangen. Als u het nemen van een aantal van deze geneesmiddelen via de mond, vraag uw zorgverlener om u te helpen een manier om ze op de juiste momenten.

Terwijl u ontvangt vinorelbine, kan uw arts wilt u extra te drinken, zodat u meer urine passeert. Dit zal helpen voorkomen nierproblemen en houd uw nieren goed werken.

vinorelbine veroorzaakt vaak misselijkheid en braken. Het is echter zeer belangrijk dat u doorgaat met het te ontvangen, zelfs als je begint te voelen ziek. Vraag uw zorgverlener naar manieren om deze effecten te verminderen.

De dosis vinorelbine zal verschillend zijn voor verschillende patiënten. Volg uw arts orders of de aanwijzingen op het etiket. De volgende informatie bevat alleen de gemiddelde doses van vinorelbine. Als uw dosis is anders, doe het niet veranderen, tenzij uw arts u vertelt dat te doen.

De hoeveelheid geneesmiddel die u afhankelijk van de sterkte van het geneesmiddel. Ook het aantal doses u elke dag in te nemen, de toegestane tijd tussen de doses en de duur van het geneesmiddel in te nemen ben je afhankelijk van de medisch probleem waarvoor u gebruik van het geneesmiddel.

Het is zeer belangrijk dat uw arts controleer je de voortgang op regelmatige bezoeken om ervoor te zorgen dat vinorelbine goed werkt en om te controleren op ongewenste effecten.

Terwijl u wordt behandeld met vinorelbine, en na het stoppen met de behandeling met het, geen inentingen (vaccinaties) zonder goedkeuring van uw arts te hebben. Vinorelbine kan de weerstand van uw lichaam te verlagen en er is een kans dat je misschien de infectie de immunisatie is bedoeld om te voorkomen krijgen. Daarnaast moeten andere personen die in uw huishouden niet oraal poliovirus vaccin te nemen, want er is een kans dat ze konden het poliovirus doorgeven aan jou. Vermijd ook personen die oraal poliovirus vaccin in de laatste paar maanden hebben plaatsgevonden. Niet in de buurt om ze te krijgen, en blijf niet in dezelfde kamer met hen voor zeer lang. Als u deze voorzorgsmaatregelen kunnen nemen, moet u overwegen het dragen van een beschermend masker dat de neus en de mond bedekt.

Vinorelbine kan het aantal witte bloedcellen in het bloed tijdelijk te verlagen, waardoor de kans op het krijgen van een infectie. Ook kan het aantal bloedplaatjes, die noodzakelijk zijn voor een goede bloedstolling zijn verlagen. Als dit gebeurt, zijn er bepaalde voorzorgsmaatregelen die u kunt nemen, vooral wanneer uw bloedcellen laag is, om het risico van infectie of bloeden te verminderen

Als vinorelbine ongeluk sijpelt uit de ader waarin het wordt geïnjecteerd, kan het enige weefsel beschadigen en littekens. Vertel de arts of verpleegkundige meteen als u roodheid, pijn of zwelling op de plaats van injectie te merken.

Correct gebruik van vinorelbine

Wees voorzichtig bij het gebruik van een gewone tandenborstel, tandzijde, of tandenstoker. Uw arts, tandarts, of verpleegkundige kan andere manieren om uw tanden en tandvlees schoon te bevelen. Neem contact op met uw arts voordat een tandheelkundige werk.

Samen met zijn nodig effecten, kan een geneesmiddel enige ongewenste effecten veroorzaken. Hoewel niet alle van deze bijwerkingen kunnen optreden, als ze optreden kunnen ze medische hulp nodig.

Neem contact op met uw arts onmiddellijk als één van de volgende bijwerkingen optreden

Neem contact op met uw arts zo spoedig mogelijk als een van de volgende bijwerkingen optreden

Sommige bijwerkingen kunnen optreden die meestal geen directe medische zorg nodig hebben. Deze bijwerkingen kunnen verdwijnen tijdens de behandeling als uw lichaam zich aanpast aan het geneesmiddel. Ook kan uw zorgverlener in staat zijn om u te vertellen over manieren om te voorkomen of te verminderen een aantal van deze bijwerkingen. Neem contact op met uw zorgverlener als één van de volgende bijwerkingen blijven of hinderlijk zijn of als u vragen heeft over hen

Andere bijwerkingen die niet in de lijst kan zich ook voordoen bij sommige patiënten. Als u nog andere effecten opmerkt, contact op met uw zorgverlener.

Voorzorgsmaatregelen tijdens het gebruik van vinorelbine

alleen de beschikbaarheid Rx Recept

Zwangerschap Categorie D Positief bewijs van de risico’s

CSA Schedule N geen gecontroleerde drug

Goedkeuring Geschiedeniskalender Drug geschiedenis aan de FDA

Niet-kleincellig longcarcinoom Avastin, methotrexaat, Taxol, cisplatine, Opdivo, paclitaxel, Tarceva, Abraxane, nivolumab, bevacizumab, gemcitabine, Taxotere, docetaxel, Gemzar, Alimta, erlotinib, Keytruda, pembrolizumab, Tagrisso, crizotinib, Iressa, Cyramza, pemetrexed, Trexall, ramucirumab

vinorelbine Side Effects

vinorelbine