Vitamine C (ascorbinezuur) veiligheid

Natuurlijke Standard® Patient Monografie, Copyright © 2016 (). Alle rechten voorbehouden. Commerciële distributie verboden. Deze monografie is uitsluitend bedoeld voor informatieve doeleinden, en mag niet worden opgevat als specifiek medisch advies. Je moet overleggen met een gekwalificeerde zorgverlener alvorens beslissingen te nemen over behandelingen en / of aandoeningen.

Vitamine C (ascorbinezuur) is een in water oplosbare vitamine, die nodig is voor het lichaam om collageen in botten, kraakbeen, spieren en bloedvaten. Voedingsbronnen van vitamine C omvatten groenten en fruit, in het bijzonder citrusvruchten zoals sinaasappels.

Ernstig tekort aan vitamine C veroorzaakt scheurbuik. Hoewel zeldzaam, scheurbuik leidt tot ernstige symptomen en de dood kan veroorzaken. Mensen met een scheurbuik worden behandeld met vitamine C en moet onder medisch toezicht.

Sleutel tot rangen

Tekort aan vitamine C (scheurbuik)

Vele toepassingen voor vitamine C zijn voorgesteld, maar bewijs van het voordeel in wetenschappelijke studies ontbreekt. Vooral onderzoek naar astma, kanker en diabetes blijft onduidelijk en weinig voordeel werd gevonden voor de preventie van staar of hartziekte.

Het gebruik van vitamine C in de preventie of behandeling van verkoudheid blijft controversieel. Uitgebreid onderzoek is uitgevoerd. Overall, vitamine C ontbrak invloed op de ontwikkeling van verkoudheid en symptomen van verkoudheid. De duur van de koude enigszins ingekort. Met name mensen die in extreme omstandigheden, zoals soldaten in subarctische, skiërs en marathonlopers had 50% afname in het risico op een verkoudheid. Dit verdient gebied aanvullend onderzoek en kunnen van bijzonder belang voor atleten of personen in het leger zijn.

Onderstaande doseringen zijn gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek, publicaties, traditioneel gebruik, of deskundig advies. Veel kruiden en supplementen zijn niet grondig getest, en de veiligheid en effectiviteit kunnen niet worden bewezen. Merken kunnen anders worden gemaakt, met een variabele ingrediënten, zelfs binnen hetzelfde merk. Onderstaande doses kunnen niet van toepassing op alle producten. U dient product etiketten te lezen en te bespreken doses met een gekwalificeerde zorgverlener vóór aanvang van de behandeling.

De aanbevolen dagelijkse inname door de Amerikaanse Food and Nutrition Board van het Institute of Medicine voor mannen meer dan 18 jaar oud is 90 milligram vitamine C per dag, voor vrouwen meer dan 18 jaar oud is, is 75 milligram per dag, voor zwangere vrouwen meer dan 18 jaar oud, is 85 milligram per dag, en voor vrouwen die borstvoeding geven meer dan 18 jaar oud is, is 120 milligram per dag. Onlangs hebben sommige deskundigen zich af of de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid moet worden verhoogd. Anderen hebben een extra 35 milligram aanbevolen dagelijkse inname in sommige individuen, zoals rokers.

De bovengrens van inname (UL) moet voorkomen dat dagelijks meer dan 2.000 milligram bij mannen of vrouwen meer dan 18 jaar oud (met inbegrip van zwangere vrouwen of vrouwen die borstvoeding geven).

Vitamine C toegediend via de mond of injectie effectief is voor het genezen van scheurbuik. 100-250 milligram vitamine C werd gegeven door de mond vier keer per dag voor een week. Sommige deskundigen hebben 1-2 gram per dag per dag aanbevolen voor twee dagen, gevolgd door 500 milligram voor een week. Symptomen moeten beginnen te verbeteren binnen 24-48 uur, en worden volledig genezen binnen zeven dagen. De behandeling moet onder strikte medische begeleiding. Voor asymptomatische tekort aan vitamine C, kan een lagere dagelijkse doses worden gebruikt.

Verkoudheid preventie (extreme omgevingen)

Voor antioxidant effecten is 200-1000 mg vitamine C werd daags gedurende vier weken tot een jaar, 300-3,000 milligram vitamine C is geïnjecteerd in de ader, van een enkele dosis van een termijn van acht weken.

Ijzeropname enhancement

Voor de preventie van borstkanker, heeft 500 milligram vitamine C is genomen door de mond elke dag.

Urineweginfectie

Voor de preventie van kanker, heeft 120-2,000 milligram vitamine C genomen door de mond dagelijks zes tot acht jaar.

Ter voorkoming van verkoudheid bij mensen onder extreme omstandigheden, 200 mg of meer vitamine C is oraal dagelijks gedurende 14 dagen.

Leeftijdsgebonden maculaire degeneratie (AMD)

ziekte van Alzheimer

Anemie

Ter voorkoming van verkoudheid algemeen is 30-3,000 milligram vitamine C werden oraal dagelijks gedurende twee weken tot acht winters.

Voor het behandelen van de gewone verkoudheid, hebben 200 milligram tot 3 gram werden oraal dagelijks gedurende 3-5 dagen of langer.

antioxidant

Ter voorkoming complex regionaal pijnsyndroom bij mensen met pols fracturen is 500 milligram vitamine C werden oraal dagelijks gedurende 50 dagen.

Artritis (osteoartritis, reumatoïde artritis)

Voor de vruchtbaarheid, heeft 750 milligram vitamine C genomen door de mond per dag gedurende zes maanden.

Astma

Voor het hart, is 2 gram vitamine C gegeven via de mond voor de operatie, gevolgd door 1 gram per dag gedurende vijf dagen.

Voor H. pylori-infectie, heeft 400-1,000 milligram vitamine C is gegeven door de mond elke dag voor maximaal zeven weken.

Voor hoge bloeddruk, heeft 60-4,000 milligram vitamine C is gegeven door de mond dagelijks gedurende 6-16 weken.

Voor nierziekte, werd 3 gram vitamine C gegeven door mond voordat de nier-toxische procedure, dan 2 gram na de procedure in de avond en de volgende ochtend weer, 100-200 milligram vitamine C is genomen door de mond elke dag.

Voor leverziekte, heeft 120-3,000 milligram vitamine C genomen via de mond dagelijks gedurende één dag tot zes maanden; effectiviteit op leverziekte ontbrak.

Voor de verlenging van de levensduur, heeft 60-2,000 milligram vitamine C genomen via de mond dagelijks gedurende een maand tot 9,5 jaar.

Ter voorkoming van nitraat tolerantie, is 3-6 gram vitamine C is genomen door de mond elke dag.

Zwangerschap is 100-1000 mg vitamine C werd oraal tot vier maal per dag tijdens de zwangerschap tot de bevalling.

Voor prostaatkanker is 500 milligram vitamine C werden oraal dagelijks gedurende gemiddeld acht jaar.

Voor bloedarmoede is 200-300 milligram vitamine C geïnjecteerd in de ader drie keer per week gedurende 3-6 maanden.

Voor het voorkomen van jicht, heeft 500-1,500 milligram vitamine C uit de voeding en / of supplementen zijn daags ingenomen.

Voor huidveroudering, werden preparaten bevatten 5-10% vitamine C per dag op de huid.

De aanbevolen dagelijkse inname door de Amerikaanse Food and Nutrition Board van het Institute of Medicine voor zuigelingen 0-12 maanden oud is de hoeveelheid vitamine C in de moedermelk, voor kinderen 1-3 jaar oud is, is 15 milligram, voor kinderen 4- 8 jaar oud, het is 25 milligram, voor kinderen 9-13 jaar oud is, is 45 milligram, en voor jongeren 14-18 jaar oud, is 75 milligram voor jongens en 65 milligram voor meisjes. De aanvaardbare bovengrens van inname (UL) voor vitamine C zijn 400 milligram per dag voor kinderen 1-3 jaar oud, 650 milligram per dag voor kinderen van 4-8 jaar oud; 1200 milligram per dag voor kinderen 9-13 jaar oud, en 1.800 milligram per dag voor adolescenten en zwangere en zogende vrouwen 14-18 jaar oud.

Voor metabole afwijkingen, heeft 100 milligram vitamine C is genomen door de mond.

autisme

Voor scheurbuik of vitamine C-deficiëntie bij kinderen, werd 100-300 mg vitamine C werd oraal per dag in verdeelde doses gedurende twee weken. Oudere kinderen of grotere doses kunnen dichter bij volwassenen aanbevelingen vereisen. Als vitamine C niet beschikbaar is, kan sinaasappelsap worden gebruikt. Symptomen moeten beginnen te verbeteren binnen 24-48 uur, met een resolutie binnen zeven dagen. De behandeling moet onder strikte medische begeleiding.

Bloeden maagzweren veroorzaakt door aspirine

Deze toepassingen zijn getest in mensen of dieren. Veiligheid en effectiviteit zijn niet altijd bewezen. Sommige van deze voorwaarden zijn potentieel ernstig en moeten worden geëvalueerd door een gekwalificeerde zorgverlener.

Grading rationale

Onderstaande toepassingen zijn gebaseerd op traditie of wetenschappelijke theorieën. Zij hebben vaak niet grondig getest bij de mens, en de veiligheid en werkzaamheid zijn niet altijd bewezen. Sommige van deze voorwaarden zijn potentieel ernstig en moeten worden geëvalueerd door een gekwalificeerde zorgverlener.

Vitamine C in hoge doses kan interfereren met de bloedverdunnende effecten van aspirine, anticoagulantia zoals warfarine (Coumadin®) of heparine en anti-bloedplaatjes geneesmiddelen zoals clopidogrel (Plavix®).

Vitamine C kan van invloed zijn bloedsuikerspiegel. Voorzichtigheid is geboden bij het gebruik van medicijnen die ook de bloedsuikerspiegel kan beïnvloeden. Mensen die insuline of geneesmiddelen voor diabetes via de mond moet nauwlettend worden gevolgd door een gekwalificeerde professionele zorgverlener of een apotheker. Geneesmiddelenaanpassing noodzakelijk zijn.

Vitamine C kan de bloeddruk beïnvloeden. Voorzichtigheid is geboden bij mensen die agenten die de bloeddruk beïnvloeden.

Vitamine C kan ook interageren met acetaminofen, verzurende middelen, middelen voor de ziekte van Parkinson, middelen die het immuunsysteem beïnvloeden, middelen die de urinestroom verhogen, middelen voor astma, middelen voor hart, longen, maag of de darmen, middelen die voor de tanden, ogen of de huid, middelen die worden gebruikt om de hartslag, aldosereductaseremmers, maagzuurremmers, antibiotica, antikankermiddelen, aspirine, barbituraten, anticonceptie via de mond ingenomen, cholesterolverlagende middelen, oestrogenen, flufenazine, HIV medicijnen, indinavir, nier reguleren agenten, levodopa, nicardipine, nicotine-bevattende producten (zoals sigaretten, sigaren, pruimtabak, of nicotinepleisters), progesteron, protonpompremmers (PPI’s), en salicylaten.

preventie van borstkanker

Vitamine C in hoge doses kan interfereren met de bloedverdunnende effecten van anticoagulantia en anti-plaatjes kruiden en supplementen.

Burns

Vitamine C kan van invloed zijn bloedsuikerspiegel. Voorzichtigheid is geboden bij het gebruik van kruiden of supplementen die ook de bloedsuikerspiegel kan beïnvloeden. Bloedglucosegehalte kunnen mbt, en doses kunnen worden aangepast.

kankerpreventie

Vitamine C kan de bloeddruk beïnvloeden. Voorzichtigheid is geboden bij mensen die kruiden of supplementen die de bloeddruk beïnvloeden.

Kankerbehandeling

chemotherapie adjunct

Vitamine C kan ook interageren met acerola, verzurende kruiden en supplementen, aldosereductaseremmers, maagzuurremmers, antibiotica, middelen tegen kanker kruiden en supplementen, anti-oxidanten, antiretrovirale middelen, Cherokee rozenbottel, cholesterolverlagende kruiden en supplementen, chroom, koper, druivenpitten extract, grapefruit, kruiden en supplementen voor de ziekte van Parkinson, kruiden en supplementen die het immuunsysteem, kruiden en supplementen die urinestroom, kruiden en supplementen voor astma, kruiden en supplementen voor geboortebeperking, kruiden en supplementen voor hart, longen, maag verhogen beïnvloeden of de darmen, kruiden en supplementen worden gebruikt voor de tanden, ogen of de huid, kruiden en supplementen gebruikt om de hartslag, hormonale kruiden en supplementen, ijzer, nier kruiden en supplementen, luteïne, niacine, fyto-oestrogenen, phytoprogesterones, salicylaten, tabak reguleren, urine verzurende kruiden en supplementen, en vitamine B12 en E.

Deze informatie is gebaseerd op een systematische review bewerkt en peer-reviewed door bijdragen aan het Natural Standard Research Collaboration ().

monografie methodologie

Acide ascorbique (Frans), acide cévitamique (Frans), acide iso-ascorbique (Frans), acide L-ascorbique (Frans), ácido ascórbico (Spaanse), antiscorbutic vitamine, ascorbaat, ascorbaat de calcium, ascorbaat de sodium, ascorbinezuur ( AA), ascorbylpalmitaat, calciumascorbaat, cevitamic zuur, iso-ascorbinezuur, L-ascorbinezuur, ascorbaat magnesium, palmitaat d’ascorbinezuur (French), selenium ascorbaat, natriumascorbaat, vitamine C (Spaans), vitamine antiscorbutique (French) , vitamine C (Frans).

De Amerikaanse Food and Drug Administration heeft geen strikte reglementering voor kruiden en supplementen. Er is geen garantie voor de kracht, de zuiverheid of de veiligheid van de producten, en de effecten kunnen variëren. U dient altijd eerst het product labels. Als u een medische aandoening, of het nemen van andere drugs, kruiden of supplementen neemt, moet u een gekwalificeerd zorgverlener raadplegen alvorens het starten van een nieuwe therapie. Raadpleeg een zorgverlener onmiddellijk als u bijwerkingen.

Vermijd als gevoelige of allergisch bent voor elk aanwezig zijn in Vitamine C producten ingrediënten.

Vitamine C wordt algemeen beschouwd als veilig in hoeveelheden gewoonlijk verkregen uit de voeding. Vitamine C supplementen zijn ook over het algemeen beschouwd als veilig bij de meeste mensen in de aanbevolen hoeveelheden.

Vitamine C kan buikkrampen of pijn, borstpijn, tanderosie, duizeligheid, diarree, zwakte, vermoeidheid, blozen, darm verstopping, hoofdpijn, brandend maagzuur, verhoogd risico op longkanker, verhoogd risico op de ziekte van Parkinson, ontstoken slokdarm injectieplaats ongemak , misselijkheid, rode bloedcellen complicaties, huid tintelingen of irritatie, het vertragen van duurtraining, verdikking van de bloedvaten dicht bij het hart, urinaire complicaties, en braken.

Hoge doses vitamine C zijn gekoppeld aan meerdere bijwerkingen. Deze omvatten de bloedstolling, de dood (hart-gerelateerde), nierstenen, pro-oxidant effecten, problemen met de spijsvertering, en rode bloedcellen vernietiging. In geval van toxiciteit als gevolg massale inname van vitamine C, gedwongen vloeistoffen en diurese kan gunstig zijn.

Voorzichtigheid is geboden bij chronische, grote doses. Gezonde volwassenen die chronisch grote doses vitamine C kan een lage bloedspiegels van vitamine C te ervaren als ze stoppen met het nemen van de hoge doses en hervat de normale inname.

Vitamine C in hoge doses lijkt te interfereren met de bloedverdunnende effecten van anticoagulantia, zoals warfarine. Voorzichtigheid is geboden bij mensen met aandoeningen bloeden of degenen die geneesmiddelen die invloed hebben op bloeden. Doseren aanpassingen nodig zijn.

Vitamine C kan van invloed zijn bloedsuikerspiegel. Voorzichtigheid is geboden bij mensen met diabetes of hypoglycemie en bij patiënten die geneesmiddelen, kruiden of supplementen die invloed op de bloedsuikerspiegel. Bloedglucosewaarden moet mogelijk worden opgevolgd door een gekwalificeerde professionele zorgverlener of een apotheker. Geneesmiddelenaanpassing noodzakelijk zijn.

Vitamine C kan de bloeddruk verhogen. Voorzichtigheid is geboden bij mensen met een hoge bloeddruk.

Voorzichtigheid is geboden bij mensen met kanker (bijvoorbeeld longkanker), cataract, glucose-6-fosfaatdehydrogenase-deficiëntie, anemie en verwante aandoeningen, aandoeningen van de darmen, nierstenen of sikkelcelziekte.

Voorzichtigheid is geboden bij mensen na angioplastiek en bij zwangere vrouwen met een risico op een hoge bloeddruk tijdens de zwangerschap.

Voorzichtigheid is geboden bij meer dan de aanbevolen doses bij vrouwen die borstvoeding geven.

Voorzichtigheid is geboden bij mensen die antibiotica, middelen tegen kanker, HIV-geneesmiddelen, barbituraten, oestrogenen, flufenazine of ijzersupplementen.

Veneuze insufficiëntie

Darmkanker

Gebruik geïnjecteerd vitamine C voorzichtig, vooral bij hoge doses, omdat het kan leiden tot problemen nierfunctie.

Gebruik vitamine C-tabletten voorzichtig, als tanderosie kunnen optreden van het kauwen vitamine C tabletten vaak.

Vermijd bij mensen met een bekende allergie of overgevoeligheid voor enige ingrediënten in Vitamine C producten.

Vermijd hoge doses vitamine C bij mensen met aandoeningen verergerd door verhoogde zuur, zoals gevorderde leverziekte, jicht, een ziekte waarbij de nieren niet extra zuur uit het lichaam te verwijderen, of een ziekte met vroege afbraak van rode bloedcellen.

Vermijd hoge doses vitamine C bij mensen met nierfalen of bij patiënten die middelen die de nieren kunnen beschadigen.

Vitamine C inname van voedsel wordt over het algemeen beschouwd als veilig tijdens de zwangerschap en borstvoeding.

Voorzichtigheid is geboden bij meer dan de aanbevolen doseringen bij zwangere en zogende vrouwen.

Gebruik vitamine C voorzichtig in die het risico van hoge bloeddruk tijdens de zwangerschap.

Verkoudheid behandeling

Complex regionaal pijnsyndroom

cystic fibrosis

zwakzinnigheid

Diabetische oogziekte

Endometrial kankerpreventie

Erytropoëtische Protoporfyrie (EVP)

oefening herstel

Vruchtbaarheid

Galblaas ziekte

voorwaarden hart

H. pylori-infectie

Hoge bloeddruk

Hoge cholesterol

HIV (transmissie)

Ischemische hartziekte

Nierziekte

lead toxiciteit

levensverlenging

Bjelakovic G, Nikolova D, Gluud LL, et al. Antioxidant supplementen voor de preventie van sterfte bij gezonde deelnemers en mensen met verschillende ziekten. Cochrane.Database.Syst.Rev. 2012,3. CD007176; Coombes JS en Fassett RG. Antioxidant therapie bij hemodialyse mensen: een systematische review. Kidney Int 2012,81 (3):. 233-246; Cortes-Jofre M, Rueda JR, Corsini-Munoz G, et al. Geneesmiddelen voor het voorkomen van longkanker bij gezonde mensen. Cochrane.Database.Syst.Rev. 2012,10. CD002141; Dror DK en Allen LH. Interventies met vitaminen B6, B12 en C in de zwangerschap. Paediatr.Perinat.Epidemiol. 2012,26 Suppl. 1: 55-74; Evans JR en Lawrenson JG. Antioxidant vitaminen en mineralen voor het vertragen de progressie van leeftijdsgebonden maculaire degeneratie. Cochrane.Database.Syst.Rev. 2012,11:. CD000254; Harrison FE. Een kritisch vitamine C ter voorkoming van leeftijdsgerelateerde cognitieve achteruitgang en ziekte van Alzheimer. J Alzheimers.Dis. 2012,29 (4):. 711-726; Hemilä H en Chalker E. Vitamine C voor het voorkomen en behandelen van de gewone verkoudheid. Cochrane.Database.Syst.Rev. 2013,1. CD000980; Hovdenak N en Haram K. Invloed van mineralen en vitamine supplementen op de zwangerschap uitkomst. Eur.J Obstet.Gynecol.Reprod.Biol. . 2012,164 (2): 127-132>; Juraschek SP, Guallar E, Appel LJ, et al. Effecten van vitamine C suppletie op de bloeddruk: een meta-analyse van gerandomiseerde gecontroleerde studies. Am J Clin.Nutr 2012,95 (5):. 1079-1088; Konrad G en Katz A. Zijn medicatie beperkingen voor FOBT nodig ?: praktische adviezen op basis van een systematische review van de literatuur. Can.Fam.Physician 2012,58 (9): 939-948; Levis S en Theodore G. Samenvatting van AHRQ de vergelijkende effectiviteit herziening van de behandeling tot fracturen bij mannen en vrouwen met een lage botdichtheid of osteoporose te voorkomen:. Actualisering van het verslag van 2007 . J Pharm Manag.Care 2012,18 (4 Suppl B):. S1-15, Li H, Zou Y en Ding G. Dieetfactoren geassocieerd met tanderosie: een meta-analyse. PLoS.One. 2012,7 (8). E42626; Morris MC, Beckett LA, Scherr PA, et al. Vitamine E en vitamine C supplement gebruik en het risico van incidenten de ziekte van Alzheimer. Alzheimer Dis.Assoc.Disord. 1998,12 (3). 121-126; Perez L, L Heim, Sherzai A, et al. Voeding en vasculaire dementie. J Nutr Health Aging 2012,16 (4):. 319-324; Vodopivec-Jamsek V, de Jongh T, Gurol-Urganci I, et al. Mobiele telefoon messaging voor preventieve gezondheidszorg. Cochrane.Database.Syst.Rev. 2012,12: CD007457.

Deze evidence-based monografie is opgesteld door The Natural Standard Research Collaboration

Leverziekte

Longziekte

metabole afwijkingen

nitraat tolerantie

Nutritionele ondersteuning (baby’s)

ziekte van Parkinson

Lichamelijk werk capaciteit

Plaque (op de tanden)

Pneumonie (preventie)

Zwangerschap

decubitus

Prostaatkanker

Proteïnurie (albuminurie)

Veroudering van de huid (rimpels)

huidaandoeningen

beschadiging van de huid veroorzaakt door de zon

Huidpigmentatie aandoeningen

beroerte te voorkomen

Tetanus

Type 2 diabetes

Vulvovaginitis (ontsteking van de vagina)

Staar (oogziekte)

Verkoudheid preventie (algemeen)

ziektepreventie hart

Gebruikt op basis van traditie of theorie