vitamine D-deficiëntie: kan dat leiden tot een hoge bloeddruk?

Het is al lang bekend dat het krijgen van te weinig vitamine D verzwakt botten. De rol van vitamine D kan spelen bij het ontwikkelen van hoge bloeddruk en hart-en vaatziekten is minder duidelijk.

Vitamine D deficiëntie kan worden gekoppeld aan hartziekten en een groter risico op hoge bloeddruk (hypertensie). Er is echter meer onderzoek nodig. Het is te vroeg om te zeggen of te weinig vitamine D veroorzaakt hoge bloeddruk – of dat vitamine D-supplementen een rol bij de behandeling van hoge bloeddruk kan hebben.

Toch vitamine D blijft een belangrijke voedingsstof voor de gezondheid. Het Institute of Medicine beveelt 600 internationale eenheden (IE) vitamine D per dag voor volwassenen leeftijden van 19 tot 70. Voor volwassenen leeftijd 71 jaar en ouder, de aanbeveling toe tot 800 IE per dag.

Sommige artsen vragen zich af of deze niveaus toereikend zijn en denken dat het krijgen van meer vitamine D veel mensen ten goede zou komen. Echter, het Institute of Medicine beveelt aan dat volwassenen Vermijd het nemen van meer dan 4.000 IU per dag.

of te veel – – Als u denkt dat u te weinig krijgt zijn vitamine D, neem dan contact op met uw arts. Hij of zij kan een bloedonderzoek aanraden om het niveau van vitamine D in uw bloed te controleren.

Screening op vitamine D-deficiëntie is belangrijk bij Afro-Amerikanen en anderen met een donkere huid, als gevolg van verminderde natuurlijke aanmaak van vitamine D met blootstelling aan zon. Mensen die exposure hebben beperkt tot de zon, ouderen, mensen met bepaalde aandoeningen die niet in staat zijn om vitamine D effectief te absorberen en ook anderen kunnen profiteren van screening voor vitamine D-deficiëntie.

Met