vitamine D en MS: is er een verband?

Een studie uitgevoerd door onderzoekers van de Universiteit van Oxford en een ander uitgevoerd aan de New Jersey Medical School hebben gesuggereerd dat het handhaven van een adequaat niveau van vitamine D een beschermend effect kunnen hebben en het risico op het ontwikkelen van multiple sclerose (MS).

Een andere studie, uitgevoerd aan de Universiteit van Maastricht in Nederland en anderen suggereren dat voor mensen die al MS heeft, kan vitamine D de frequentie en de ernst van hun symptomen te verminderen. Meer onderzoek is nodig om deze bevindingen te beoordelen.

Wanneer een persoon heeft MS diens immuunsysteem de coating die de zenuwcellen beschermt. Uit onderzoek blijkt dat een verband tussen vitamine D en MS kan worden gekoppeld aan de positieve effecten van vitamine D heeft op het immuunsysteem.

Het verband tussen vitamine D en MS wordt versterkt door de associatie tussen zonlicht en het risico van MS. Hoe verder weg van de evenaar iemand leeft, hoe hoger het risico op MS. Zonlicht is het lichaam van de meest efficiënte bron voor vitamine D – suggereert dat blootstelling aan zonlicht bescherming kan bieden aan MS. Bovendien, in studies van groep verpleegsters, het risico op MS aanzienlijk lager voor vrouwen die 400 internationale eenheden (IU) of meer vitamine D per dag.

Screening op vitamine D-deficiëntie is belangrijk voor de Afro-Amerikanen en andere etnische groepen met een donkere huid, als gevolg van verminderde natuurlijke aanmaak van vitamine D door blootstelling aan zon.

Het Institute of Medicine beveelt 600 IE vitamine D per dag voor volwassenen leeftijden van 19 tot 70. De aanbeveling neemt toe tot 800 IU per dag voor volwassenen van 71 jaar en ouder.

Sommige artsen vragen zich af of deze niveaus toereikend zijn en denken dat het krijgen van meer vitamine D veel mensen ten goede zou komen. Echter, het Institute of Medicine beveelt aan dat volwassenen Vermijd het nemen van meer dan 4.000 IU per dag.

Als u zijn gediagnosticeerd met vitamine D-deficiëntie, kan het geschikt om te gebruiken tot 50.000 IU per week gedurende maximaal drie maanden totdat uw vitamine D-niveaus normaal geworden zijn, en dan overschakelen naar een onderhoudsdosis

Zeer grote doses vitamine D gedurende langere tijd kan resulteren in toxiciteit. Tekenen en symptomen zijn misselijkheid, braken, constipatie, slechte eetlust, zwakte en gewichtsverlies. Bovendien kan vitamine D toxiciteit leiden tot verhoogde niveaus van calcium in het bloed, hetgeen kan leiden tot nierstenen.

of te veel – – Als u denkt dat u te weinig krijgt zijn vitamine D, praten met uw arts over wat goed is voor jou.

Met

een bezoek aan uw arts