vitamine D en verwante verbindingen orale, parenterale

Vitaminen zijn verbindingen die je moet hebben voor de groei en gezondheid. Deze zijn nodig in slechts kleine hoeveelheden en zijn in het voedsel dat je eet. Vitamine D is nodig voor sterke botten en tanden.

Gebruikt Voor vitamine D en verwante verbindingen

Gebrek aan vitamine D kan leiden tot een aandoening genaamd rachitis, vooral bij kinderen, waarbij de botten en tanden zwak. Bij volwassenen kan het een aandoening genaamd osteomalacie, waarin calcium verloren uit beenderen, zodat ze zwak geworden veroorzaken. Uw arts kan deze problemen te behandelen door het voorschrijven van vitamine D voor u. Vitamine D wordt soms ook gebruikt om andere ziekten waarbij calcium niet goed door het lichaam te behandelen.

Ergocalciferol is de vorm van vitamine D die in vitaminesupplementen.

Enkele voorwaarden kunnen uw behoefte te verhogen voor vitamine D. Deze omvatten

Daarnaast kunnen individuen en borstvoeding krijgen die blootstelling aan zonlicht, alsook donkere huid individuen ontbreekt, eerder een vitamine D deficiëntie zijn. Verhoogde behoefte aan vitamine D moet worden bepaald door uw zorgverlener.

Alfacalcidol, calcifediol, calcitriol en dihydrotachysterol zijn vormen van vitamine D voor de behandeling hypocalcemie (niet voldoende calcium in het bloed). Alfacalcidol, calcifediol, calcitriol en worden ook gebruikt om bepaalde botziekte die kunnen ontstaan ​​bij nierziekte bij patiënten die nierdialyse ondergaan behandelen.

Beweringen dat vitamine D is effectief voor de behandeling van artritis en het voorkomen van bijziendheid of zenuw problemen zijn niet bewezen. Sommige psoriasis patiënten kunnen profiteren van de vitamine D-supplementen, maar hebben gecontroleerde onderzoeken niet uitgevoerd.

Injecteerbare vitamine D wordt gegeven door of onder toezicht van een beroepsbeoefenaar in de gezondheidszorg. Enkele sterke punten van ergocalciferol en alle sterke punten van alfacalcidol, calcifediol, calcitriol en dihydrotachysterol zijn alleen beschikbaar met een recept van uw arts. Andere sterke punten van ergocalciferol zijn zonder recept verkrijgbaar. Echter, kan het een goed idee om contact op met uw arts of apotheker voordat u vitamine D op uw eigen. Het nemen van grote hoeveelheden gedurende lange perioden kan ernstige ongewenste effecten veroorzaken.

Het belang van het dieet

Voor een goede gezondheid, is het belangrijk dat u een evenwichtige en gevarieerde voeding te eten. Volg zorgvuldig elke dieetprogramma uw zorgverlener kan aanbevelen. Voor uw specifieke dieet vitaminen en / of mineralen nodig heeft, vraag uw zorgverlener voor een lijst van geschikte voedsel. Als u denkt dat u niet genoeg vitaminen en / of mineralen in uw dieet, kunt u ervoor kiezen om een ​​voedingssupplement te nemen.

Vitamine D is van nature alleen in vis en vis-lever oliën. Het is echter ook gevonden in melk (vitamine D-verrijkte). Koken heeft geen invloed op de vitamine D in voedingsmiddelen. Vitamine D wordt ook wel de “zon vitamine”, omdat het is gemaakt in uw huid wanneer u wordt blootgesteld aan zonlicht. Als u een uitgebalanceerd dieet een week te eten en buiten in de zon ten minste 1,5 tot 2 uur, je moet krijgen van alle vitamine D die u nodig hebt.

Vitamines alleen zal niet de plaats van een goed dieet en zal geen energie leveren. Je lichaam heeft ook andere stoffen in voedsel zoals eiwitten, mineralen, koolhydraten en vetten. Vitaminen vaak zelf niet kan werken zonder de aanwezigheid van andere voedingsmiddelen. Zo is vet nodig opdat vitamine D kan worden opgenomen in het lichaam.

De dagelijkse hoeveelheid vitamine D nodig is gedefinieerd op verschillende manieren.

In het verleden hebben de RDA en RNI voor vitamine D zijn uitgedrukt in Units (U). Deze term is vervangen door microgram (mcg) vitamine D.

Normale dagelijkse aanbevolen inname in mcg en eenheden worden in het algemeen als volgt gedefinieerd

Onthouden

Als u het nemen van een voedingssupplement zonder voorschrift, aandachtig te lezen en volg de voorzorgsmaatregelen op het etiket. Voor deze supplementen, moet het volgende worden overwogen

Vertel uw arts als u ooit een ongewone of allergische reactie op geneesmiddelen in deze groep of andere geneesmiddelen hebben gehad. Vertel uw zorgverlener als u een andere soorten allergieën, zoals aan levensmiddelen kleurstoffen, conserveringsmiddelen, of dieren. Voor niet-receptplichtige producten, lees het etiket of de verpakking ingrediënten zorgvuldig.

Problemen bij kinderen zijn niet gemeld bij de inname van de normale dagelijkse aanbevolen hoeveelheden. Sommige studies hebben aangetoond dat baby’s die volledig borstvoeding krijgt, vooral met een donkere huidskleur moeders, en hebben weinig blootstelling aan zonlicht kunnen een risico van vitamine D-deficiëntie. Uw zorgverlener kan een vitamine / mineralen supplement dat bevat vitamine D. Sommige baby’s kunnen gevoelig zijn voor zelfs kleine hoeveelheden alfacalcidol, calcifediol, calcitriol, dihydrotachysterol of ergocalciferol zijn voorschrijven. Ook kunnen kinderen vertraagde groei vertonen bij het ontvangen van grote doses alfacalcidol, calcifediol, calcitriol, dihydrotachysterol of ergocalciferol lang.

Studies over doxercalciferol of paricalcitol zijn gedaan bij volwassen patiënten, en er is geen specifieke informatie vergelijken van het gebruik van doxercalciferol of paricalcitol bij kinderen gebruik in andere leeftijdsgroepen.

Problemen bij oudere volwassenen zijn niet gemeld bij de inname van de normale dagelijkse aanbevolen hoeveelheden. Studies hebben aangetoond dat oudere volwassenen lagere bloedspiegels van vitamine D dan jongere volwassenen, vooral degenen die weinig blootstelling aan zonlicht kan hebben. Uw zorgverlener kan u aanraden om een ​​vitamine supplement dat vitamine D bevat nemen

Het is vooral belangrijk dat u ontvangt voldoende vitamine D wanneer u zwanger wordt en dat u doorgaat met de juiste hoeveelheden vitaminen te ontvangen tijdens uw zwangerschap. De gezonde groei en ontwikkeling van de foetus afhankelijk van een constante aanvoer van voedingsstoffen uit de moeder.

Het kan nodig zijn vitamine D-supplementen als u een strikt vegetarisch (veganistisch-vegetarisch) en / of weinig blootstelling aan zonlicht en niet drinken vitamine D verrijkte melk.

Het nemen van teveel alfacalcidol, calcifediol, calcitriol, dihydrotachysterol of ergocalciferol kan ook schadelijk zijn voor de foetus. Inname van meer dan uw zorgverlener heeft aanbevolen kan ertoe leiden dat je baby gevoeliger dan normaal voor de effecten ervan, kan problemen veroorzaken met een klier genaamd de bijschildklier, en kan een defect in het hart van de baby veroorzaken.

Doxercalciferol of paricalcitol is niet onderzocht bij zwangere vrouwen. Echter, studies bij dieren hebben aangetoond dat paricalcitol problemen veroorzaakt bij pasgeborenen. Alvorens het nemen van vitamine d en verwante verbindingen, zorg ervoor dat uw arts op de hoogte als u zwanger bent of als u zwanger kan worden.

Het is vooral belangrijk dat u de juiste hoeveelheden vitamines krijgen, zodat je baby ook de vitamines die nodig zijn om goed te groeien krijgt. Zuigelingen die helemaal borstvoeding en hebben weinig blootstelling aan de zon kan vitamine D-supplementen nodig. Echter, het nemen van grote hoeveelheden van een voedingssupplement tijdens de borstvoeding schadelijk zijn voor de moeder en / of baby kan zijn en moet worden vermeden.

Alleen kleine hoeveelheden alfacalcidol, calcifediol, calcitriol, of dihydrotachysterol in de moedermelk terechtkomen en deze bedragen zijn niet gemeld om problemen in de verpleging baby’s.

Vóór het gebruik van vitamine D en verwante verbindingen

Het is niet bekend of doxercalciferol of paricalcitol overgaat in de moedermelk. Zorg ervoor dat u de risico’s en voordelen van het supplement hebben besproken met uw arts.

Hoewel bepaalde geneesmiddelen niet samen helemaal gebruikt, in andere gevallen twee verschillende geneesmiddelen kunnen samen worden gebruikt, zelfs als een interactie optreden. In deze gevallen kan uw arts de dosering te veranderen, of andere voorzorgsmaatregelen nodig zijn. Vertel uw arts als u het nemen van eventuele andere recept of nonprescription (over-the-counter [OTC]) geneeskunde.

Bepaalde geneesmiddelen mogen niet gebruikt worden op of rond het tijdstip van het eten van voedsel of het eten van bepaalde soorten voedsel, aangezien interacties kunnen optreden. Gebruik van alcohol of tabak met bepaalde geneesmiddelen kunnen ook leiden tot interacties optreden. Bespreek met uw arts het gebruik van uw geneesmiddel met voedsel, alcohol of tabak.

De aanwezigheid van andere medische problemen kunnen het gebruik van voedingssupplementen in deze klasse beïnvloeden. Zorg ervoor dat u uw arts als u nog andere medische problemen, vooral

Voor gebruik als voedingssupplement

Als u vragen heeft over dit contact op met uw zorgverlener.

Voor particulieren die de mondelinge vloeibare vorm van dit voedingssupplement

Terwijl u alfacalcidol, calcifediol, calcitriol, dihydrotachysterol, doxercalciferol of paricalcitol, kan uw zorgverlener wilt u een speciaal dieet volgen of een calcium supplement. Zorg ervoor dat u de instructies nauwkeurig opvolgt. Als u al het nemen van een calcium supplement of een geneesmiddel dat calcium, zorg ervoor dat uw zorgverlener weet.

Correct gebruik van vitamine D en verwante verbindingen

De dosis medicijnen in deze categorie verschillend voor verschillende patiënten. Volg uw arts orders of de aanwijzingen op het etiket. De volgende informatie omvat alleen de gemiddelde doses van deze geneesmiddelen. Als uw dosis is anders, doe het niet veranderen, tenzij uw arts u vertelt dat te doen.

De hoeveelheid geneesmiddel die u afhankelijk van de sterkte van het geneesmiddel. Ook het aantal doses u elke dag in te nemen, de toegestane tijd tussen de doses en de duur van het geneesmiddel in te nemen ben je afhankelijk van de medisch probleem waarvoor u gebruik van het geneesmiddel.

Bel uw arts of apotheker om instructies.

Voor gebruik als voedingssupplement: Als je mist het nemen van een voedingssupplement voor één of meerdere dagen is er geen reden tot bezorgdheid, omdat het enige tijd voor je lichaam om serieus te weinig vitaminen geworden neemt. Echter, als uw zorgverlener heeft aanbevolen dat u dit voedingssupplement te nemen, probeer te onthouden om het te nemen zoals voorgeschreven elke dag.

Als u het nemen van vitamine d en verwante verbindingen voor een ander doel dan als een voedingssupplement rede en u een dosis en uw doseringsschema is

Als u vragen heeft over dit contact op met uw zorgverlener.

Buiten het bereik van kinderen.

Voorzorgsmaatregelen tijdens het gebruik van vitamine D en verwante verbindingen

vitamine D en verwante verbindingen bijwerkingen

Bewaar het geneesmiddel in een afgesloten container bij kamertemperatuur, weg van warmte, vocht en direct licht. Vorstvrij bewaren.

Bewaar geen verouderde medicijnen of medicijnen niet meer nodig.

Voor particulieren nemen van vitamine D zonder voorschrift

Als u het nemen van vitamine d en verwante verbindingen voor een ander doel dan als een voedingssupplement reden, uw arts moet uw vooruitgang bij regelmatige bezoeken controleren om ervoor te zorgen dat het geen ongewenste effecten veroorzaakt.

Gebruik geen nonprescription geen rekening (over-the-counter [OTC]) medicijnen of voedingssupplement dat calcium, fosfor, of vitamine D tijdens het gebruik van een van deze voedingssupplementen, tenzij u heeft verteld te doen door uw zorgverlener bevat . De extra calcium, fosfor of vitamine D kan de kans op bijwerkingen verhogen.

Niet maagzuurremmers of andere geneesmiddelen die magnesium terwijl u één van deze geneesmiddelen te nemen. Rekening houdend met deze geneesmiddelen samen kan ongewenste effecten veroorzaken.

Samen met zijn nodig effecten heeft, kan een voedingssupplement een aantal ongewenste effecten veroorzaken. Alfacalcidol, calcifediol, calcitriol, dihydrotachysterol en ergocalciferol meestal niet veroorzaken geen bijwerkingen wanneer genomen zoals voorgeschreven. Echter, het nemen van grote hoeveelheden over een periode van tijd kunnen sommige ongewenste effecten die ernstig kan zijn.

Neem contact op met uw arts onmiddellijk als één van de volgende bijwerkingen optreden

Neem contact op met uw arts zo spoedig mogelijk als een van de volgende bijwerkingen optreden

Andere bijwerkingen die niet in de lijst kan zich ook voordoen bij sommige patiënten. Als u nog andere effecten opmerkt, contact op met uw zorgverlener.