vitaminen en mineralen: hoeveel moet u nemen?

Je wandeling langs de apotheek eilanden over wat lijkt een eenvoudige missie: pick-up enkele vitamines. Maar een snelle blik op het etiket van een fles kunnen sturen u lopen voor een woordenboek. Dingen als “RDA” of “DV” zijn slechts een paar voorbeelden van een alfabet soep die er op veel pakketten. Maar wanhoop niet. Wij helpen u demystificeren richtlijnen aan te vullen.

Veel van de termen die u ziet op etiketten of aan te vullen websites die u kunnen helpen begrijpen hoe veel van de vitaminen of mineralen die u moet nemen. Bijvoorbeeld, hier zijn enkele regelgeving opgesteld door het Institute of Medicine

De RDA (aanbevolen dagelijkse hoeveelheid) en de AI (Adequate Intake) zijn de bedragen van een vitamine of mineraal u nodig heeft om gezond te houden en blijf goed gevoed. Ze zijn afgestemd op vrouwen, mannen, en specifieke leeftijdsgroepen.

De UL (maximaal toelaatbare inname) is het maximale bedrag van de dagelijkse vitaminen en mineralen die u veilig zonder het risico van een overdosis of ernstige bijwerkingen kunnen nemen. Voor bepaalde voedingsstoffen, hoe hoger loopt u boven UL, hoe groter de kans dat je problemen.

Gescheiden van de RDA en de UL, de Food and Drug Administration gebruikt een andere maat voor de voedingsstoffen die u nodig hebt

De DV (Daily Value) is de enige meting die u op eten en supplement labels vindt. Dat komt omdat de ruimte beperkt is, en er is behoefte aan een enkel referentienummer. Dat aantal is de hoeveelheid van een vitamine of voedingsstof die je zou moeten krijgen voor top gezondheid van een dieet van 2000 calorie├źn per dag. De DV soms dezelfde als de RDA.

Ik gebruik coupon; Ik koop winkel merk; Ik shop in discounter; Ik heb geen vitaminen of supplementen te nemen

Hoewel de details verschillend kunnen zijn, bedenk dan dat de RDA en DV beide zijn ingesteld om u te helpen de voedingsstoffen die je nodig hebt om ziekte te voorkomen en problemen die worden veroorzaakt door gebrek aan voeding te voorkomen.

Omdat hoge doses van sommige supplementen risico’s kunnen hebben, hoe weet je wanneer het OK is om meer dan de RDA of DV nemen?

Een manier is om te zoeken naar de UL (aanvaardbare bovengrens van inneming) van een voedingsstof. Met veel vitaminen en mineralen, kunt u veilig een dosis veel hoger dan de RDA of DV zonder komt dicht bij de UB.