voltaren ophtha

Gebruikt Voor Voltaren Ophtha

Therapeutische klasse: Ophthalmologic Agent

Farmacologische klasse: Diclofenac

Chemische Klasse: Diclofenac

Dit geneesmiddel is alleen verkrijgbaar met een recept van uw arts.

Bij de beslissing om een ​​medicijn te gebruiken, moeten de risico’s van het geneesmiddel worden afgewogen tegen het goed zal doen. Dit is een beslissing die u en uw arts zal maken. Voor dit geneesmiddel, moet het volgende worden overwogen

Vertel uw arts als u ooit een ongewone of allergische reactie op dit geneesmiddel of andere geneesmiddelen hebben gehad. Vertel uw zorgverlener als u een andere soorten allergieën, zoals voor voedsel, kleurstoffen, conserveringsmiddelen, of dieren. Voor niet-receptplichtige producten, lees het etiket of de verpakking ingrediënten zorgvuldig.

Passende studies zijn niet uitgevoerd naar de relatie van de leeftijd aan de gevolgen van diclofenac oogdruppels in de pediatrische populatie. De veiligheid en werkzaamheid zijn niet vastgesteld.

Voordat u Voltaren Ophtha

Passende studies uitgevoerd tot op heden niet aangetoond geriatrische-specifieke problemen die het nut van diclofenac oogdruppels bij ouderen zou beperken.

Hoewel bepaalde geneesmiddelen niet samen helemaal gebruikt, in andere gevallen twee verschillende geneesmiddelen kunnen samen worden gebruikt, zelfs als een interactie optreden. In deze gevallen kan uw arts de dosering te veranderen, of andere voorzorgsmaatregelen nodig zijn. Vertel uw arts als u het nemen van eventuele andere recept of nonprescription (over-the-counter [OTC]) geneeskunde.

Bepaalde geneesmiddelen mogen niet gebruikt worden op of rond het tijdstip van het eten van voedsel of het eten van bepaalde soorten voedsel, aangezien interacties kunnen optreden. Gebruik van alcohol of tabak met bepaalde geneesmiddelen kunnen ook leiden tot interacties optreden. Bespreek met uw arts het gebruik van uw geneesmiddel met voedsel, alcohol of tabak.

De aanwezigheid van andere medische problemen kunnen het gebruik van dit geneesmiddel beïnvloeden. Zorg ervoor dat u uw arts als u nog andere medische problemen, vooral

Dit gedeelte bevat informatie over het juiste gebruik van een aantal producten die diclofenac bevatten. Het kan niet specifiek Voltaren Ophtha zijn. Gelieve te lezen met zorg.

Uw oogarts zal u vertellen hoeveel van dit geneesmiddel te gebruiken en hoe vaak. Gebruik niet meer medicijnen of het gebruiken vaker dan uw arts u dat zegt. Dit geneesmiddel is niet voor langdurig gebruik.

Houd het gebruik van dit geneesmiddel gedurende ten minste 2 weken, tenzij je oog arts u anders.

Als u het dragen van contactlenzen, verwijder ze dan tijdens het gebruik van dit geneesmiddel. Praat met uw oogarts over dit als u vragen hebt.

Om de oogdruppels gebruiken

De dosis van dit geneesmiddel zal verschillend zijn voor verschillende patiënten. Volg uw arts orders of de aanwijzingen op het etiket. De volgende informatie bevat alleen de gemiddelde doses van dit geneesmiddel. Als uw dosis is anders, doe het niet veranderen, tenzij uw arts u vertelt dat te doen.

De hoeveelheid geneesmiddel die u afhankelijk van de sterkte van het geneesmiddel. Ook het aantal doses u elke dag in te nemen, de toegestane tijd tussen de doses en de duur van het geneesmiddel in te nemen ben je afhankelijk van de medisch probleem waarvoor u gebruik van het geneesmiddel.

Als u een dosis van dit geneesmiddel, breng het zo snel mogelijk. Echter, als het bijna tijd is voor uw volgende dosis, sla de gemiste dosis over en ga terug naar uw normale doseringsschema.

Bewaar het geneesmiddel in een afgesloten container bij kamertemperatuur, weg van warmte, vocht en direct licht. Vorstvrij bewaren.

Buiten het bereik van kinderen.

Bewaar geen verouderde medicijnen of medicijnen niet meer nodig.

Vraag uw zorgverlener hoe je zou moeten ontdoen van alle medicijnen die u niet gebruikt.

Uw oogarts zal uw ogen te checken bij regelmatige bezoeken om te controleren of het goed werkt en niet is ongewenste effecten veroorzaken.

Als uw symptomen niet binnen een paar dagen of als ze verergeren verbeteren, contact op met uw oogarts.

Correct gebruik van diclofenac

Langzame of vertraagde genezing kan optreden tijdens het gebruik van dit geneesmiddel. Vraag uw oogarts voordat u dit geneesmiddel samen met een lokaal corticosteroïd (bijvoorbeeld, betamethason, hydrocortison).

Het gebruik van dit geneesmiddel kan het risico van het hebben van oog of visie problemen (bijvoorbeeld keratitis of andere hoornvlies problemen) te verhogen. Stop met het gebruik van dit geneesmiddel en raadpleeg uw oogarts meteen als u wazig zien, veranderingen in het gezichtsvermogen, of roodheid van het oog, irritatie, of pijn tijdens het gebruik van dit geneesmiddel.

Zorg ervoor dat uw oogarts weet dat als je zwanger bent. Gebruik dit geneesmiddel niet te gebruiken tijdens het laatste deel van een zwangerschap, tenzij uw arts u dat zegt.

Terwijl de toepassing van het medicijn, zal uw ogen waarschijnlijk prikken of verbranden voor een korte tijd. Dit is te verwachten.

Heb andere geneesmiddelen niet te gebruiken, tenzij ze met uw oogarts besproken. Dit is inclusief recept of nonprescription (over-the-counter [OTC]) geneesmiddelen en kruiden of vitaminesupplementen.

Samen met zijn nodig effecten, kan een geneesmiddel enige ongewenste effecten veroorzaken. Hoewel niet alle van deze bijwerkingen kunnen optreden, als ze optreden kunnen ze medische hulp nodig.

Neem contact op met uw arts of verpleegkundige onmiddellijk als een van de volgende bijwerkingen optreden

Sommige bijwerkingen kunnen optreden die meestal geen directe medische zorg nodig hebben. Deze bijwerkingen kunnen verdwijnen tijdens de behandeling als uw lichaam zich aanpast aan het geneesmiddel. Ook kan uw zorgverlener in staat zijn om u te vertellen over manieren om te voorkomen of te verminderen een aantal van deze bijwerkingen. Neem contact op met uw zorgverlener als één van de volgende bijwerkingen blijven of hinderlijk zijn of als u vragen heeft over hen

Voorzorgsmaatregelen tijdens het gebruik van Voltaren Ophtha

Andere bijwerkingen die niet in de lijst kan zich ook voordoen bij sommige patiënten. Als u nog andere effecten opmerkt, contact op met uw zorgverlener.

alleen de beschikbaarheid Rx Recept

Zwangerschap Categorie C risico kan niet worden uitgesloten

CSA Schedule N geen gecontroleerde drug

Goedkeuring Geschiedeniskalender Drug geschiedenis aan de FDA

Voltaren Ophtha Side Effects

diclofenac oogheelkundige

Postoperatieve oogontsteking diclofenac oogheelkundige, prednisolon oogheelkundige, ketorolac oogheelkundige, Lotemax, Durezol

Hoornvlieszweer prednison, ciprofloxacine oogheelkundige, diclofenac oogheelkundige, levofloxacine oogheelkundige, Deltasone

Conjunctivitis diclofenac oogheelkundige, triamcinolon, dexamethason oogheelkundige, ceftriaxon, Rocephin, Lotemax

Keratoconjunctivitis diclofenac oogheelkundige, cromolyn oogheelkundige, Maxitrol, Blephamide, Cortisporin oogheelkundige Suspension, Neo-Poly-Dex