Vrouwen: sterven voor een drankje

Mark Holmes, een alcohol liaison verpleegkundige op Queen’s Medical Centre in Nottingham, beschrijft de risico’s van het drinken voor vrouwen.

Op mijn ziekenhuis, krijgen we een veel vrouwen in hun jaren ’30 en ’40 met een ernstige leveraandoening. De meeste mensen zijn zwaar drinken (meer dan 35 eenheden per week) gedurende ten minste zes tot 10 jaar voordat ze uiteindelijk in het ziekenhuis met ernstige problemen. Een paar grote glazen wijn per dag kan u tot 35 eenheden aan het einde van de week.

Dat hangt af van hoe weinig en hoe sterk de drankjes zijn. Op lange termijn zwaar drinken kan uw lever, die nodig heeft om goed te functioneren af ​​te breken alcohol beschadigen. In extreme gevallen, alcoholische leverbeschadiging eindigt cirrose, wat kan leiden tot leverfalen en overlijden voltooien.

Het probleem met leverbeschadiging is dat er geen tekenen. Vaak weet je niet je hebt het tot je een slechte zaak heb er ook geen pijn kunnen zijn. Leverziekte kan geelzucht veroorzaken. Dit kan leiden tot ernstige gezondheidsproblemen complicaties of zelfs doden.

Wat voor soort alcohol problemen zie je onder de vrouwen?

“Je zou ook schade aan uw spijsvertering en de ontwikkeling van pancreatitis. De symptomen van de laatste omvatten aanslagen van extreme buikpijn en braken. Alcohol is gekoppeld aan ongeveer 3% van alle kankers. Het kan ook bijdragen aan geestelijke gezondheidsproblemen, veroorzaakt huidaandoeningen en verhogen bloeddruk.”

Als je drinkt meer dan 14 eenheden per week op een regelmatige basis, je drinkt te veel en lopen het risico van schade. Het is echt niet veel nodig om deze grenzen te bereiken. In toenemende mate, drankjes het aantal eenheden duidelijk aangegeven op de flessen of blikjes.

Een UK unit is 10 ml (of acht gram) zuivere alcohol. Dit is gelijk aan

Je kunt erachter komen hoeveel eenheden zijn er in verschillende soorten en merken van drankjes met de Drinkaware unit rekenmachine.

Als je overdrijven één nacht, wacht ten minste 48 uur voor geen alcohol drinkt weer. Het zal uw lichaam de tijd geven om te herstellen.

Zijn de mensen die het maken van opmerkingen over hoeveel je drinkt? Heeft u vaak zo dronken dat je vergeet wat je ‘s nachts deed voordat? Ooit merkt dat je angstig gevoel over het krijgen van uw volgende drankje of heb je begon te voelen schuldig over je alcoholgebruik? Heeft u beginnen met het drinken in de ochtend? Als een van deze vertrouwde geluid, kunt u het ontwikkelen van een probleem.

Wat is er mis met een paar drankjes elke nacht?

Als u advies nodig heeft, zal uw arts in staat zijn om te helpen en u in contact brengen met de bronnen van informatie en advies, of met steungroepen in uw omgeving.

“Probeer afgewisseld alcoholische dranken met zachte degenen, of je drankjes ‘long’ met soda, tonic of andere niet-alcoholische mixers te maken. Doe het rustig aan. Drink meer langzaam en je zult niet het gevoel bijna zo ruw de volgende dag.”

Hier zijn enkele andere tips over het kappen.

1/9 /

een halve pint bier, pils of cider op 3,5% alcohol (ABV: u kunt deze vinden op het etiket), een enkele maatregel (25 ml) van de geest, zoals whisky, gin, rum of wodka, op 40% ABV , de helft van een standaard (175 ml) glas wijn bij 11,5% ABV

1/9 /

Hoeveel alcohol is te veel?

diensten

plaats

Suzanne bijna gestorven aan drank en beschadigde haar lever zo veel dat weer het drinken van haar kon doden

‘Sociale drinkers’ kunnen veroorzaken net zo veel schade aan hun gezondheid als binge drinkers en alcoholisten

Hoe werk ik hoeveel eenheden alcohol ik drink?

Praktische tips om u te helpen gekapt, plus informatie over een laag risico drinken, hoe alcohol effecten van uw gezondheid, en het begrijpen van eenheden

Gezond leven advies voor vrouwen van 40 tot 60. Inclusief echte verhalen over het verliezen van gewicht en alcohol gevaren

Wat als ik de alcohol overdrijven?

Hoe weet ik of ik een drankprobleem?

Hoe kan ik bezuinigen op het drinken?

Diensten in de buurt

‘Alcohol draaide mijn gezicht gele’

Bent u een sociale drinker?

Drinken en alcohol

 40-60