Vyvanse toepassingen, dosering, bijwerkingen en waarschuwingen

Wat is Vyvanse?

Vyvanse wordt gebruikt voor de behandeling van Attention Deficit Hyperactivity Disorder (ADHD) bij volwassenen en kinderen die minstens 6 jaar oud.

Vyvanse wordt ook gebruikt voor de behandeling van matige tot ernstige eetbuienstoornis bij volwassenen. Dit geneesmiddel wordt niet gebruikt voor obesitas of gewichtsverlies.

Do Vyvanse niet gebruiken als u een MAO-remmer hebben plaatsgevonden in de afgelopen 14 dagen. Een gevaarlijke drug interactie kan plaatsvinden. MAO-remmers zijn onder isocarboxazid, linezolid, methyleenblauw injectie, fenelzine, rasagiline, selegiline, tranylcypromine, en anderen.

Belangrijke gegevens

Vyvanse is een drug van misbruik en kan verslavend zijn. Blijf op de hoogte van het bedrag van het geneesmiddel dat wordt gebruikt van elke nieuwe fles. U dient zich ervan bewust te zijn als iemand met behulp van uw geneesmiddel niet goed of zonder voorschrift. Met behulp van deze medicatie niet goed kan de dood of ernstige bijwerkingen op het hart veroorzaken.

Je moet geen gebruik maken van Vyvanse als u allergisch bent lisdexamfetamine zijn.

Do Vyvanse niet gebruiken als u een MAO-remmer hebben plaatsgevonden in de afgelopen 14 dagen. Een gevaarlijke drug interactie kan plaatsvinden. MAO-remmers zijn onder isocarboxazid, linezolid, methyleenblauw injectie, fenelzine, rasagiline, selegiline, tranylcypromine, en anderen.

Sommige stimulerende middelen zijn plotselinge dood veroorzaakt bij mensen met ernstige hartproblemen of aangeboren hartafwijkingen. Vertel uw arts als u

Voordat u dit geneesmiddel

hart-en vaatziekten, hartritmestoornissen

hoge bloeddruk

coronaire hartziekte (aderverkalking); of

geschiedenis van een hartaanval.

Om ervoor te zorgen dat dit geneesmiddel veilig is voor u, vertel uw arts als u

nierziekte

problemen met de bloedsomloop

perifere vasculaire aandoeningen zoals het syndroom van Raynaud

een persoonlijke of familiale voorgeschiedenis van psychische aandoening, psychotische stoornis, bipolaire stoornis, depressie of zelfmoordpoging; of

als je een antidepressivum te nemen.

de overheid zwangerschap categorie C. Het is niet bekend of dit medicijn een ongeboren baby zal schaden. Echter, lisdexamfetamine vroeggeboorte, een laag geboortegewicht, of ontwenningsverschijnselen veroorzaken in een pasgeboren baby als de moeder neemt Vyvanse tijdens de zwangerschap. Vertel uw arts als u zwanger bent of van plan bent zwanger te worden tijdens het gebruik van deze medicatie.

Zie ook: de zwangerschap en borstvoeding waarschuwingen (in meer detail)

Lisdexamfetamine kan overgaan in de moedermelk en kan een zogende baby schaden. Vertel uw arts als u borstvoeding geeft een baby zijn.

Vyvanse is niet goedgekeurd voor de behandeling van ADHD bij een kind jonger dan 6 jaar oud. Dit geneesmiddel is niet goedgekeurd voor de behandeling van binge eating disorder in iemand jonger dan 18 jaar oud.

Langdurig gebruik van Vyvanse kunnen vertragen de groei van een kind. Vertel uw arts als het kind met behulp van deze medicatie niet groeit of het verkrijgen van gewicht naar behoren.

Do Vyvanse niet geven aan een kind jonger dan 6 jaar oud, zonder het advies van een arts.

Neem Vyvanse precies zoals voorgeschreven door uw arts. Volg alle aanwijzingen op uw recept label. Uw arts kan incidenteel uw dosis veranderen om ervoor te zorgen dat u de beste resultaten te krijgen. Neem dit geneesmiddel niet in grotere of kleinere hoeveelheden of langer dan aanbevolen.

Lisdexamfetamine is een drug van misbruik en kan verslavend zijn. Blijf op de hoogte van het bedrag van het geneesmiddel dat wordt gebruikt van elke nieuwe fles. U dient zich ervan bewust te zijn als iemand met behulp van uw geneesmiddel niet goed of zonder voorschrift. Met behulp van deze medicatie niet goed kan de dood of ernstige bijwerkingen op het hart veroorzaken.

Vyvanse moet worden genomen in de ochtend met of zonder voedsel.

Hoe moet ik Vyvanse te nemen?

Neem dit geneesmiddel niet in de avond, omdat het slaap problemen kunnen veroorzaken (slapeloosheid).

Niet fijn, kauwen, breken, of verdeel een capsule. Slik de capsule in zijn geheel. Om het slikken gemakkelijker te maken, kunt u de capsule openen en strooi het geneesmiddel in een glas water of meng het met yoghurt. Nadat het geneesmiddel is opgelost, drinken of eten onmiddellijk het mengsel. Niet opslaan voor later gebruik.

Uw arts moet uw vooruitgang te controleren op een regelmatige basis. Uw bloeddruk en hartslag zal moeten vaak worden gecontroleerd.

Bewaren bij kamertemperatuur weg van vocht, warmte en licht.

Gooi ongebruikte of verlopen Vyvanse in een afgesloten container of zak. Vraag uw apotheker waar te lokaliseren een gemeenschap farmaceutische terugnemen desinvesteringsprogramma.

Neem de gemiste dosis zodra u eraan denkt. Sla de gemiste dosis over als het bijna tijd is voor uw volgende dosis, of als het al avond. Inname van dit geneesmiddel laat op de dag kan slaapproblemen veroorzaken. Geen extra medicijnen te nemen om de gemiste dosis.

 Een overdosis van lisdexamfetamine kan fataal zijn.

Overdosering symptomen kunnen rusteloosheid, beven, spiertrekkingen, snelle ademhaling, verwardheid, hallucinaties, paniek, agressiviteit, spierpijn of gevoeligheid, spierzwakte, koorts of griepachtige verschijnselen, en donker gekleurde urine. Deze symptomen kunnen worden gevolgd door depressie en vermoeidheid. Andere overdosis symptomen zijn misselijkheid, braken, diarree, maagpijn, onregelmatige hartslag, licht gevoel in het hoofd, flauwvallen, inbeslagneming (convulsies) of coma.

Vyvanse kan je denken of reacties aantasten. Wees voorzichtig als u rijdt of iets dat vereist dat u alert te doen.

Get dringende medische hulp als u een van deze symptomen van een allergische reactie op Vyvanse: netelroos; ademhalingsproblemen; zwelling van uw gezicht, lippen, tong of keel.

Stop met het gebruik Vyvanse en bel uw arts onmiddellijk als u

pijn op de borst, kortademigheid, snelle of onregelmatige hartslag

Wat gebeurt er als ik een dosis gemist?

verwarring, paranoia, ongewone gedachten of gedrag, hallucinaties

Wat gebeurt er als ik een overdosis?

onverklaarbare spierpijn, gevoeligheid of zwakte

penis erectie is pijnlijk en duurt 4 uur of langer (zeldzaam); of

Wat moet ik vermijden?

gevoelloosheid, pijn, koude gevoel, onverklaarbare wonden, of huidskleur veranderingen (vaal, rood of blauw uiterlijk) in uw vingers of tenen.

Vaak Vyvanse bijwerkingen kunnen zijn

droge mond, verlies van eetlust, gewichtsverlies

Vyvanse bijwerkingen

slaapproblemen (slapeloosheid)

duizeligheid, gevoel prikkelbaar; of

misselijkheid, braken, buikpijn, diarree.

Dit is niet een volledige lijst van bijwerkingen en anderen kunnen optreden. Bel uw arts voor medisch advies over de bijwerkingen. U kan bijwerkingen te melden aan de overheid bij de regering-1088.

Gebruikelijke dosis voor volwassenen voor Attention Deficit Disorder

Aanvangsdosering: 30 mg oraal eenmaal per dag in de ochtend; Eventueel kan de eerste dosering per week met 10 mg tot 20 mg ongeveer een keer tot een maximale dagelijkse dosis van 70 mg. Handhaving van de patiënten op hun optimale dosis.

Gebruikelijke pediatrische dosis voor Attention Deficit Disorder

6 jaar of ouder; Aanvangsdosering: 30 mg oraal eenmaal per dag in de ochtend; Eventueel kan de eerste dosering per week met 10 mg tot 20 mg ongeveer een keer tot een maximale dagelijkse dosis van 70 mg. Handhaving van de patiënten op hun optimale dosis .; Vyvanse is niet onderzocht bij kinderen jonger dan 6 jaar. Lange-termijn effecten van amfetaminen bij kinderen is niet goed vastgesteld. Amfetaminen worden niet aanbevolen voor gebruik bij kinderen jonger dan 3 jaar.

Vraag uw arts voordat u een maagzuur geneeskunde. Sommige van deze geneesmiddelen kunnen de manier waarop uw lichaam absorbeert Vyvanse te veranderen, en kan de bijwerkingen.

Andere geneesmiddelen kunnen interageren met lisdexamfetamine, inclusief recept en over-the-counter geneesmiddelen, vitaminen en plantaardige producten. Vertel elk van uw zorgverleners over alle geneesmiddelen die u nu en eventuele medicijnen die u start of stopt met het gebruik.

7.05.2015-05-15, 11:27:27.

Zwangerschap Categorie C risico kan niet worden uitgesloten

CSA Schedule 2 High potentieel voor misbruik

Goedkeuring Geschiedeniskalender Drug geschiedenis aan de overheid

Binge Eating Disorder lisdexamfetamine

ADHD Adderall, methylfenidaat, Ritalin, Strattera, Concerta, Adderall XR, Focalin, amfetamine / dextroamfetamine, Focalin XR, atomoxetine, Quillivant XR, dexmethylfenidaat

Vyvanse doseren informatie

Welke andere drugs zullen Vyvanse beïnvloeden?

Vyvanse (lisdexamfetamine)