waakzaam wachten (surveillance) voor non-Hodgkin lymfoom’s

Waakzaam wachten (toezicht) is een periode in de behandeling van sommige vormen van non-Hodgkin lymfoom (NHL) waarin u niet met de behandeling. Het betekent niet dat je artsen geven of weigeren om u behandeling te geven.

Gedurende deze tijd, zult u

Waakzaam wachten kan een optie voor u als zijn

Waakzaam wachten is vaak net zo effectief als andere behandelingen voor sommige vormen van lymfoom non-Hodgkin lymfoom (NHL). Sommige mensen met een langzaam groeiende NHL kan een lange tijd zonder symptomen leven.

Er schijnen niet om eventuele risico’s die betrokken zijn bij afwachtend beleid voor sommige soorten van NHL wanneer u wordt nauwlettend gadegeslagen door uw arts. Als uw lymfoom veranderingen, kunnen andere behandelingen, zoals chemotherapie of bestraling worden gebruikt om uw ziekte te bestrijden.

Waakzaam wachten kan een goede optie zijn als uw lymfoom is niet het type dat kan worden genezen met standaard therapie, je niet hebben lastig symptomen, en de standaard therapie is niet waarschijnlijk dat je leven te verlengen.

Ontvang periodieke medische tests, met inbegrip van de borst röntgenfoto’s, CT-scans en bloedonderzoek, zoals scheikunde schermen en complete bloedbeeld (CBC); Raadpleeg uw arts op een regelmatige basis; Wordt verteld welke symptomen onmiddellijk aan uw arts te melden.

Waakzaam wachten eindigt wanneer één van de volgende situaties zich voordoet

Vul het speciale behandeling informatieformulier (PDF) (Wat is een PDF-document?) Om u te helpen deze behandeling te begrijpen.

Anne C. Poinier, MD – Interne Medicin; Douglas A. Stewart, MD – Medical Oncology

Uw lymfoom is traag groeiende (indolente of low-grade); Uw lymfoom kan een soort die niet goed reageren op chemotherapie of radiotherapie in de huidige staat te zijn; U bent comfortabel wonen en geen significante symptomen van uw lymphoma niet.

14 november 2014

Symptomen ontwikkelen; Lymfoom tumorgrootte toeneemt; Organen niet normaal functioneren.