Waarom 5 EEN DAG?

Groenten en fruit zijn onderdeel van een gezonde, evenwichtige voeding en kan ons helpen gezond te blijven. Het is belangrijk dat we genoeg van hen te eten.

Uit onderzoek blijkt er aanzienlijke voordelen voor de gezondheid te krijgen van ten minste vijf 80g porties van een verscheidenheid aan groenten en fruit per dag. Dat is vijf porties groenten en fruit in de totale, niet vijf porties per stuk.

De 5 A DAY campagne is gebaseerd op advies van de World Health Organization, die adviseert het eten van een minimum van 400 g groenten en fruit per dag om het risico op ernstige gezondheidsproblemen, zoals hart-en vaatziekten, beroerte en sommige vormen van kanker te verlagen.

Groenten en fruit zijn meestal ook laag in vet en calorieën (op voorwaarde dat je ze niet bakken of braden ze in veel olie). Dat is de reden waarom het eten van hen kan helpen om een ​​gezond gewicht te behouden en je hart gezond.

Vijf redenen om vijf porties groenten en fruit te eten

Om het meeste uit uw 5 A DAY te krijgen, moet je vijf porties omvatten een scala van groenten en fruit. Dit komt omdat verschillende vruchten en groenten verschillende combinaties van vezels, vitaminen, mineralen en andere voedingsstoffen.

Bijna alle groenten en fruit meetellen voor je 5 per dag. Ze kunnen vers zijn, bevroren, ingeblikt, gedroogd of juiced. Aardappelen, yams en cassave tellen niet mee, omdat ze voornamelijk zetmeel een bijdrage leveren aan het dieet.

Als u een vraag over 5 een dag die niet wordt beantwoord in onze 5 A DAY FAQ’s, de 5 A DAY team bij Public Health Engeland, op: ..

Hoe kunt u uw 5 A DAY krijgen

diensten

plaats

Een visuele gids voor 100 calorieën (420 kJ) portiegroottes vergeleken met alledaagse huishoudelijke voorwerpen

Heeft u een vraag over 5 A DAY?

Klik hier voor de nieuwe Sugar Smart app en Schrijf u vandaag gratis vouchers, recepten en Sugar Slimme ideeën voor uw gezin.

Een gezonde fajita recept om u te helpen uw 5 een dag van groenten en fruit

Diensten in de buurt

Wat betekent 100 calorieën eruit?

Maak een Sugar Swap

Gezonde fajita recept