wanneer een pasgeborene niet is geslaagd de gehoorscreening: hoe gezondheidswerkers follow-up hoorzitting evaluaties voor pasgeborenen kan aanmoedigen

Waarom niet sommige ouders terug voor een follow-up onderzoek?

Wat alle ouders moeten weten voordat ze het ziekenhuis verlaten

Gratis publicaties uit de NIDCD

Waar kan ik meer informatie krijgen?

Elk jaar worden ongeveer 12.000 baby’s geboren met een gehoorverlies in de Verenigde Staten. Als gehoorverlies wordt ontdekt tijdens de “kritieke periode” voor kinderen om hun spraak en taal vaardigheden vanaf de geboorte te ontwikkelen om de eerste twee tot drie jaar van het leven, ze zullen een veel betere kans van het bijhouden van hun collega’s in het leren van talen te hebben en spraak vaardigheden. Als ze deze kritische periode van ontwikkeling te missen, kunnen ze ver vallen achter hun leeftijdgenoten in deze gebieden. Deze vertraging kan dan weer gevolgen voor het vermogen van een kind om te leren en sociale interactie.

Medische en paramedische beroepsbeoefenaren in de gezondheidszorg in de Verenigde Staten hebben een belangrijke rol in het helpen identificeren gehoorverlies tijdens de eerste maanden van het leven van een kind speelde. Met ingang van juli 2003, hebben de verplichte pasgeboren hoorzitting screening programma’s in 38 staten en het District of Columbia geïmplementeerd. Daardoor zijn ongeveer 86,5 procent van alle zuigelingen nu gescreend voor gehoorverlies, meestal voordat zij het ziekenhuis verlaten.

Maar screening is slechts het begin van een succesvolle pad voor kinderen die doof of slechthorend. Pasgeborenen die de screening niet doorstaan ​​dient een audiometrische evaluatie en medische diagnose te ontvangen voordat het kind drie maanden oud. Een audioloog is een zorgverlener die een reeks tests verricht om te bepalen of het kind heeft een gehoorprobleem en, zo ja, de aard en de ernst van dat probleem. Een KNO-arts, of het oor, neus en keel arts, zal proberen uit te vinden de reden achter een gehoorverlies en bieden behandeling opties. Deze professionals zullen direct ouders of andere verzorgers helpen om de middelen die hen kan helpen. (Zie de factsheet taal- en spraakstoornissen mijlpalen in de ontwikkeling.)

In het jaar 2000 werden slechts ongeveer de helft van de kinderen die werden verwezen voor een follow-up onderzoek teruggebracht tot één. Ouders van dove of slechthorende kinderen in deze groep waren veel minder kans om te profiteren van de vele middelen die de best mogelijke start en het beste resultaat op lange termijn zou kunnen geven hun kinderen.

Een werkgroep van de National Institute on Doofheid en andere Communication Disorders geïdentificeerd aantal belangrijke factoren met betrekking tot waarom sommige ouders niet hun kind terug te brengen voor een follow-up onderzoek. Zij concludeerden dat het aantal kinderen die terugkeren voor de follow-up onderzoek kan worden verhoogd als

Een paar van de meest genoemde redenen voor de lage respons zijn hieronder opgenomen, samen met de communicatie-initiatieven die u, de medische professional, kunnen implementeren om te helpen bij het verbeteren van het resultaat.

De volgende titels zijn slechts een steekproef van die gratis beschikbaar op de website. Spaanse versie zijn ook beschikbaar voor elk van de volgende titels. Gedrukte exemplaren kunnen vanaf het Clearinghouse worden besteld en gereproduceerd gratis.

De Clearinghouse heeft aanvullende informatie over de spraak- en taalontwikkeling, communicatie-opties, cochleaire implantaten, gehoorapparaten, American Sign Language, en andere onderwerpen die in deze factsheet. Zie de paragraaf “Waar kan ik meer informatie krijgen?” Voor onze contactgegevens.

Neem contact op met de Clearinghouse om onze mailinglijst te worden toegevoegd. U vindt de tweejaarlijkse letter Inside en een kopie van onze nationale directory van de middelen ontvangen.

onderhoudt een directory van organisaties die vragen kunnen beantwoorden en gedrukte of elektronische informatie over hoe gezondheidswerkers follow-up hoorzitting evaluaties voor pasgeborenen kan aanmoedigen. Zie de lijst van organisaties op www.nidcdernment / directory.

Gebruik de volgende trefwoorden om u te helpen zoeken naar organisaties die hoe gezondheidswerkers follow-up hoorzitting evaluaties voor pasgeborenen kan aanmoedigen relevant zijn

Voor meer informatie, aanvullende adressen en telefoonnummers, of een gedrukte lijst van organisaties, contact

 04-5490; augustus 2003

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Information Clearinghouse.