warfarine bijwerkingen: kijk uit voor gevaarlijke interacties

Welke voorzorgsmaatregelen kunt u tegen warfarine bijwerkingen te nemen?

Om uw kans op het ontwikkelen warfarine bijwerkingen te verminderen

Wat drugs en supplementen kunnen interageren met warfarine?

Net als elke andere medicatie, kan warfarine interactie met voedsel, andere geneesmiddelen, vitaminen of kruiden-supplementen. De interactie kan de effectiviteit van warfarine verlagen of verhogen het risico op bloedingen. Meer dan 120 medicijnen en voedingsmiddelen die kunnen interageren met warfarine geïdentificeerd.

Welke voedingsmiddelen en dranken kunnen interageren met warfarine?

Geneesmiddelen die kunnen interageren met warfarine bevatten

Wat moet u doen als u een dosis vergeten?

Veel andere geneesmiddelen interageren met warfarine. Zorg ervoor dat elke zorgverlener of apotheker dat u warfarine neemt vertellen.

Supplementen die kunnen interageren met warfarine bevatten

Veel andere supplementen kunnen interageren met warfarine. Zorg ervoor dat u uw zorgverzekeraar te vertellen over eventuele supplementen die u neemt.

Voedingsmiddelen en dranken die kunnen interageren met warfarine bevatten

Uw arts kan aanbevelen houden van het gehalte aan vitamine K in voeding consistente plaats vermijden vitamine K-rijke voedingsmiddelen geheel.

Neem nooit een dubbele dosis van warfarine. Dit kan het risico op bijwerkingen sterk toenemen.

Als u een dosis overslaat, neem deze dan in zodra u eraan denkt. Als u niet meer weet tot de volgende dag, bel dan met uw arts voor instructies. Als uw arts niet beschikbaar is, sla de gemiste dosis en opnieuw beginnen de volgende dag.

Als u van uw arts de dosering instructies op te volgen en vertel al uw zorgverleners die u warfarine neemt, zul je op een veel lager risico op gevaarlijke interacties en bijwerkingen. Praat met uw arts, verpleegkundige of apotheker als u zich zorgen maakt over warfarine.