warfarine (oraal)

WAR-ver-in

Warfarine kan grote of fatale bloeden veroorzaken. Regelmatige controle van de INR moet worden uitgevoerd op alle behandelde patiënten. Drugs, veranderingen in het dieet, en andere factoren die van invloed zijn INR niveaus bereikt met warfarine natrium therapie. Instrueer patiënten over preventieve maatregelen om het risico van bloeden te minimaliseren en om te tekenen en symptomen van bloeden te melden.

In het U.S.

Beschikbare Dosage Forms

Therapeutische klasse: Antistollingsmiddel

Chemische Klasse: Cumarine (klasse)

Warfarine is een antistollingsmiddel. Het wordt gebruikt om het stollingsvermogen van het bloed te verlagen en om te voorkomen dat schadelijke vorming van bloedstolsels in de bloedvaten. Het wordt vaak gebruikt ter voorkoming of behandeling van diepe veneuze trombose, een aandoening waarbij schadelijke vormen van bloedstolsels in de bloedvaten van de benen. Deze bloedstolsels kunnen reizen naar de longen en veroorzaken een aandoening genaamd longembolie. Warfarine wordt ook gebruikt ter voorkoming of behandeling van bloedstolsels die worden veroorzaakt door bepaalde hartaandoeningen of openhartoperatie. Kan na een hartaanval worden gebruikt om te voorkomen de vorming van bloedstolsels. Hoewel het niet bloedstolsels die al hebben gevormd zal oplossen, kan warfarine de stolsels houden van steeds grotere en het veroorzaken van meer ernstige problemen.

warfarine is alleen beschikbaar met een recept van uw arts.

Bij de beslissing om een ​​medicijn te gebruiken, moeten de risico’s van het geneesmiddel worden afgewogen tegen het goed zal doen. Dit is een beslissing die u en uw arts zal maken. Voor warfarine, moet het volgende worden overwogen

Vertel uw arts als u ooit een ongewone of allergische reactie op warfarine of andere geneesmiddelen hebben gehad. Vertel uw zorgverlener als u een andere soorten allergieën, zoals voor voedsel, kleurstoffen, conserveringsmiddelen, of dieren. Voor niet-receptplichtige producten, lees het etiket of de verpakking ingrediënten zorgvuldig.

Passende studies zijn niet uitgevoerd naar de relatie van de leeftijd aan de gevolgen van warfarine in de pediatrische populatie. De veiligheid en werkzaamheid zijn niet vastgesteld.

Passende studies uitgevoerd tot op heden niet aangetoond geriatrische-specifieke problemen die het nut van warfarine bij ouderen zou beperken. Evenwel oudere patiënten voorzichtigheid en een aanpassing van de dosis, vooral diegenen die een risico van bloeden vereist.

Studies bij vrouwen wijzen erop dat deze medicatie vormt een minimaal risico voor de zuigeling bij gebruik tijdens het geven van borstvoeding.

Hoewel bepaalde geneesmiddelen niet samen helemaal gebruikt, in andere gevallen twee verschillende geneesmiddelen kunnen samen worden gebruikt, zelfs als een interactie optreden. In deze gevallen kan uw arts de dosering te veranderen, of andere voorzorgsmaatregelen nodig zijn. Als u warfarine, is het vooral belangrijk dat uw arts weten of u één van de onderstaande geneesmiddelen. De volgende interacties zijn geselecteerd op basis van hun mogelijke betekenis en zijn niet noodzakelijk allemaal inbegrepen.

Het gebruik van warfarine met een van de volgende geneesmiddelen wordt niet aanbevolen. Uw arts kan besluiten om u te behandelen met deze medicatie of wijzigen enkele van de andere geneesmiddelen die u neemt.

Warfarine gebruikt met een van de volgende geneesmiddelen wordt gewoonlijk niet aanbevolen, maar kan in sommige gevallen nodig. Als beide geneesmiddelen samen worden voorgeschreven, kan uw arts de dosering of hoe vaak u een of beide van de geneesmiddelen te gebruiken veranderen.

Het gebruik van warfarine met een van de volgende geneesmiddelen kunnen een verhoogd risico op bepaalde bijwerkingen veroorzaken, maar het gebruik van beide geneesmiddelen kan de beste behandeling voor u zijn. Als beide geneesmiddelen samen worden voorgeschreven, kan uw arts de dosering of hoe vaak u een of beide van de geneesmiddelen te gebruiken veranderen.

Bepaalde geneesmiddelen mogen niet gebruikt worden op of rond het tijdstip van het eten van voedsel of het eten van bepaalde soorten voedsel, aangezien interacties kunnen optreden. Gebruik van alcohol of tabak met bepaalde geneesmiddelen kunnen ook leiden tot interacties optreden. De volgende interacties zijn geselecteerd op basis van hun mogelijke betekenis en zijn niet noodzakelijk allemaal inbegrepen.

Warfarine gebruikt met een van de volgende is doorgaans niet aanbevolen, maar kan onvermijdelijk in sommige gevallen. Indien samen gebruikt, kan uw arts de dosering of hoe vaak u gebruik maken van warfarine, of geeft u speciale instructies over het gebruik van voedsel, alcohol of tabak.

Warfarine gebruikt met een van de volgende kan een verhoogd risico op bepaalde bijwerkingen veroorzaken, maar kan onvermijdelijk in sommige gevallen. Indien samen gebruikt, kan uw arts de dosering of hoe vaak u gebruik maken van warfarine, of geeft u speciale instructies over het gebruik van voedsel, alcohol of tabak.

De aanwezigheid van andere medische problemen kunnen het gebruik van warfarine beïnvloeden. Zorg ervoor dat u uw arts als u nog andere medische problemen, vooral

Uw arts zal u vertellen hoeveel van warfarine te gebruiken en hoe vaak. Uw dosis kan nodig zijn om meerdere keren worden gewijzigd om uit te vinden wat het beste werkt voor jou. Gebruik niet meer medicijnen of het gebruiken vaker dan uw arts u dat zegt.

Volg nauwgezet de instructies van uw arts over een speciaal dieet. warfarine werkt het beste wanneer je eet ongeveer dezelfde hoeveelheid vitamine K in voeding dagelijks. Vertel uw arts voordat u uw dieet. Vermijd grote veranderingen in de manier waarop veel vitamine K je eet. Sommige voedingsmiddelen die een hoog gehalte aan vitamine K hebben zijn asperges, broccoli, spruitjes, kool, groene bladgroenten (zoals boerenkool, raapstelen, mosterd greens, spinazie en groene salades), pruimen, rabarber, en bepaalde plantaardige oliën ( zoals sojaolie en canolaolie).

Drink geen alcohol tijdens het gebruik van warfarine. Vermijd ook het drinken van cranberrysap of het eten van cranberry producten.

U kunt de tabletten op een volle of lege maag.

warfarine moet komen met een Medication Guide. Lees en volg deze instructies nauwkeurig. Vraag uw arts als u vragen hebt.

De dosis van warfarine is verschillend voor verschillende patiënten. Volg uw arts orders of de aanwijzingen op het etiket. De volgende informatie omvat alleen de gemiddelde doses van warfarine. Als uw dosis is anders, doe het niet veranderen, tenzij uw arts u vertelt dat te doen.

De hoeveelheid geneesmiddel die u afhankelijk van de sterkte van het geneesmiddel. Ook het aantal doses u elke dag in te nemen, de toegestane tijd tussen de doses en de duur van het geneesmiddel in te nemen ben je afhankelijk van de medisch probleem waarvoor u gebruik van het geneesmiddel.

Als u een dosis van warfarine, neem dan zo spoedig mogelijk. Echter, als het bijna tijd is voor uw volgende dosis, sla de gemiste dosis over en ga terug naar uw normale doseringsschema. Niet doses verdubbelen.

Bewaar het geneesmiddel in een afgesloten container bij kamertemperatuur, weg van warmte, vocht en direct licht. Vorstvrij bewaren.

Buiten het bereik van kinderen.

Bewaar geen verouderde medicijnen of medicijnen niet meer nodig.

Het is zeer belangrijk dat uw arts controleer je de voortgang op regelmatige bezoeken om te zien of het medicijn goed werkt. Bloedonderzoek, zoals INR, nodig om te kijken of de dosering en ongewenste neveneffecten. Zorg ervoor dat alle afspraken houden.

Met behulp van warfarine tijdens de zwangerschap kan uw ongeboren kind schadelijk zijn. Gebruik een effectieve vorm van anticonceptie uit om zwanger te houden. Als u denkt dat u zwanger bent geworden tijdens het gebruik van het geneesmiddel, raadpleeg dan uw arts meteen.

Stop niet met het nemen van een van uw geneesmiddelen of start elk nieuw recept of over-the-counter (OTC) geneesmiddelen, tenzij ze met uw arts besproken. Houd een lijst van uw geneesmiddelen met u te allen tijde. Dit geldt ook voor geneesmiddelen op recept, vrij verkrijgbare (over-the-counter [OTC]) geneesmiddelen en kruiden of vitaminesupplementen.

Heb andere geneesmiddelen die ook warfarine bevatten geen rekening. Het gebruik van teveel warfarine kan ernstige bloeden problemen veroorzaken.

Zorg ervoor dat elke arts of tandarts die behandelt je weet dat u gebruik maakt van warfarine. Het kan nodig zijn om te stoppen met het gebruik van warfarine enkele dagen voor een operatie of medische tests.

Neem contact op met uw arts onmiddellijk als je begint te diarree, koorts, of andere symptomen van een infectie te hebben.

warfarine kan necrose of gangreen huid veroorzaken. Bel uw arts meteen als u een pijn, kleurverandering, of wijziging van de temperatuur op elk gewenst gebied van uw lichaam. Ook contact op met uw arts meteen als u een pijn in je tenen en ze zien er paars of donker van kleur. Dit kunnen tekenen zijn van een ernstig medisch probleem.

warfarine kan uw kans op bloeden verhogen. Neem contact op met uw arts meteen als u ongewone bloeden of blauwe plekken opmerkt; zwarte, teerachtige ontlasting; bloed in de urine of ontlasting; of kleine rode vlekken op de huid. Vermijd het plukken van uw neus. Als u nodig hebt om je neus te snuiten, blaas het voorzichtig.

Wees voorzichtig bij het gebruik van een gewone tandenborstel, tandzijde, of tandenstoker. Uw arts, tandarts, of verpleegkundige kan andere manieren om uw tanden en tandvlees schoon te bevelen. Neem contact op met uw arts voordat een tandheelkundige werk.

Wees voorzichtig niet om jezelf te snijden wanneer u gebruik maakt van scherpe voorwerpen, zoals een scheermes of een vingernagel of teennagel frezen. Vermijd contact sport of andere situaties waar de blauwe plekken of letsel kan ontstaan.

Het wordt aanbevolen dat je draagt ​​identificatie die zegt dat je gebruik maakt van warfarine. Als u vragen hebt over wat voor soort identiteitsbewijs mee te nemen, contact op met uw arts.

Samen met zijn nodig effecten, kan een geneesmiddel enige ongewenste effecten veroorzaken. Hoewel niet alle van deze bijwerkingen kunnen optreden, als ze optreden kunnen ze medische hulp nodig.

Neem contact op met uw arts onmiddellijk als één van de volgende bijwerkingen optreden

Sommige bijwerkingen kunnen optreden die meestal geen directe medische zorg nodig hebben. Deze bijwerkingen kunnen verdwijnen tijdens de behandeling als uw lichaam zich aanpast aan het geneesmiddel. Ook kan uw zorgverlener in staat zijn om u te vertellen over manieren om te voorkomen of te verminderen een aantal van deze bijwerkingen. Neem contact op met uw zorgverlener als één van de volgende bijwerkingen blijven of hinderlijk zijn of als u vragen heeft over hen

Andere bijwerkingen die niet in de lijst kan zich ook voordoen bij sommige patiënten. Als u nog andere effecten opmerkt, contact op met uw zorgverlener.