warfarine

Warfarine is een antistollingsmiddel (bloedverdunner). Warfarine vermindert de vorming van bloedstolsels.

Warfarine wordt gebruikt voor het behandelen of voorkomen bloedstolsels in aders of slagaders, waardoor het risico van een beroerte, hartaanval of andere ernstige aandoeningen kan verminderen.

Warfarine kan ook worden gebruikt voor doeleinden die niet in deze medicatie gids.

Je moet niet warfarine nemen als u een bloedziekte, bloed in de urine of ontlasting, maag bloeden, een infectie van de voering van je hart, bloeden in je hersenen, recente of aanstaande operatie, of als u een lumbaalpunctie of epidurale nodig . Do warfarine niet als u het niet elke dag op tijd.

Gebruik dit geneesmiddel niet als u zwanger bent, tenzij uw arts u dat zegt.

Warfarine verhoogt het risico op bloeden, die ernstig of levensbedreigend kan zijn. Je zult regelmatig testen nodig heeft om uw bloedstolling tijd te meten. Bel uw arts of vragen dringende medische hulp als u bloeden dat niet zal stoppen, als je bloed in je urine, zwarte of bloederige ontlasting, of als u het ophoesten van bloed of braaksel dat eruit ziet als koffiedik.

Veel geneesmiddelen kunnen ernstige medische problemen veroorzaken bij gebruik met warfarine. Vertel uw arts over alle geneesmiddelen die u onlangs hebt gebruikt.

Je moet niet warfarine als u allergisch bent, of als u

hemofilie of bloeden aandoening die wordt overgeërfd of veroorzaakt door ziekte

een bloedcel stoornis (zoals lage rode bloedcellen of bloedplaatjes laag)

bloed in de urine of ontlasting, of als u bent geweest ophoesten van bloed

een infectie van de bekleding van je hart (bacteriële endocarditis)

maag of intestinale bloeden of zweer

zeer hoge bloeddruk

recente of aanstaande operatie aan uw hersenen, ruggengraat, of ogen

recente hoofdletsel, aneurysma, of een bloeding in de hersenen; of

als je een lumbaalpunctie of spinale anesthesie (ruggenprik) ondergaan.

Je moet niet warfarine nemen als je niet betrouwbaar in het nemen van het als gevolg van alcoholisme, psychiatrische problemen, dementie, of soortgelijke omstandigheden kunnen zijn.

Warfarine kan je meer bloedt gemakkelijk, vooral als je

een geschiedenis van bloeden problemen

hoge bloeddruk of een ernstige hartziekte

nier- of leverziekte

kanker

een ziekte die de bloedvaten in de hersenen

een geschiedenis van maag of darm bloeden

een operatie of medische noodsituatie, of als u het even welk type van injectie (shot) te ontvangen; of

Als u 65 jaar of ouder; of

als je ernstig ziek of verzwakt.

Gebruik geen warfarine als u zwanger bent, tenzij uw arts u dat zegt. Warfarine kan leiden tot aangeboren afwijkingen, maar het voorkomen van bloedstolsels kunnen eventuele risico’s voor de baby opwegen tegen. U kunt in staat zijn om warfarine te nemen tijdens de zwangerschap als u een mechanische hartklep. Gebruik effectieve anticonceptie om zwangerschap te voorkomen tijdens het gebruik van dit geneesmiddel en gedurende ten minste 1 maand na de laatste dosis. Vertel het uw arts meteen als u zwanger wordt.

Om ervoor te zorgen warfarine veilig is voor u, vertel uw arts als u

coeliakie (een darmaandoening)

suikerziekte

congestief hartfalen

overactieve schildklier

een bindweefselziekte zoals Marfan syndroom, Sjogren syndroom, scleroderma, reumatoïde artritis of lupus

een erfelijke stolling deficiëntie (warfarine kunnen uw symptomen erger in eerste instantie te maken)

Als u een katheter te gebruiken; of

Als je ooit hebt gehad lage bloedplaatjes na ontvangst van heparine.

Het is niet bekend of warfarine overgaat in de moedermelk. Vertel uw arts als u borstvoeding geeft een baby zijn. Let op tekenen van blauwe plekken of bloedingen in de baby als je warfarine maken terwijl u de verpleging.

Neem warfarine precies zoals voorgeschreven door uw arts. Volg alle aanwijzingen op uw recept label. Uw arts kan incidenteel uw dosis veranderen om ervoor te zorgen dat u de beste resultaten te krijgen. Do warfarine niet in grotere of kleinere hoeveelheden of langer dan uw arts u voorschrijft.

Neem warfarine op hetzelfde tijdstip elke dag, met of zonder voedsel. Neem nooit een dubbele dosis van dit geneesmiddel.

Tijdens het gebruik van warfarine, zult u regelmatig “INR” of protrombinetijd testen (om te meten hoe lang het duurt voordat uw bloed te stollen) nodig hebben. Je bloed werk zal helpen uw arts bepalen wat de beste dosis voor u. U moet onder de zorg van een arts te blijven tijdens het gebruik van dit geneesmiddel.

Als u warfarine in een ziekenhuis hebben ontvangen, bel of uw arts 3 tot 7 dagen na het verlaten van het ziekenhuis. Uw INR zal moeten worden getest op dat moment. Gebruik geen follow-up afspraken niet missen.

Vertel uw arts als je ziek bent met diarree, koorts, koude rillingen, of griep symptomen, of als uw lichaamsgewicht verandert.

Het kan nodig zijn om te stoppen met warfarine 5-7 dagen voordat een operatie of tandheelkundige werk. Bel uw arts voor instructies. U kan ook nodig zijn om te stoppen met het gebruik van dit geneesmiddel als u nodig hebt om antibiotica te nemen, of als u een lumbaalpunctie of spinale anesthesie (ruggenprik).

Draag een medisch alarm tag of dragen een identiteitskaart waarin staat dat u warfarine neemt. Elke medische zorgverlener die je behandelt zou moeten weten dat je gebruik van dit geneesmiddel.

Bewaren bij kamertemperatuur uit de buurt van warmte, vocht en licht.

Neem de gemiste dosis zodra u eraan denkt. Sla de gemiste dosis over als het bijna tijd is voor uw volgende dosis. Geen extra medicijnen te nemen om de gemiste dosis.

Gebruikelijke dosis voor volwassenen van warfarine voor congestief hartfalen

Initial: 2-5 mg oraal of intraveneus eenmaal per dag gedurende 1 tot 2 dagen, dan passen de dosis volgens de resultaten van de International Normalized Ratio (INR) of protrombinetijd (PT) .; Onderhoud: de gebruikelijke onderhoudsdosis varieert van 2 tot 10 mg oraal of intraveneus eenmaal per dag.

Gebruikelijke dosis voor volwassenen van warfarine op trombo-embolische beroerte Profylaxe

Initial: 2-5 mg oraal of intraveneus eenmaal per dag gedurende 1 tot 2 dagen, dan passen de dosis volgens de resultaten van de International Normalized Ratio (INR) of protrombinetijd (PT) .; Onderhoud: de gebruikelijke onderhoudsdosis varieert van 2 tot 10 mg oraal of intraveneus eenmaal per dag.

Gebruikelijke dosis voor volwassenen van warfarine voor myocardinfarct

Initial: 2-5 mg oraal of intraveneus eenmaal per dag gedurende 1 tot 2 dagen, dan passen de dosis volgens de resultaten van de International Normalized Ratio (INR) of protrombinetijd (PT) .; Onderhoud: de gebruikelijke onderhoudsdosis varieert van 2 tot 10 mg oraal of intraveneus eenmaal per dag .; De behandelingsduur is gewoonlijk drie maanden na een acuut myocardiaal infarct.

Gebruikelijke dosis voor volwassenen van warfarine voor de preventie van trombo-embolie bij boezemfibrilleren

Initial: 2-5 mg oraal of intraveneus eenmaal per dag gedurende 1 tot 2 dagen, dan passen de dosis volgens de resultaten van de International Normalized Ratio (INR) of protrombinetijd (PT) .; Onderhoud: de gebruikelijke onderhoudsdosis varieert van 2 tot 10 mg oraal of intraveneus eenmaal per dag .; Als cardioversie is gepland, is antistollingsbehandeling gewoonlijk begonnen 2-4 weken voor cardioversie en wordt gedurende 2-4 weken na succesvolle cardioversie. Als cardioversie niet is gepland en deze patiënt heeft atriumfibrilleren (boezemfibrilleren geassocieerd met een onderliggende hart-en vaatziekten) bemoeilijkt de duur van de behandeling is meestal levenslang.

Gebruikelijke dosis voor volwassenen van warfarine voor diepe veneuze trombose profylaxe na een heupoperatie

Initial: 2-5 mg oraal of intraveneus eenmaal per dag gedurende 1 tot 2 dagen, dan passen de dosis volgens de resultaten van de International Normalized Ratio (INR) of protrombinetijd (PT) .; Onderhoud: de gebruikelijke onderhoudsdosis varieert van 2 tot 10 mg oraal of intraveneus eenmaal per dag .; De duur van antistollingsmiddel therapie voor een eerste diepe veneuze trombose gewoonlijk 3 tot 12 maanden, afhankelijk van de omkeerbaarheid van de voorwaarde die de patiënt trombose hebben aanleg. Voor patiënten met een eerste episode van DVT secundair aan een omkeerbare risicofactor, is 3 maanden van warfarine therapie aanbevolen. Voor patiënten met een eerste episode van idiopatische DVT, ten minste 6-12 maanden behandeling aanbevolen. Voor patiënten met twee of meer episoden van gedocumenteerde DVT, onbepaald behandeling met warfarine aanbevolen. Voor patiënten met een eerste episode van DVT die antifosfolipidenantistoffen of die twee of meer trombofilie omstandigheden behandeling van 12 maanden wordt aanbevolen en onbepaalde therapie voorgesteld gedocumenteerd. Voor patiënten met een eerste episode van DVT die tekort aan Proteïne C of Proteïne S deficiëntie van antitrombine, of Factor V Leiden of protrombine 20210 genmutatie, homocystinemia of hoge niveaus van factor VIII, behandeling van 6 tot 12 maanden gedocumenteerde aanbevolen en onbepaalde therapie wordt voorgesteld voor idiopathische trombose.

Gebruikelijke dosis voor volwassenen van warfarine voor diepe veneuze trombose – First Event

Initial: 2-5 mg oraal of intraveneus eenmaal per dag gedurende 1 tot 2 dagen, dan passen de dosis volgens de resultaten van de International Normalized Ratio (INR) of protrombinetijd (PT) .; Onderhoud: de gebruikelijke onderhoudsdosis varieert van 2 tot 10 mg oraal of intraveneus eenmaal per dag .; De duur van antistollingsmiddel therapie voor een eerste diepe veneuze trombose gewoonlijk 3 tot 12 maanden, afhankelijk van de omkeerbaarheid van de voorwaarde die de patiënt trombose hebben aanleg. Voor patiënten met een eerste episode van DVT secundair aan een omkeerbare risicofactor, is 3 maanden van warfarine therapie aanbevolen. Voor patiënten met een eerste episode van idiopatische DVT, ten minste 6-12 maanden behandeling aanbevolen. Voor patiënten met twee of meer episoden van gedocumenteerde DVT, onbepaald behandeling met warfarine aanbevolen. Voor patiënten met een eerste episode van DVT die antifosfolipidenantistoffen of die twee of meer trombofilie omstandigheden behandeling van 12 maanden wordt aanbevolen en onbepaalde therapie voorgesteld gedocumenteerd. Voor patiënten met een eerste episode van DVT die tekort aan Proteïne C of Proteïne S deficiëntie van antitrombine, of Factor V Leiden of protrombine 20210 genmutatie, homocystinemia of hoge niveaus van factor VIII, behandeling van 6 tot 12 maanden gedocumenteerde aanbevolen en onbepaalde therapie wordt voorgesteld voor idiopathische trombose.

Gebruikelijke dosis voor volwassenen van warfarine voor diepe veneuze trombose – Terugkerende Event

Initial: 2-5 mg oraal of intraveneus eenmaal per dag gedurende 1 tot 2 dagen, dan passen de dosis volgens de resultaten van de International Normalized Ratio (INR) of protrombinetijd (PT) .; Onderhoud: de gebruikelijke onderhoudsdosis varieert van 2 tot 10 mg oraal of intraveneus eenmaal per dag .; De duur van antistollingsmiddel therapie voor een eerste diepe veneuze trombose gewoonlijk 3 tot 12 maanden, afhankelijk van de omkeerbaarheid van de voorwaarde die de patiënt trombose hebben aanleg. Voor patiënten met een eerste episode van DVT secundair aan een omkeerbare risicofactor, is 3 maanden van warfarine therapie aanbevolen. Voor patiënten met een eerste episode van idiopatische DVT, ten minste 6-12 maanden behandeling aanbevolen. Voor patiënten met twee of meer episoden van gedocumenteerde DVT, onbepaald behandeling met warfarine aanbevolen. Voor patiënten met een eerste episode van DVT die antifosfolipidenantistoffen of die twee of meer trombofilie omstandigheden behandeling van 12 maanden wordt aanbevolen en onbepaalde therapie voorgesteld gedocumenteerd. Voor patiënten met een eerste episode van DVT die tekort aan Proteïne C of Proteïne S deficiëntie van antitrombine, of Factor V Leiden of protrombine 20210 genmutatie, homocystinemia of hoge niveaus van factor VIII, behandeling van 6 tot 12 maanden gedocumenteerde aanbevolen en onbepaalde therapie wordt voorgesteld voor idiopathische trombose.

Gebruikelijke dosis voor volwassenen van warfarine voor diepe veneuze trombose profylaxe na een knievervangende operatie

Initial: 2-5 mg oraal of intraveneus eenmaal per dag gedurende 1 tot 2 dagen, dan passen de dosis volgens de resultaten van de International Normalized Ratio (INR) of protrombinetijd (PT) .; Onderhoud: de gebruikelijke onderhoudsdosis varieert van 2 tot 10 mg oraal of intraveneus eenmaal per dag .; De duur van antistollingsmiddel therapie voor een eerste diepe veneuze trombose gewoonlijk 3 tot 12 maanden, afhankelijk van de omkeerbaarheid van de voorwaarde die de patiënt trombose hebben aanleg. Voor patiënten met een eerste episode van DVT secundair aan een omkeerbare risicofactor, is 3 maanden van warfarine therapie aanbevolen. Voor patiënten met een eerste episode van idiopatische DVT, ten minste 6-12 maanden behandeling aanbevolen. Voor patiënten met twee of meer episoden van gedocumenteerde DVT, onbepaald behandeling met warfarine aanbevolen. Voor patiënten met een eerste episode van DVT die antifosfolipidenantistoffen of die twee of meer trombofilie omstandigheden behandeling van 12 maanden wordt aanbevolen en onbepaalde therapie voorgesteld gedocumenteerd. Voor patiënten met een eerste episode van DVT die tekort aan Proteïne C of Proteïne S deficiëntie van antitrombine, of Factor V Leiden of protrombine 20210 genmutatie, homocystinemia of hoge niveaus van factor VIII, behandeling van 6 tot 12 maanden gedocumenteerde aanbevolen en onbepaalde therapie wordt voorgesteld voor idiopathische trombose.

Gebruikelijke dosis voor volwassenen van warfarine voor Prothetische hartkleppen – Tissue Valves

Initial: 2-5 mg oraal of intraveneus eenmaal per dag gedurende 1 tot 2 dagen, dan passen de dosis volgens de resultaten van de International Normalized Ratio (INR) of protrombinetijd (PT) .; Onderhoud: de gebruikelijke onderhoudsdosis varieert van 2 tot 10 mg oraal of intraveneus eenmaal per dag .; De duur van de antistollingsbehandeling bij weefselschade hartklep vervangende chirurgie meestal 6 tot 12 weken. De therapieduur kan langer bij patiënten met een weefselklep in de mitrale locatie, met name in de aanwezigheid van een grote linker atrium en / of atriale fibrillatie. Bij patiënten die een mechanische hartklep ontvangt, wordt levenslang antistollingsbehandeling meestal nodig en een lage dosis aspirine (80 tot 100 mg / dag) kan bij patiënten die een hoger risico worden toegevoegd.

Gebruikelijke dosis voor volwassenen van warfarine voor Prothetische hartkleppen – mechanische kleppen

Initial: 2-5 mg oraal of intraveneus eenmaal per dag gedurende 1 tot 2 dagen, dan passen de dosis volgens de resultaten van de International Normalized Ratio (INR) of protrombinetijd (PT) .; Onderhoud: de gebruikelijke onderhoudsdosis varieert van 2 tot 10 mg oraal of intraveneus eenmaal per dag .; De duur van de antistollingsbehandeling bij weefselschade hartklep vervangende chirurgie meestal 6 tot 12 weken. De therapieduur kan langer bij patiënten met een weefselklep in de mitrale locatie, met name in de aanwezigheid van een grote linker atrium en / of atriale fibrillatie. Bij patiënten die een mechanische hartklep ontvangt, wordt levenslang antistollingsbehandeling meestal nodig en een lage dosis aspirine (80 tot 100 mg / dag) kan bij patiënten die een hoger risico worden toegevoegd.

Gebruikelijke dosis voor volwassenen van warfarine voor longembolie – First Event

Initial: 2-5 mg oraal of intraveneus eenmaal per dag gedurende 1 tot 2 dagen, dan passen de dosis volgens de resultaten van de International Normalized Ratio (INR) of protrombinetijd (PT) .; Onderhoud: de gebruikelijke onderhoudsdosis varieert van 2 tot 10 mg oraal of intraveneus eenmaal per dag .; De duur van de antistollingsbehandeling een eerste voorkomen van longembolie 3 tot 12 maanden, afhankelijk van de omkeerbaarheid van de voorwaarde die de patiënt trombose hebben aanleg. Voor patiënten met een eerste episode van DVT of PE secundair aan een omkeerbare risicofactor, is 3 maanden van warfarine therapie aanbevolen. Voor patiënten met een eerste episode van idiopatische DVT en PE, ten minste 6-12 maanden behandeling aanbevolen. Voor patiënten met twee of meer episoden van gedocumenteerde DVT of PE, wordt onbepaalde behandeling met warfarine aanbevolen. Voor patiënten met een eerste episode van DVT of PE die antifosfolipidenantistoffen of die twee of meer trombofilie omstandigheden behandeling van 12 maanden wordt aanbevolen en onbepaalde therapie voorgesteld gedocumenteerd. Voor patiënten met een eerste episode van DVT of PE die tekort aan Proteïne C of Proteïne S deficiëntie van antitrombine, of Factor V Leiden of protrombine 20210 genmutatie, homocystinemia of hoge niveaus van factor VIII, behandeling gedocumenteerd 6-12 maanden wordt aanbevolen en onbepaalde therapie voorgesteld voor idiopathische trombose.

Gebruikelijke dosis voor volwassenen van warfarine voor longembolie – Terugkerende Event

Initial: 2-5 mg oraal of intraveneus eenmaal per dag gedurende 1 tot 2 dagen, dan passen de dosis volgens de resultaten van de International Normalized Ratio (INR) of protrombinetijd (PT) .; Onderhoud: de gebruikelijke onderhoudsdosis varieert van 2 tot 10 mg oraal of intraveneus eenmaal per dag .; De duur van de antistollingsbehandeling een eerste voorkomen van longembolie 3 tot 12 maanden, afhankelijk van de omkeerbaarheid van de voorwaarde die de patiënt trombose hebben aanleg. Voor patiënten met een eerste episode van DVT of PE secundair aan een omkeerbare risicofactor, is 3 maanden van warfarine therapie aanbevolen. Voor patiënten met een eerste episode van idiopatische DVT en PE, ten minste 6-12 maanden behandeling aanbevolen. Voor patiënten met twee of meer episoden van gedocumenteerde DVT of PE, wordt onbepaalde behandeling met warfarine aanbevolen. Voor patiënten met een eerste episode van DVT of PE die antifosfolipidenantistoffen of die twee of meer trombofilie omstandigheden behandeling van 12 maanden wordt aanbevolen en onbepaalde therapie voorgesteld gedocumenteerd. Voor patiënten met een eerste episode van DVT of PE die tekort aan Proteïne C of Proteïne S deficiëntie van antitrombine, of Factor V Leiden of protrombine 20210 genmutatie, homocystinemia of hoge niveaus van factor VIII, behandeling gedocumenteerd 6-12 maanden wordt aanbevolen en onbepaalde therapie voorgesteld voor idiopathische trombose.

Gebruikelijke dosis voor volwassenen van warfarine voor chronische centraal veneuze catheterisatie

1 mg oraal of intraveneus eenmaal per dag; De therapie moet worden gestart drie dagen voor het inbrengen van de katheter. Geen veranderingen in de stolling waarden worden verwacht bij deze lage dosis.

Seek dringende medische aandacht of bellen met de Poison Hulplijn op 1-800-222-1222. Een overdosis kan leiden tot overmatige bloeden veroorzaken.

Vermijd activiteiten die het risico op bloeden of letsel kan verhogen. Wees extra voorzichtig om te voorkomen dat bloeden tijdens het scheren of het tandenpoetsen. U kunt nog steeds bloeden makkelijker voor enkele dagen na het stoppen met warfarine.

Vermijd het drinken van alcohol.

Grapefruitsap, cranberrysap, noni sap en granaatappelsap kunnen interageren met warfarine en leiden tot ongewenste bijwerkingen. Vermijd het gebruik van deze sap producten, terwijl het nemen van warfarine.

Vermijd het maken van eventuele wijzigingen in uw dieet zonder eerst praten met uw arts. Voedingsmiddelen die rijk zijn aan vitamine K (lever, groene bladgroenten, of plantaardige oliën) zijn kunnen warfarine minder effectief te maken. Als deze voedingsmiddelen zijn onderdeel van uw dieet, eet een consistente bedrag op een wekelijkse basis.

Vraag uw arts voordat u een geneesmiddel voor de pijn, artritis, koorts of zwelling. Dit omvat acetaminofen (Tylenol), aspirine, ibuprofen (Advil, Motrin), naproxen (Aleve), celecoxib (Celebrex), diclofenac, indomethacine, meloxicam, en anderen. Deze geneesmiddelen kunnen invloed hebben op de bloedstolling en kan ook het verhogen van uw risico op maag bloeden.

Get dringende medische hulp als u symptomen van een allergische reactie op warfarine hebben: netelroos; moeilijke ademhaling; zwelling van uw gezicht, lippen, tong of keel.

Warfarine kan ertoe leiden dat u meer bloedt gemakkelijk, wat ernstig of levensbedreigend kan zijn. Zoek direct medische hulp als u een ongewone bloeden of bloeden die niet zal stoppen. Mogelijk hebt u ook bloedingen aan de binnenkant van je lichaam, zoals in uw maag of darmen. Bel uw arts onmiddellijk als u bloed in de urine, zwarte of bloederige ontlasting, of als u het ophoesten van bloed of braaksel dat eruit ziet als koffiedik.

Ook bellen in een keer als u uw arts

pijn, zwelling, warm of koud gevoel, veranderingen van de huid, of verkleuring overal op je lichaam

plotselinge en ernstige been of voetpijn, voet ulcus, paars tenen of vingers

plotselinge hoofdpijn, duizeligheid of zwakte

gemakkelijk blauwe plekken of bloedingen (neusbloedingen, bloedend tandvlees), paars of rood haarfijne vlekken onder je huid

bloeden uit wonden of naald injecties die niet zal stoppen

bleke huid, licht gevoel in het hoofd of kortademig, snelle hartslag, moeite met concentreren

donkere urine, geelzucht (gele verkleuring van de huid of ogen)

weinig of geen plassen

gevoelloosheid of spierzwakte; of

pijn in je buik, rug, of zijkanten.

Vaak warfarine bijwerkingen kunnen zijn

misselijkheid, braken, milde maagpijn

opgeblazen gevoel, gas; of

veranderde smaakzin.

Dit is niet een volledige lijst van bijwerkingen en anderen kunnen optreden. Bel uw arts voor medisch advies over de bijwerkingen. U kan bijwerkingen te melden aan de FDA op 1-800-FDA-1088.

Veel geneesmiddelen (waaronder een aantal over-the-counter geneesmiddelen en kruiden-producten) kunnen invloed hebben op uw INR en kan het risico op bloedingen kunnen verhogen als je ze met warfarine. Niet alle mogelijke interacties tussen geneesmiddelen worden vermeld in deze medicatie gids. Het is erg belangrijk om uw arts en apotheker vragen voordat u begint of stopt met het gebruik van een ander geneesmiddel, in het bijzonder

andere geneesmiddelen om bloedstolsels te voorkomen

medicijnen voor de behandeling van elk type van infectie, waaronder tuberculose

supplementen die vitamine K bevatten; of

een antidepressivum – citalopram, duloxetine, fluoxetine, fluvoxamine, paroxetine, sertraline, venlafaxine, vilazodon, en anderen; inbeslagname geneeskunde – carbamazepine, fenobarbital, fenytoïne; kruiden (botanische) producten – co-enzym Q10, cranberry, echinacea, knoflook, ginkgo biloba, ginseng, goldenseal, of sint-janskruid.

Deze lijst is niet compleet en vele andere geneesmiddelen kunnen interageren met warfarine. Dit geldt ook voor het voorschrijven en over-the-counter geneesmiddelen, vitaminen en plantaardige producten. Geef een lijst van al uw geneesmiddelen aan een zorgverlener die je behandelt.

Versie: 20.01. Herzien: 2015/12/15, 07:13:03.