wat combinatietherapie voor reumatoïde artritis (RA)?

Janssen.

David Zelman, M; op 24 maart 2015

Heeft uw arts aanbevolen dat u meer dan een drug voor reumatoïde artritis? Dat is combinatietherapie, en het kan helpen beter te bewegen en met minder pijn. Het kan ook vertragen of stoppen gewrichtsschade door RA.

Wanneer u eerst na te gaan u de aandoening, waarschijnlijk begin je het nemen van een drug, meestal methotrexaat. Als dat je niet genoeg hulp geeft, zal uw arts een ander medicijn toe te voegen. Als uw RA ernstiger is, kan uw arts meer dan een medicatie voorgeschreven meteen.

Je zult waarschijnlijk nemen methotrexaat als onderdeel van combinatietherapie, plus een vergelijkbaar geneesmiddel (zoals hydroxychloroquine, leflunomide en sulfasalazine) of met een medicijn genaamd een biologische.

Biologics zijn genetisch gemanipuleerd en verschillende soorten te behandelen RA. Ze werken op uw immuunsysteem om gewrichtspijn, zwelling en ontsteking te beteugelen, dus je kunt beter bewegen.

Combinatietherapie zou niet de twee biologische echter, vanwege de grotere kans op infectie.

Het kan enige trial and error te nemen om de medicijnen die samen het beste werkt voor u te vinden.

Combinatietherapie kan betekenen minder pijn in de gewrichten, ochtendstijfheid, en ontsteking. Het kan ook helpen vertragen of te stoppen RA erger. Je zou in staat zijn om een ​​actiever leven te hebben.

Sommige mensen kunnen gaan in remissie, wat betekent dat ze hebben geen pijn in de gewrichten of zwelling of andere RA symptomen. Het doel van de behandeling is om uw klachten zoveel mogelijk te verlichten, zonder bijwerkingen van het geneesmiddel.

Inname van meer dan een medicatie kan gewrichtsbeschadiging dat je al niet te keren, en het is geen genezing. Maar het kan verdere schade te voorkomen en u helpen andere gezondheidsrisico’s die kunnen komen met reumatoïde artritis, zoals een hartaanval en beroerte te voorkomen.

BRONNEN

Mark C. Genovese, MD, professor in de geneeskunde, Stanford Universit; co-chief, immunologie en reumatologie, Stanford University Medical Center, Palo Alto, Calif.

James R. O’Dell, MD, Larson hoogleraar interne geneeskunde aan de Universiteit van Nebrask; hoofd van de reumatologie en immunologie, Universiteit van Nebraska Medical Center, Omah; secretaresse, College of Rheumatology.