wat de oorzaak van chronische pijn?

Pijnbestrijding Trends

Chronische pijn kan worden veroorzaakt door verschillende factoren. Vaak omstandigheden die normale veroudering vergezelt botten en gewrichten aantasten op een manier die chronische pijn veroorzaken. Andere veel voorkomende oorzaken zijn zenuwbeschadiging en verwondingen die niet goed te genezen.

Net als bij andere subjectieve ervaringen, zoals liefde, angst of woede, er is geen manier om objectief te meten pijn. We vroegen Sean Mackey, MD, PhD, hoofd van de Pain Management Division en universitair hoofddocent van anesthesie aan de Stanford University School of Medicine, aan het onaangenaam gevoel wij allen voelen op verschillende manieren uit te leggen.

Ziekte kan ook de onderliggende oorzaak van chronische pijn. Reumatoïde artritis, artrose en fibromyalgie zijn bekende daders, maar aanhoudende pijn kan ook als gevolg van dergelijke aandoeningen zoals kanker, multiple sclerose, maagzweren, AIDS en galblaas ziekte.

In veel gevallen echter, de bron van chronische pijn kan een zeer complexe en zelfs mysterieus probleem te ontwarren zijn. Hoewel het kan beginnen met een blessure of ziekte, kunnen aanhoudende pijn een psychologische dimensie ontwikkelen na het fysieke probleem genezen. Dit feit alleen al maakt beetgepakt een enkele kuur lastig, en daarom vaak zorgverleners ze een aantal verschillende soorten curatieve stappen uitvoeren.

Jaren van slechte postur; Onjuiste tillen en dragen van zware object; Overgewicht, die teveel druk legt op de rug en knie; Een aangeboren aandoening, zoals kromming van de spin; Traumatische injur; Het dragen van hoge hakken; Slapen op een slechte mattres; Geen duidelijke fysieke caus; Gewone veroudering van de wervelkolom (degeneratieve veranderingen)