wat de oorzaak van de ziekte van Crohn? genetica, problemen met het immuunsysteem, en nog veel meer

Hoewel er vele theorieën over het ontstaan ​​van de ziekte van Crohn, geen van hen bewezen. Er is een voordeel, hoewel, in het begrijpen van de mogelijke oorzaken van de ziekte van Crohn en hoe ze met elkaar omgaan. Dit kan helpen een beter begrip van de symptomen, diagnose en behandeling van de ziekte van Crohn.

Hoe kunnen deze factoren bijdragen aan de ziekte van Crohn? Lees verder om meer te leren.

: Omgaan met de ziekte van Crohn

Wetenschappers hebben problemen met het immuunsysteem inflammatoire darmziekte (IBD), zoals Crohn verbonden. Gewoonlijk cellen van het immuunsysteem beschermen het lichaam tegen schadelijke microben – bacteriën, virussen, schimmels en andere vreemde bestanddelen – die hebben gesloten. Het lichaam meestal niet reageren op alle microben, echter. Veel microben zijn nuttig, vooral voor de spijsvertering. En zo het immuunsysteem laat ze met rust.

Als er een indringer die moet worden opgeheven, uw lichaam afweerreactie begint. Deze reactie van het immuunsysteem veroorzaakt ontstekingen. Cellen van het immuunsysteem, chemicaliën en vloeistoffen vloed naar de site om de gewraakte stof te overwinnen. Nadat de stof is uitgeschakeld of verwijderd, de immuunrespons eindigt. Ontsteking afneemt.

Om een ​​of andere reden, hoewel, mensen met de ziekte van Crohn hebben een immuunsysteem dat ten onrechte reageert. Het immuunsysteem kan de verdediging van het lichaam tegen nuttige microben per ongeluk. Of om een ​​andere reden, de ontstekingsreactie gewoon niet stoppen. Hoe dan ook, de tijd, deze chronische ontsteking in het spijsverteringssysteem kan leiden tot zweren en andere verwondingen aan de darmen.

Broers, zusters, kinderen en ouders van personen met IBD, waaronder de ziekte van Crohn, iets meer kans om de ziekte zich ontwikkelt. Ongeveer 10% tot 20% van de mensen met de ziekte van Crohn ten minste één ander familielid dat ook de ziekte. De aandoening komt vaker voor bij bepaalde etnische groepen, zoals joden, en komt vaker voor bij blanken.

Is dit neiging tot ziekte IBD en Crohn genetisch doorgegeven? Wetenschappers hebben een gen geassocieerd met de ziekte van Crohn geïdentificeerd. Dit gen helpt het lichaam te beslissen hoe te reageren op bepaalde microben. Als het gen veranderd of gemuteerd andere manier kan het lichaam reactie microben ook anders dan de normale reactie. Mettertijd kan IBD of ziekte van Crohn te ontwikkelen. Mensen met de ziekte van Crohn hebben dit gemuteerde gen twee keer zo vaak als mensen die de ziekte niet hebben.