wat de oorzaak van longembolie?

Longembolie (PE) begint meestal als een bloedstolsel in een diepe ader van het been. Deze aandoening heet diepe veneuze trombose. Het stolsel kan bevrijden, reizen via de bloedbaan naar de longen en blokkeert een slagader.

Onderstaande animatie laat zien hoe een bloedstolsel uit een diepe ader in het been kan reizen naar de longen, waardoor longembolie. Klik op de knop “start” om de animatie af te spelen. Geschreven en gesproken instructies wordt bij elk frame. Gebruik de knoppen in de rechter benedenhoek om te pauzeren, opnieuw op te starten, of replay de animatie, of gebruik maken van de schuifbalk onder de knoppen om door de frames.

Installeer Flash;. De animatie laat zien hoe een bloedstolsel in een diepe ader van het been af ​​kan breken, reizen naar de longen, en blokkeren de bloedstroom.

Major Oorzaken

Bloedstolsels kunnen vormen in de diepe aderen van de benen als de bloedstroom wordt beperkt en vertraagt. Dit kan gebeuren als je niet bewegen voor lange periodes, zoals

andere oorzaken

Bloedstolsels hebben meer kans om te ontwikkelen in de aders beschadigd van een operatie of gewond op andere manieren.

Zelden een luchtbel, een deel van een tumor of ander weefsel zich verplaatst naar de longen en veroorzaakt PE. Tevens kan met grote bot in het lichaam (zoals het dijbeen) onderbrekingen, vet uit het beenmerg, kan door het bloed. Indien het vet de longen bereikt, kan leiden PE