wat de oorzaken hart block?

Hartblok heeft vele oorzaken. Sommige mensen worden geboren met de aandoening (aangeboren), terwijl anderen ontwikkelen tijdens hun leven (overgenomen).

Een vorm van congenitaal hartblok treedt bij baby’s van wie de moeder auto-immuunziekten zoals lupus. Mensen die deze ziekten eiwitten genaamd antilichamen die aanval en beschadiging van weefsels en cellen van het lichaam.

Bij zwangere vrouwen kunnen antilichamen de placenta passeren. (De placenta is het orgaan dat de navelstreng om de moederschoot hecht.) Deze eiwitten kunnen het hart van de baby beschadigen en leiden tot aangeboren hartafwijkingen blok.

Aangeboren Heart Block

Aangeboren hartafwijkingen kan ook aangeboren hartafwijkingen blok veroorzaken. Deze defecten zijn problemen met de structuur van het hart dat bij de geboorte aanwezig zijn. Vaak hebben de artsen niet weten wat de oorzaak van deze gebreken.

Verworven Heart Block

Vele factoren kunnen verworven hart-block veroorzaken. Voorbeelden omvatten

Andere ziekten kan het risico op hart-blok te verhogen. Voorbeelden hiervan zijn sarcoïdose (sar-koy-DOE-sis) en de degeneratieve spieraandoeningen ziekte Lev en de ziekte van Lenegre’s.

Bepaalde vormen van chirurgie kan ook de elektrische systeem van het hart beschadigen en leiden tot hart-blok.

Blootstelling aan toxische stoffen en het nemen van bepaalde medicijnen, inclusief digitalis, bètablokkers en calciumantagonisten-ook kan hartblok veroorzaken. Artsen nauwlettend in de gaten mensen die het nemen van deze geneesmiddelen op tekenen van problemen.

Sommige soorten hartblok zijn gekoppeld aan genetische veranderingen (veranderingen in de genen).

Een al te actieve nervus vagus kan ook het hart block veroorzaken. Je hebt een nervus vagus aan elke kant van je lichaam. Deze zenuwen lopen vanaf uw hersenstam helemaal naar je buik. Activiteit in de nervus vagus vertraagt ​​de hartslag.

In sommige gevallen kan verkregen hartblok verdwijnen als de factor die wordt behandeld of opgelost. Zo kan hartblokkade die optreedt na een hartaanval of een operatie verdwijnen tijdens het herstel.

Ook als een geneesmiddel wordt veroorzaakt hart blok, de aandoening kan verdwijnen als het geneesmiddel wordt gestopt of de dosering wordt verlaagd. praat altijd met uw arts voordat u de manier waarop u uw medicijnen in te nemen veranderen.

Wanneer een hartaanval gebeurt, kunnen eventuele vertragingen in de behandeling dodelijk zijn.

Het kennen van de waarschuwing symptomen van een hartaanval en welke maatregelen u kunt uw leven of iemand anders te redden.

De NHLBI heeft een nieuwe reeks informatieve, gemakkelijk te lezen hartaanval materialen om het publiek beter te begrijpen van de feiten over hartaanvallen en hoe snel om een ​​leven te redden om te handelen gemaakt.

Klik op de links naar de NHLBI nieuwe hartaanval materialen te downloaden of te bestellen

“Do not Take a Chance met een hart aanval: Ken de feiten en de Wet snel” (ook beschikbaar in het Spaans)

“Heart Attack: Ken de symptomen. Actie ondernemen.”

“Leer Wat een hartaanval Feels Like-It Could uw leven redden”