wat de oorzaken van pijn op de borst? soorten pijn en oorzaken van elke borst

Pijnbestrijding Trends

Pijn op de borst. Het eerste wat je kan bedenken is een hartaanval. Zeker pijn op de borst is niet iets om te negeren. Maar je moet weten dat het veel mogelijke oorzaken. In feite, zo veel als een kwart van de Amerikaanse bevolking ervaart pijn op de borst die niet gerelateerd is aan het hart. Borst pijn kan ook worden veroorzaakt door problemen in de longen, slokdarm, spieren, ribben of zenuwen, bijvoorbeeld. Sommige van deze voorwaarden zijn ernstig en levensbedreigend zijn. Anderen zijn niet. Als u onverklaarbare pijn op de borst, de enige manier om de oorzaak te bevestigen is om een ‚Äč‚Äčarts te evalueren u.

U kunt pijn op de borst overal te voelen van je nek naar uw bovenbuik. Afhankelijk van de oorzaak, kan pijn op de borst zijn

Niet lang na haar dochter werd geboren in 1999, Sherrie Sisk begon te ervaren slopende afleveringen van pijn die haar gevoel verliet alsof ze overgenomen door een vrachtwagen zou zijn lopen; “Het was als de ergste griep pijntjes en kwaaltjes die je ooit zou kunnen voorstellen,” zegt ze. Een paar maanden later werd ze gediagnosticeerd met fibromyalgie, een chronische pijn aandoening die wordt gekenmerkt door vermoeidheid en pijn, vooral geconcentreerd rond bepaalde “tender points” in het lichaam; Tien jaar later, heeft ze geleerd om te leven met haar toestand – en haar dochter …

Hier zijn enkele van de meest voorkomende oorzaken van pijn op de borst.

Hoewel dit niet de enige oorzaak van pijn op de borst, die hartproblemen zijn vaak voorkomende oorzaken

Kransslagaderziekte of CAD. Een blokkade in het hart bloedvaten die de bloedstroom en zuurstof reduceert tot de hartspier zelf. Dit kan pijn bekend als angina veroorzaken. Het is een symptoom van hart-en vaatziekten, maar meestal geen blijvende schade aan het hart veroorzaken. Het is echter een teken dat u een kandidaat voor een hartaanval op enig moment in de toekomst. De pijn op de borst kan zich uitbreiden naar je arm, schouder, kaak of rug. Het kan voelen als een druk of knijpen sensatie. Angina kan worden veroorzaakt door inspanning, opwinding, of emotionele nood en is opgelucht door rust.

Myocardinfarct (hartaanval). Deze vermindering van de bloedstroom door het hart bloedvaten de dood van hartspiercellen. Hoewel vergelijkbaar met angina borstpijn, een hartaanval is meestal een ernstiger, breken pijn meestal in het midden of links van de borst en wordt niet verlicht door rust. Zweten, misselijkheid, kortademigheid of ernstige zwakte kan de pijn gepaard.

Myocarditis. Naast de pijn op de borst, kan dit hartspier ontsteking koorts, vermoeidheid, snelle hartslag, en moeite met ademhalen veroorzaken. Hoewel er geen blokkade bestaat, kan myocarditis symptomen lijken op die van een hartaanval.