wat de oorzaken van sinus problemen?

Als u geplaagd door sinus problemen, neem een ​​moment om deze waardevolle delen van je hoofd te overwegen. Wat kan een goede sinussen veranderen in probleem sinussen?

Niemand is helemaal zeker waarom we sinussen, maar sommige onderzoekers denken dat ze houden het hoofd van het zijn te zwaar.

Sinussen zijn ook verantwoordelijk zijn voor de diepte en de toon van je stem. Dit verklaart waarom je klinkt als Clint Eastwood als je sinussen zijn allemaal verstopt.

Als het weefsel in je neus is gezwollen van allergieën, een koude, of milieu-triggers, kan het de sinus passages te blokkeren. Uw sinussen kan niet weglopen, en je kan de pijn voelen.

Er zijn acht sinussen in totaal. Ze zijn gekoppeld, waarbij één van elk van de linker- en rechterzijde van het gezicht.

sinus Blokkades

Elke sinus een smalle spot, genaamd overgangszones (ostium), waarin een opening is die verantwoordelijk is voor drainage. Wanneer een knelpunt of blokkade optreedt bij de overgang van elke o f de sinussen, slijm een ​​back-up.

Een extra Sinus

Ongeveer 10% van de mensen hebben een extra sinus. De extra sinus “effectief vernauwt die overgang ruimte”, zegt Ford Albritton, MD, directeur van het Centrum voor Sinus en Respiratory Disease bij de Texas Instituut in Dallas.

Afgeweken neustussenschot

Een ander veel voorkomend probleem is een afgeweken neustussenschot, de dunne wand van het bot en kraakbeen in je neusholte dat je twee neus scheidt. Idealiter is uw septum ligt in het centrum van je neus, even het scheiden van de twee kanten. Maar of van genetica of letsel, in ongeveer 80% van het neustussenschot wordt verplaatst naar één zijde, waardoor een neusholte kleiner dan de andere. Een afgeweken septum is een reden waarom sommige mensen hebben sinus problemen. Een afgeweken septum kan ook leiden tot belemmerd ademhaling en snurken.

Hoe te verminderen / behandeling van seizoensgebonden allergieën bij kinderen.