wat doet de cardiale MRI laten zien?

De arts toezicht op de scan zal uw arts te voorzien van de resultaten van uw cardiale MRI. Uw arts zal de bevindingen met u bespreken.

Cardiale MRI kan onthullen diverse hart-en vaatziekten en aandoeningen, zoals

Cardiale MRI is een snelle, accurate instrument dat kan helpen bij de diagnose van een hartaanval. De test doet dit door het detecteren van gebieden van het hart die normaal gesproken niet bewegen, slechte bloedtoevoer of zijn getekend.

Cardiale MRI kan ook aantonen of een van de kransslagaders geblokkeerd. Een blokkade voorkomt dat uw hartspier van het krijgen van voldoende zuurstofrijk bloed, wat kan leiden tot een hartaanval.

Op dit moment, coronaire angiografie (een-jee-OG-rah-fee) is de meest gebruikelijke procedure voor het kijken naar blokkades in de kransslagaders. Coronaire angiografie is een invasieve procedure die x-stralen en jodium-gebaseerde kleurstof gebruikt.

Onderzoekers hebben ontdekt dat cardiale MRI soms vervangen coronaire angiografie, het vermijden van de noodzaak om röntgenstraling en jodium gebaseerde kleurstof te gebruiken. Dit gebruik van MRI heet MR angiografie (MRA).

Echocardiografie (ECHO) is de belangrijkste test voor de diagnose van hartklep-en vaatziekten. Echter, uw arts kan ook cardiale MRI om de ernst van de klep ziekte te beoordelen aanraden.

Een cardiale MRI kan informatie te bevestigen over afsluiter gebreken of zorgen voor meer gedetailleerde informatie over hartklep-en vaatziekten.

Deze informatie kan uw arts helpen het plannen van uw behandeling. Een MRI kan ook worden gedaan voordat hartklep operatie om uw chirurg helpen bij het plannen voor de operatie.

Figuur A toont het hart positie in het lichaam en de locatie en de hoek van de MRI beelden getoond in figuur C. Figuur B is een magnetische resonantie angiografie, die soms wordt gebruikt in plaats van een standaard angiogram. Figuur C toont MRI beelden van een normale linker ventrikel (linker afbeelding), een linker ventrikel beschadigd door een hartaanval (middelste afbeelding), en een linker ventrikel die onvoldoende bloed krijgt van de kransslagaders (rechter afbeelding).

Onderzoekers zijn het vinden van nieuwe manieren om cardiale MRI gebruiken. In de toekomst kan de cardiale MRI x-stralen te vervangen als de belangrijkste manier om invasieve procedures, zoals hartkatheterisatie (KATH-eh-ter-ih-ZA-shun) begeleiden.

Ook zal verbeteringen in de cardiale MRI waarschijnlijk leiden tot betere methoden voor het opsporen van hart-en vaatziekten in de toekomst.

De leden van de National Heart, Lung, and Blood Institute en het Children’s National Medical Center discussiëren over de nieuwe pediatrische imaging suite opening in het Children’s Hospital en hoe het ons vermogen om de diagnose en de behandeling van aangeboren hartafwijkingen kan bevorderen.