Wat gebeurt er met teen rokers?

Als u beginnen met roken als je in je tienerjaren, maak je klaar voor verkleurde tanden, rimpelige huid en een één-in-twee kans op vroege dood.

Op dit moment, het roken betekent dat je steeds ongeschikt, je krijgt kleine rimpels rondom de mond, en je bent veel geld te verliezen. Als je vriendje rookt ook, geslacht waarschijnlijk niet zo goed voelt als het kon: sigaretten invloed op zijn erecties en je gevoeligheid.

Nog steeds puffend? Schande. Als een roker die u bent nu op zoek naar ouder dan uw jaren. Uw huid, die uitgehongerd is van zuurstof, is grijs en bekleed. Uw tanden zijn gekleurd en je haar is saai en stinken. Als dat niet genoeg is, hebben alle de rook giftige stoffen in je lichaam dat je cellulitis gegeven.

Wanneer u kinderen hebt, zullen de dingen lastiger voor u dan voor niet-rokers: vrouwelijke rokers verminderen hun vruchtbaarheid en het vergroten van hun kansen op een miskraam, baarmoederhalskanker en complicaties tijdens de zwangerschap en de bevalling. baby’s van rokers zijn ook meer risico op wiegendood (SIDS).

Gevolgen van roken op de leeftijd van 20

De lengte van de tijd die je hebt gerookt is belangrijk. Als je hebt gerookt 20 per dag gedurende 40 jaar, uw risico op longkanker is ongeveer acht keer meer dan als je hebt gerookt 40 per dag gedurende 20 jaar.

Vrouwen die roken hebben ook meer kans om te lijden aan osteoporose (broze botten) dan niet-rokers, met name na de menopauze.

Roken en je uiterlijk op 30

Download deze gratis Stoppen met roken iPhone app voor de dagelijkse tips en ondersteuning

Zes praktische, snelle en eenvoudige stappen die u kunt nu te stoppen met roken

Je hoeft niet naar een alcoholist te zijn om risico’s schade aan uw gezondheid. Regelmatig drinken van net boven de aanbevolen niveaus kunnen schadelijk zijn

Hoger risico op longkanker bij 40-plus

Hoe zal roken invloed op je uiterlijk?

Stoppen met roken iPhone app

Hulp krijgen nu te stoppen met roken

De risico’s van het drinken van teveel